Duchamp Hairstyle Brand Store, China by Trenchant Decoration Design

Hair salon implementing Japanese culture

Project Specs

Location:

非常感谢 杭州宣驰装饰设计有限公司 予gooood分享以下内容,更多关于他们:Hangzhou Trenchant Decoration Design on gooood
Appreciations towards Hangzhou Trenchant Decoration Design for providing the following description.

一直为顾客带来崭新面貌的杜尚发型品牌店,新店选址于杭州萧山最大的商业综合体万象汇,店铺设计风格呼应其所在区位的客源属性-为时尚女性打造的休闲体验街区。一反商场中呈现的的人流喧闹以及快速消费的生活形态,宣驰设计师尝试将日式文化和建筑装饰符号融入美发店室内设计中。充满女性色彩的低饱和度暖色调,以安静内敛的情感置入这个美发沙龙的空间氛围中。

Duchamp Hairstyle Brand Store, which has always brought a brand new look to customers, is located in the mixc, the largest commercial complex in Xiaoshan, Hangzhou. The store design style echoes the customer attributes of its location – the leisure experience block for fashionable women. In contrast to the noisy flow of people in the shopping mall and the rapid consumption of lifestyle, trenchant designers try to incorporate Japanese culture and architectural decorative symbols into the hairdresser interior design. Low saturation warm tones full of feminine colors, with quiet and restrained feelings into the salon’s space atmosphere.

▼室内概览,interior view

在日本的建筑语汇中,小而独立的空间规划满足了其多样性的功能需求,鉴于此,设计师在空间布局上,合理划分出多个小而通透的“小房间”。走在商场过道,前台、水吧、等候区以及剪发区以最优美的形式展现给过客,制造生动而强烈的情景互动。木格栅一定程度上体现着日本的审美方式,作为统一的装饰符号灵活贯穿于整个立面。入口处红色钢板雕刻的樱花图案,以现代的装饰手法营造虚实相间的立体感。定制款雕塑,在灯光的照射下呈现静穆的美。

In Japanese architectural vocabulary, small and independent spatial planning meets its diverse functional needs. In view of this, the designer reasonably divides several small and transparent “cubicles” in the spatial layout. Walking along the mall aisle, the front desk, the water bar, the waiting area and the haircut area are beautifully displayed to the passers-by, creating a lively and intense scene interaction. Wooden grilles, to a certain extent, reflect the aesthetic style of Japan, as a unified decorative symbol flexibly throughout the facade. The cherry blossom pattern carved on the red steel plate at the entrance creates a three-dimensional sense between the virtual and the real with modern decorative techniques. Custom made sculptures show the beauty of silence under the illumination of light.

▼入口区域,吧台与休息区,entrance,bar counter&rest area

▼红色钢板雕刻的樱花图案&木格栅和定制款雕塑,The cherry blossom pattern, Wooden grilles&Custom made sculptures

  

色彩与结构的呼应使整个空间更具统一性,穿过吧台,转角处便是独立的等候休息区,绿色植物柔和的灯光照射下,增加一份舒适与温馨感,使生活节奏变得舒缓。

The echo of color and structure makes the whole space more unified, through the bar, corner is an independent waiting area, green plants under the light of soft, add a sense of comfort and warmth, so that the rhythm of life becomes relaxed.

▼等候休息区,rest area

以过道为界,左右两侧分别布局剪发区和烫染区,增加空间利用率。顶部交错的梁体架构,呼应墙面与空间的分割,重塑室内结构美感。顶部钢板镂空造型内嵌发光亚克力板,看似樱花飘落,集装饰性与照明功能于一体。

With the aisle as the boundary, the right and left sides will separately arrange the haircut area and the hot dye area to increase the utilization ratio of the space. The interlaced beam structure at the top echoes the partition between the wall and the space and reshapes the aesthetic feeling of the interior structure. Top steel hollow shape built-in luminous acrylic board, seemingly falling cherry blossoms, set decorative and lighting functions in one.

▼以过道为界,左右两侧分别布局剪发区和烫染区,With the aisle as the boundary, the right and left sides will separately arrange the haircut area and the hot dye area

▼烫染区,hot dye area

设计师在此空间同样借鉴古代园林中框景的设计手法,剪发区以日式独立存在的“小房间”为单元格重复陈列,半封闭式空间为客户提供相对独立尊贵的剪发体验。在镜子的反射下,室内装饰作为一种崭新的构图形式被展现出来,趣味同生。

Designers in this space also draw lessons from the ancient garden frame landscape design techniques, hair-cutting area to Japanese-style independent existence of the “small room” as a unit of repeated display, semi-enclosed space for customers to provide a relatively independent and dignified hair-cutting experience. Reflected in the mirror, interior decoration as a new form of composition is shown, interesting.

▼剪发区,haircut area

▼半封闭式空间为客户提供相对独立尊贵的剪发体验, semi-enclosed space for customers to provide a relatively independent and dignified hair-cutting experience

顾客冲洗过头发,在发型师的引导下,又进入另外一个独立的美发空间,剪发与烫染可在此全部完成。此空间更像一个活动展示空间,透过偌大的落地窗,商场过客可以看到室内发型师操作的过程。空间的合理安排使品牌的服务理念得到宣传,达到视觉营销的效果。

Customers wash their hair and, under the guidance of the hairdresser, enter another separate hairdressing space where the haircut and perm can be done. This space is more like an activity exhibition space, through the large floor windows, shopping mall passers-by can see the process of the operation of the indoor hair stylist. The reasonable arrangement of space enables the service concept of the brand to be publicized, so as to achieve the effect of visual marketing.

▼洗发区,Shampoo area

▼平面图,plan

▼立面图,elevation

▼剖面图,sections

项目名称:杜尚发型(萧山万象汇店)
项目地址:浙江 杭州
项目面积:200㎡
竣工时间:2018.06
主创团队:许立强、凌炳斌、林素彦
设计公司:杭州宣驰装饰设计有限公司
公司网站:http://www.tdxuanchi.com/
联系邮箱:1609941889@qq.com
摄影师:陈兵
设计主材:钢板、仿古地砖、灯膜、雕刻版

Project Name: Duchamp hairstyle (Xiaoshan the mixc store)
Project address: Hangzhou, Zhejiang
Project area: 200㎡
Completion time: 2018.06
Team: Qvent, Ling , Lin
Design company: Hangzhou Trenchant Decoration Design Co., Ltd.
Website:http://www.tdxuanchi.com/
Contact e-mail:1609941889@qq.com
photographer:james chan
Main materials: steel plate, antique floor tile, lamp film, engraving plate.

More:杭州宣驰装饰设计有限公司,更多关于他们:Hangzhou Trenchant Decoration Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment