Cretan Malia Park by Vana Pernari Architecture Studio

Botanical bolthole

Project Specs

Location:

非常感谢 Vana Pernari Architecture Studio 予gooood的分享。
Appreciation towards Vana Pernari Architecture Studio for providing the following description:

克里特岛玛利亚公园酒店(Cretan Malia Park)是一座被植物环绕的、以爱琴海风格为特色的度假酒店,旨在为客人营造奢华和慢节奏的理想生活。酒店共包含204间客房,自1980年代开业以来一直为Sbokos家族所有。本次的大规模翻新由来自希腊的建筑师Vana Pernari担任,取材于岛上色彩和肌理的设计为酒店赋予了独特的美感。

Far removed from the identikit beach hotels that dot Crete’s coastline, Cretan Malia Park is a flora-filled retreat that augments classic Aegean hospitality with a focus on refined luxury and slow-paced living. Owned by the Sbokos family since it opened in the 1980s, the 204-room hotel has recently undergone an extensive renovation program led by Greek architect Vana Pernari, resulting in a unique aesthetic inspired by the colors and textures of the island.

▼场地环境鸟瞰,context aerial view ©Vana Pernari Architecture Studio

酒店醒目的现代主义建筑最初是由Antonis Stylianides在1980年代后期设计,本次翻新将酒店的外墙剥离下来,露出精致而简约的表皮,在继承岛上传统建筑风格的同时也令酒店的花园更显葱郁。墙壁的粗糙肌理呼应着摇曳的棕榈、香蕉树和无花果树。超大尺寸的窗户将自然环境引入室内。胡桃木、栗木和竹子定义了内部空间;藤条、石材、黄铜和陶瓷细部反映出地中海景观不断变化的色彩。这些元素的组合为光线充足的公共空间和客房营造出一种温馨而惬意的氛围。

Cretan Malia Park’s striking modernist structures were originally conceived in the late 1980s by Antonis Stylianides, who once worked under German Bauhaus legend Walter Gropius. Recently reanimated by Vana Pernari, the hotel’s exteriors have now been stripped back to reveal an exquisitely simple canvas that both references the island’s architectural heritage and allows for the resort’s verdant gardens to take centerstage. Tonal, rough-hewn walls are framed by local swaying palms, banana trees, and Indian figs, and oversized windows further delineate indoor and outdoor areas. The intrinsic relationship with the surroundings extends to the resort’s interiors, which are defined by the use of natural materials such as walnut, chestnut, and bamboo. The ever-changing colors of the Mediterranean landscape are reflected in the use of rattan, stone, brass and ceramics, which combine to impart a warm, relaxed mood in the light-filled public spaces and guestrooms.

▼酒店外观,exterior view ©Vana Pernari Architecture Studio

▼泳池平台,pool terrace ©Vana Pernari Architecture Studio

▼Mediterraneo全日露天餐厅,Mediterraneo all-day restaurant ©Vana Pernari Architecture Studio

▼厨房细部,kitchen detailed view ©Vana Pernari Architecture Studio

▼Almyra餐厅,Almyra restaurant ©Vana Pernari Architecture Studio

客房和套房分布在一系列低层建筑的首层或二层,以确保与阳台和花园露台等户外空间的紧密联系。每间客房均有不同的装饰特色:双人间铺设以人字形图案的地板,墙面装饰以翡翠色的几何瓷砖;明亮而通风的平顶小屋采用了蓝色或赤土色来装饰,主要体现在墙面瓷砖和纺织品上;套房的餐具柜、衣柜和折叠门均使用了藤编门扇,为现代化的空间注入了质朴的感觉。浴室通过简约的搭配(黑白球形吊灯和灰色水磨石)形成统一,其中套房采用了当地产的白色大理石和极简的黑色灯具;客房和平顶小屋则采用了米色的石材。

▼接待台,reception ©Vana Pernari Architecture Studio

▼休闲室,lounge ©Vana Pernari Architecture Studio

▼海景平顶小屋室内,Bungalows Sea Front ©Vana Pernari Architecture Studio

Scattered across a series of low rise structures, the hotel’s rooms and suites are all located on the ground or first floor, ensuring proximity to the hotel’s outdoor spaces are always within reach; be it via a balcony or garden terrace. Each guestroom category is defined by its own set of decorative markers. Double guestrooms are characterized by herringbone flooring and geometrically styled jade-hued wall tiles, while the light and airy bungalows are punctuated with shots of blue or terracotta, applied by way of graphic wall tiling and textiles. In the suites, sideboards, wardrobes and folding doors accented with rattan screens introduce a rustic fringe to otherwise contemporary spaces. The bathrooms are united by a restrained tonal palette, which sees spherical black and white pendant lighting interweaved with grey terrazzo, local white marble and minimal black fixtures in suites, and beige stone in rooms and bungalows.

▼双人间,double room ©Vana Pernari Architecture Studio

▼豪华套间,deluxe suite ©Vana Pernari Architecture Studio

▼花园平顶小屋室内,Bungalow Garden View ©Vana Pernari Architecture Studio

▼细部,detailed view ©Vana Pernari Architecture Studio

▼浴室,bathroom ©Vana Pernari Architecture Studio

自酒店成立以来,对环境保护的关注便融进其血液当中,本次翻新通过宏大的可持续计划将这一精神提升到了全新高度。在场地中实施的可持续农业策略将水资源的浪费降至最低,同时起到改善土壤健康作用。酒店还为员工提供培训课程,使其能够在自己家的花园里延续这一做法。除此之外,酒店还努力推进对一次性塑料的禁止工作,从酒店各处都可以看到回收塑料的设施。

Cretan Malia Park’s commitment to conserving the environment has been woven into the hotel’s DNA since its establishment, and an ambitious sustainability program takes this ethos to a whole new level. Onsite, a policy of sustainable agriculture minimizes water waste and promotes soil health, while employees are offered education sessions to enable them to continue this practice at their own domestic farmsteads. The property is working towards a hotel-wide ban on single-use plastic, and recycling facilities are dotted throughout the hotel grounds.

▼Beach Shack海滨酒吧,Beach Shack beachside bar ©Vana Pernari Architecture Studio

▼海滩鸟瞰,beach aerial view ©Vana Pernari Architecture Studio

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment