Central Park Road Residence by studiofour

Restore the essence of the house and explore the meaning of home

Project Specs

Design:
Location:
Materials:

非常感谢 studiofour 予gooood分享以下内容。更多关于:studiofour on gooood
Appreciations towards studiofour  for providing the following description:

设计团队希望通过还原房屋的本质形式,来打造一个充满氛围感和个性的家。由于客户是传统的丹麦后裔,该项目旨在创造一种以“Hygge”(丹麦词汇,意为舒适和满足)为核心,且具有强烈认同感的真实的家。

Our focus was to return the house to its essence of form and to create a home full of atmosphere and individuality. The brief was to create an authentic home with a strong sense of identity and with clients being of Danish heritage, a house that at its core was the definition of “Hygge” (a unique Danish word evoking comfort and contentment).

▼住宅外观及环境,appearance and environment of the house ©Shannon McGrath

在客户的眼中,这项翻新工程的价值不仅在于其所提供的功能和庇护,还因为团队能够重新规划现有房屋并保护那些被遗忘的想法和心血。房屋的入口由一个超大的屋檐定义,强调了立面的水平性,加强了现有建筑形式的凝聚力。屋檐的顶部开了一个矩形天井,使得入口附近可以栽种许多景观绿植,并在不影响隐私的前提下增加室内的光照量。

In our client’s eyes, the value of this renovation lies not just in its function and the shelter it provides, but because we have been able to repurpose an existing home and conserve the heart and soul of the forgotten. On arrival, the entry is now defined by an oversized eave that emphasizes the horizontality of the façade and strengthens the cohesiveness of the existing architectural form. It has been punctured to allow substantial soft landscaping adjacent the entrance, as well as provide increased light into the interior of the heart of the home without compromising on privacy.

▼入户花园,house gardens ©Shannon McGrath

▼天井处栽种了许多绿植,也让阳光得以进入室内,the patio is planted with green plants that allow sunlight to enter ©Shannon McGrath

通过添加与实心墙相交的平板玻璃墙,可以进一步增强空间的层次感,使不同空间既能在视觉上相互连接,也能在声效上完美隔离。与朴素简洁的立面形成对比的是,在入口处展开且相互堆叠的空间。

The layering of these spaces was further strengthened by adding plate glass walls that intersected the solid walls. Whilst spaces were isolated acoustically, a controlled visual connection was promoted. In contrast to the modest and simple façade, on entering, spaces unfold and are layered upon each other.

▼入口空间在玻璃墙和绿植的映衬下更显层次感,the entrance space is layered with glass walls and greenery ©Shannon McGrath

邻近花园和房屋周围空间之间的联系进一步被增强,形成了具有层次感的景观和建筑形式。整个家充满了新鲜空气和来自各个方位的光线,空间中拥有一种能让人平静下来的内在特质。外部实心砖墙向内延伸,成为住宅内部核心区域的承重框架,并创建了连接餐厅、客厅等相邻空间的内部开口。

▼拥有花园景色的餐厅,dining room with a view of the garden ©Shannon McGrath

▼面向花园的厨房被打造成特殊开口,the kitchen facing the garden was made into a special opening ©Shannon McGrath

▼厨房和吧台区域,kitchen and bar areas ©Shannon McGrath

Further connections are made between the adjacent garden and the space around the house, providing a layering of landscape and surrounding built form. The home is light filled with fresh air and aspect, yet there is an inner truth and stillness to the spaces that produces calm and a certain mindfulness. Solid brick exterior walls carry inside to frame the heart of the home (Kitchen + Meals) and create interior portal openings which connect adjacent spaces (Dining, Living + Bar).

▼造型独特的灶台,the hearth with distinctive modelling ©Shannon McGrath

▼灶台细部,details in the hearth ©Shannon McGrath

外部砌砖的风格特点被带入室内,形成和定义了内部空间。就像朴实无华的外墙一样,室内空间没有过度的修饰和装点,凸显着一种粗糙自然的美感。

The language of the exterior brickwork is carried inside, to form and define volumes. These walls are unadorned and honest. The interiors celebrate the beauty of imperfection. There are no embellishments, no overworked decoration.

▼客厅也遵循了外墙的砖砌风格,the living room wall also follows the brick style of the outer wall ©Shannon McGrath

▼与外墙一样朴实无华的室内装修,as plain as the exterior walls of the interior decoration ©Shannon McGrath

客户想要住在一个能够提供高质量的互动与交流,但不会有太多噪音和可能分散注意力的因素的大开间里。如何去满足并平衡这些需求,是设计团队需要思考并克服的。

Clients want to live in a large room that provides high quality interaction and communication without too much noise and distractions. How to meet and balance these requirements is something the design team needs to think about and overcome.

▼卧室的落地窗带来良好采光及景色,the French window of the bedroom brings good daylighting and scenery ©Shannon McGrath

▼卧室,bedroom ©Shannon McGrath

▼住宅平面图,plan ©studiofour

More:studiofour  更多关于: studiofour on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment