Casa Mirador by +arquitectos

Living and viewing in a concrete space

Project Specs

Location:

感谢 +arquitectos 对gooood的分享 。更多关于他们:+arquitectos on gooood.
Appreciation towards +arquitectos for providing the following description:

本住宅项目坐落于安第斯山脉山脚下的一个小山坡上,朝向北方,俯瞰着Manquehue山(Manquehue Hill)迷人的山谷。

Located in the base of the Andes mountains, the project is placed at the top of a hill with north orientation looking towards the valley of the Manquehue Hill.

▼住宅主入口外观,设有硬质铺地平台,the entrance facade of the house with a hard-front access patio

这是一座三层的独栋住宅,首层空间视野开阔,住户可以在此欣赏到城市和远山的景色,二层是一个被绿色屋顶包围着的多功能空间,地下层则设有酒窖和一系列附属机械用房。该住宅位于场地的正中间,将基地彻底地分为了好几个部分,例如位于南侧主入口处的硬质铺地平台,以及位于北侧的露台、泳池和花园等。

The single-family house, consists of a ground level with spaces opened to far views, a first level with a multipurpose room surrounded by a green roof and a basement level that houses cellars and machine rooms. Placed in the middle of the site, the house divides the lot completely, leaving in the south area, a hard-front access patio and services, and towards to the north area, the terraces, swimming pool and gardens.

▼住宅北立面外观,设有露台、花园等,视野开阔,north view of the house that is opened to far views with the terraces and gardens

▼住宅二层外观,被绿色屋顶包围,exterior view of the first floor of the house surrounded by a green roof

▼住宅二层外观,设有混凝土打造的格栅状遮阳雨蓬,exterior view of the first floor of the house with a concrete awning in the form of the grating

▼从二层平台看城市和远山的景色,viewing the city and mountains in the distance from the terrace on the first floor

本住宅采用清水混凝土结构,同时为了改善建筑的保温隔热性能,建筑师在住宅的立面和地面上覆了一层由预制混凝土板构成的外表皮,以提高其通风性,同时也避免了对住宅原有单色调的干扰。

The structure is raw concrete, and to improve the insulation, was coated by a ventilated façade of a precast concrete panels (The same was used in pavements), maintaining the monochromatic character of the project.

▼住宅首层的半室外露台,通过大面积的玻璃推拉门与室内起居室直接联系,the terrace on the ground floor that is directly connected with the interior living room through large glass sliding doors

▼住宅首层的起居室空间,由混凝土打造而成,the living room made of the concrete on the ground floor of the house

▼通向二层的楼梯,the stairs leading up to the first floor

▼住宅空间局部,设有天窗采光,partial interior view of the house with the skylights for natural light

▼住宅空间局部,墙面被覆以预制混凝土板构成的饰面(左),预制混凝土板构成的饰面细节(右),partial interior view of the house that is coated by a ventilated façade of precast concrete panels (left), details of the precast concrete panels (right)

▼首层平面图(左),二层平面图(右),ground floor plan (left), first floor plan (right)

▼北立面图,north elevation

▼南立面图,south elevation

▼剖面构造详图,constructive section

Project size: 550 m2
Site size: 1246 m2
Completion date: 2013
Building levels: 2
Project team: +arquitectos

More: +arquitectos        更多关于他们:+arquitectos on gooood.

Post a Comment