Bourne Road Residence by Studiofour

Breaking the form centrally

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 studiofour 予gooood分享以下内容。更多关于:studiofour on gooood
Appreciations towards studiofour  for providing the following description:

该住宅的设计取决于其外部空间的框架,建筑本身则成为家庭成员与花园互动的背景。建筑语言被精简为白色的平面,其重点不再是对某一处空间的处理,而是场地的整体性,以及它与外部空间的连接所带来的价值。

房屋的入口通过一道贯穿整个白色墙面的“开口”定义出来。主立面犹如一块空白的画布,衬托出位于街边的高大橡树的光影。

The design for this house was derived as a framing of outdoor space, the architecture a backdrop for the family’s engagement with the garden. Stripping the architectural language back to white rendered planes, the emphasis becomes not on the insular and what has been ‘designed in’, but on the totality of the site and the value of its outdoor connection.

On arrival, the entry is defined by a single full height puncture to an otherwise blank façade. The front façade acts as a canvas, capturing the shadows and reflections of a large oak street tree.

▼住宅外观,exterior view ©Shannon McGrath

居住者在进入房屋时会经历一种从外部到内部的戏剧性的切换,从而获得丰富的感官体验。从私人卧室到内部花园,再到主要的起居和餐厨空间,住宅内部层层展开的空间与其朴素而简单的立面形成了鲜明的对比。

On entry, one experiences an exaggerated threshold between interior and exterior, creating a charge of senses on arrival. In contrast to the modest and simple façade, on entering, spaces unfold, through the private sleeping areas, through the internal garden, and culminating in the main living, cooking and dining area.

▼入口路径,entry way  ©Shannon McGrath

▼开敞的内部起居空间,the spacious living area ©Shannon McGrath

▼厨房,kitchen ©Shannon McGrath

▼起居室细节, living room detailed view ©Shannon McGrath

要到达房屋的中心,就必须先穿越并体验花园的景观:除了来访的客人需要经过花园之后才能进入公共区域,居住者在从起居室前往私人卧室和浴室的过程中也需要穿过花园。

Located within the center of the house, one must continually move through and experience the garden; not only guests coming to the public areas of the home, but the occupants as they move from the public living areas to the private areas of sleeping and bathing.

▼花园视角,view from the garden ©Shannon McGrath

▼要到达房屋的中心,就必须先穿越并体验花园的景观,one must continually move through and experience the garden to arrive at the center of the house ©Shannon McGrath

▼走廊,corridor ©Shannon McGrath

卧室、浴室、书房和阅读区等私人空间有意地避开了来自其他空间的视线,公共区域则完全保持开放,同时与内部花园相连。此外,内部花园和房屋周围的空间也形成了进一步的联系,带来层次丰富的景观和户外氛围。

Private areas of sleeping, bathing, study and reading are purposefully concealed from interior sight lines, whilst the public areas in contrast are completely open and connected to the internal garden. Further connections are made between the internal garden and the space around the house, providing a layering of landscape and surrounding built form.

▼卧室和浴室,bedroom and bathroom ©Shannon McGrath

▼书房,study ©Shannon McGrath

将建筑体量从中央打破,还能够在保证视觉和听觉隐私性的前提下,将北面的光线同时引入场地和建筑内部。

Breaking the form centrally also allows northern light to enter both the site and the building form, without compromising either visual or acoustic privacy from the street or adjacent properties.

▼从内部打破的体量为建筑引入光线,breaking the form centrally allows northern light to enter both the site and the building form ©Shannon McGrath

Completion date: 2016
Building level: 1
Project team: Studiofour
Architecture, Interiors + Landscape
Photo:Shannon McGrath

More:studiofour。更多关于:studiofour on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment