西岛社区公园,荷兰 / Blokhoeve / Carve

Vertical forest.

Project Specs

Design Firm:

非常感谢Carve将以下内容授权gooood发行。
Appreciation towards Carve for providing the following description:

Dijk&Co景观事务所设计的西岛公园是一个社区公园,虽然建成不久,但其间的树木拥有不少年岁。匈牙利橡木与椴树星星点点布局在视野开阔的公园中。公园的主要功能是运动和娱乐。景观设计师在场地中塑造了雕塑般的滑板场地,成圈的跑道以及位于中心位置的儿童游乐场所。儿童游乐场所的概念是垂直森林,如同森林般的木柱上面串起几个立方体,封闭安全的引导圈道能保证儿童的安全,当儿童在其中爬上爬下,穿梭与立方体中时。他们的家长可以在一旁安心的等待。

/wp-content/uploads/2014/09/_c_sdgFtHcmUJKDQcCHnsL_yOYdhYvgGtMSGshH2L9nT9zi7QRrm2sA_XBYNtz8G81VUUEfiQANgj7eDyzlBl0vmMOnoQg15YHL.jpg

The Park ‘island-West’ is the community park of the new district Blokhoeve. The park was designed by Dijk&Co landscape architecture. It is a hilly grassland with loosely scattered trees.

Although it is a new park, the trees are quite old; several years ago the existing hungarian oak and linden trees were replanted, stored and placed back in the park after the construction period. The pathsystem is designed as a ‘liquid gel’ that connects all entrances and includes the sports- and playgrounds as a logical but playful pattern. The old location contained an old running track that was integrated in the new design. It now is a fresh running and skating track, that encloses the new sports and play functions.

/wp-content/uploads/2014/09/_c_4mgqy4j0d5415-fwWb6LLidwFdnZ9qsSl5LQI7cWV2UxWJHMfiwZ5aeg0Azaoh57U7zcAit4b46AzTsvOBU_Be8x3Imr7CwL.jpg

The skate and play landscape was designed by Carve. The skate objects ‘stick’ to the inside edge of the track, and are made of light coloured concrete that forms a nice contrast with the dark asphalt of the track. Being a neighborhood park with a sporty character, the choice was made to integrate game and sport in the play objects, too. The play object, with its vertical tree trunk forest, balances the vertical direction of the mature
trees in the park. The play cubes, which hang tilted between trunk forest, are designed from the scale and perception of the child. The exterior of the same play objects, however, is a professional boulder wall, so parents are challenged to climb on it. The playcubes are placed quite high to prevent small children to climb on the outside. Nevertheless, children can crawl and climb from one cube to the other through elevated climbing paths. Two worlds are united in one object: they don’t blend but they do meet. With this, the children’s playground also becomes a playground for adults.

/wp-content/uploads/2014/09/_c_Y72KgKiBJUobu5InRSXpPcTNe3HPYfk3XZxxP1C8Eixf_2ArqjZMmJ8dXMm8fYtbBUvanB-syBtPcwWFsmAaZRb0rf8hAazV.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_haWBHkx1ShKJImo0xlGQk1yJr783hsIriR1CQumuDfWzGs385sQkyHnZdd829_M3mdyNdx9HxGe1hKasn-j79uYO8x9V2WfF.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_obxbT5DMNqxs5jIQ35djKN3zgTgaglOVjuyPPEktyIf9wEkZoQG1ngZRYvjvlkcllTW2e5Ik3GHL9LZ7pAHX--l0A6H7F-EK.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_QyD3zGtQTaAsLpydtW78gSDtpVwp3al52uIifQnijV2aSwy6nKCBA3vfkvdQMLa9eX0HmUsNByAQhllZFrEnRGM7TgiZQsOA.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_A_r5F1fgDkgk0s82saMndrA9pTLDCqqpiIWTF9aIIf9eMmZ5H8bwr7FUHXpHAKxd5juoFELtwPQU5PzX1Cx84wBKRxdV4ZJH.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_xxmNr4WonlTxKQBGVZ1_FZy1wB0DCIVedwuuRGfajJxCyAzImrj15Z7JaMr8lZBI8eOfP6zZJ1YgcBi76FN-50MRVr4hVxeq.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_asnQTQ6Q_J8USqqzIZYqGQON8AEp1dCIemN2xTeWrhTYtgVd6lPHHYkTdMclXMhnrlD8NHIF-bpZTGreBIAhikf-eFZge90k.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_w6JBu5OtdoHMJ2bqP0cHGZXHCJmDbZquE2_sC6bn90HDK3_qkyVlsWacMwFP0yrtWluyWMuxlch9Fp5PToSwuqJVVHVvJCz-.jpg

/wp-content/uploads/2014/09/_c_6IxhL6tTuCGhst-OXMV4SoENEnTl91ZQYWklteGK_qeVAHQbJFGOo1Exn5jY27k0iSLf2ih-rVgsidE1XhIQAE3QbuPw5f9F.jpg

Project: Blokhoeve, Nieuwegein
Design: 2008-2009
Completion: 2011
Location: Blokhoeve, Nieuwegein (NL)
Landscape: Dijk&co Landschapsarchitectuur (Rob van Dijk)
Play- and sportslandscape: Carve
Carve team: Elger Blitz, Mark van der Eng, Milan van der Storm,
Jasper van der Schaaf

MORE:  Carve

Post a Comment