Apartment AML by David Ito Arquitetura

Colorful living.

Project Specs

Location:

非常感谢 David Ito Arquitetura 予gooood分享以下内容。更多请至:David Ito Arquitetura on gooood 
Appreciations towards David Ito Arquitetura  for providing the following description:

应业主要求,设计师用柔和的色调和通透的格局,为居住者打造出宽敞的居住环境,也让居住生活与阳光相依相伴。

Meeting the residents’ desire to obtain large spaces in a light atmosphere, using delicate colors, this project seeks to value two important characteristics of the apartment: its great natural light and its large social area.

▼空间内景,interior view

餐厅,客厅和电视房间被整合在一起,与之相连的厨房由屋内延伸到阳台上,十二米长的餐厅吧台贯穿整侧客厅空间。巧妙设计的折叠门将餐厅,厨房和与卧室等空间相连的走廊分割开来,为居住者营造了良好的私人空间。

The dining, living and television rooms are arranged in a single environment that is integrated to the gourmet terrace and kitchen. The 12 meter long ripped panel acts as a backdrop for all the social area. The hinged doors are camouflaged in the same panel, connecting the kitchen, the dining room and the door that gives access to the intimate area of the apartment, sheltering the entire wooden-clad entrance hall.

▼折叠门营造良好私密性,the hinged doors create better privacy

▼餐桌采用办公桌形式,dining table carries the signature of the office

▼十二米长的餐厅吧台贯穿整侧, the 12 meter long ripped panel acts as a backdrop for all the social area

由艺术家Alexandre Mancini设计的瓷磁瓦纹样,呼应当地的文化氛围。而家具和室内绿植的选择则与室内色调相映衬,营造了和谐舒适又多姿多彩的生活空间。

The colourful environment in the apartment enhances the national culture, using traditional elements such as the tile and the ceramic panel signed by the artist Alexandre Mancini. The furniture and the vegetation are in perfect harmony with the colours used.

▼与客厅相连的阳台,the connected balcony

▼色彩斑斓的细节,colorful details

   

▼绿植与家具的布置恰到好处,the furniture and the vegetation are in perfect harmony with the colours used

白墙,折叠板,金属架子,瓷砖,可丽耐台面,窗帘以及家具都为自然光营造了良好的载体,让人造光在日常生活中屈居次要地位。室内粉刷不同纹理的白色墙壁,他们与木材相称,打造出适宜喷涂各种纹样的理想基底。卧室及房间内照明系统的铺设避开了对天花板的使用,为居住环境营造了良好的视觉效果。

The predominance of white walls, slatted panel, metal shelves, ceramics, corian countertops, curtains and the furniture, favored the optimal distribution of natural light, allowing the artificial lighting to be practically all indirect. The white surfaces are differentiated by their textures and reflections, and together with all the wood used, they form the ideal base to receive the desired colours. The way the lighting was designed enabled the absence of ceiling plaster in the rooms and bedrooms. Providing clear environments that have a higher ceiling and no points of light that pollute visually.

▼客厅,living room

▼白色纹理墙壁营造舒适视觉感受,the white surfaces with textures and reflections form the ideal base to receive the desired colours

▼卧室,bedroom

色彩斑斓的客厅氛围蔓延至衣帽间。形如魔方的内衣收纳柜,采用斜侧推拉抽屉,为生活增添不少乐趣。与此同时,家具和餐桌的设计选用了办公室风格。

The identity of the social area permeates the intimate wing, emphasizing the furniture for underwear in the closet, which has small colourful pivot doors alluding to the magic cube. The design of this furniture, as well as the dining table, carries the signature of the office.

▼衣帽间, the intimate wing

▼内衣收纳柜,the furniture for underwear

▼洗手间,bathroom

▼平面图,plan

Surface area: 260m2
Location: Brooklin, São Paulo – Brazil
Year: 2018
Designed by: David Ito Arquitetura
Team: David Ito, Martin Naf, Victor Hertel, Lucas Anghinoni, Victória Calil, Natasha Tavolaro.
Email: contato@davidito.com.br
Site: www.davidito.com.br
Suppliers : AR Marcenaria, Alexandre Mancini, Brasil Imperial, Cia de Iluminação, Micasa, Cremme, Dpot, Galeria Papel Assinado.
Photography: Pedro Kok
Site: www.pedrokok.com

More: David Ito Arquitetura,更多请至:David Ito Arquitetura on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment