Alpine Barn Apartment / OFIS Architects

Multicolored screen-like appearance.

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自OFIS Architects对gooood的分享。更多请至:OFIS Arhitekti on gooood
他们还曾给gooood分享过:
鲍里索夫市足球场 Football Stadium Borisov (已有6条评论)
别墅扩建 Vlla T-extension (已有两条评论)
乡村小区-低造价的美观的别墅群 Backbone Village Houses

斯洛文尼亚乡村的破败谷仓常常得不到维护,大多数的命运只能是被销毁,然后在原有位置上重建房屋。这种做法与传统割裂,不能原滋原味的体会到斯洛文尼亚乡土建筑的风情还有当地村庄的生活。

OFIS Architects认为建筑需要根据对原有的条件做出额应对,并采用反应当地传统的建筑材料。这个想法在他们最近所改造的一个旧谷仓里得到了实现。

Traditional landmarks creating a Slovenian countryside also include different types of farmhouses, hayracks and barns. Unfortunately many of these no longer serve its purpose, therefore are mostly in poor condition, non-maintained and often simply destroyed and replaced with generic housing. Only by embracing the traditions that have been passed on to by their ancestors ensure that the Slovene vernacular architecture* survives not just as national symbol, but also an integral part of the Slovenian rural lifestyle.

a category of architecture based on local needs, construction materials and reflecting local traditions

/wp-content/uploads/2015/08/33058a0d80c21da6c19b9bc6f92440ff.jpg

旧谷仓的重生

建筑将一座旧谷仓的外壳保留,在里面加上了全新的内结构,将其变成高品质阁楼公寓。原来的谷仓底部被挑空,以便为二层的干草和农用设备提供稳定的干燥环境。

Old Barn Revitalization.

The concept converts old barn into a loft apartment by leaving the original exterior appearance intact in contrast with creating a new internal wooden shell.

Originally, ground floor served as stable for stock and upper level for drying and storing hay and farm equipment.

/wp-content/uploads/2015/08/4083342e181eff1fe52ed01490bcc300.jpg

 

/wp-content/uploads/2015/08/ac05d63e44fa8a5346f933232eb2bb24.jpg

新建筑保留了底部被挑空的做法,将其改造成停车空间和储物空间。谷仓露台是以前养牛的地方,现在则变成了主入口一旁的观景门廊–从这里可以远眺阿尔卑斯山。建筑原来的外皮材料被完整的保留,当人们前往内部,便能发现焕然一新的木结构。

The existing ramp, which leads to the wooden deck above cattle area – is kept and serves as the main entrance to the new gallery apartment. The former external storage area next to the entrance is converted into the porch overlooking the Alps. All external wooden cladding and concrete roof slates are maintained, the only intervention are perforations into wooden parts behind internal windows and opening of the front porch.

/wp-content/uploads/2015/08/aa2e9e6ed07820097e20cc11fae405cc.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/dbc9a9580ad820ea145d8022ebaee9e8.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/5b812491a7d1bf82c1795cb2cd8b5075.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/f647e0b676c73cb651e8124ce17c94be.jpg

主客厅通高至屋顶,能全方位观赏到建筑美丽的结构。地面主要布置了客厅,餐厅,我是,厨房和一系列沿墙壁安放的辅助空间。二层科楼则安排了画廊以及客卧。所有的木材来自当地云杉。

Along the main volume between each existing wooden structure line are positioned living area, dining and raised bedroom. The auxiliary spaces like wardrobe, bathrooms, sauna, fireplace and kitchen are packed inside the service box displaced on the side behind the wall created by vertical planks. Guest bedroom is created above the terrace, opened as a gallery towards the main living space.

All internal shell (floors, walls, furniture) is made by deep-brushed local spruce.

/wp-content/uploads/2015/08/30a6dd7c4c4390e7cb257c9d2e7bd62f.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/a3a03eef1c6a1f2e91a0f6025760a6f5.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/c8a1b337dd3bd4dcce73c479ba6b5f1d.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/0e8e1a237c73d226c68d5d501f7d6f30.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/67a53a740e0463bd40b095d2fd4d562f.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/61542cf8de3af99c55af6a5d1d53ba22.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/f0cfa1d099c918cee60891a216da4fae.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/0cae72d61be16327cec592a16a20e964.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/1e1b8af8e3dfa1df2c5435c75d8ec8f5.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/f219945777993ea0b0b463845a3828b3.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/2fedbb678506ae76535d5252c03b7dca.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/ed8eccd2eaf94aec8b6aedca68ad4153.jpg

/wp-content/uploads/2015/08/5a23e4c6c43a979d1252820f2af669bc.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/737b608bc4885cd79d668f6682235919.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/742394b2a97b66401ea495b862b65710.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/092a674b2bb7d3975b3e96dbaf40a81c.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/4062f5e7003779f6b33d1c61fbfacc8a.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/ae28cf20ddc4cc97abfe4f7f71d9e455.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/6f9fb5a83fa49b2c2e22f7bc7daccfff.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/808d4468d1d08f73950b7684ca7b40f5.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/614ad87bcb3196d1025d2c58e0ca3a59.jpg

 

 

/wp-content/uploads/2015/08/6aab53a28028793d818a6892a7b79e6b.jpg

 

Architects: OFIS Architects
Location: Municipality of Bohinj, Slovenia
Project Team: Rok Oman, Spela Videcnik, Andrej Gregoric, Janez Martincic, Michele Albonetti, Maria Della Mea, Tomaž Cirkvencic, Pawel Nikkiel, Gözde Okyay, Maria Rosaria Ritonnaro, Ralea Toma Ioan Catalin, Grega Valencic, Vlad Popa, Tanja Veselic, Jade Manbodh, Roberta Costa
Area: 120.0 sqm
Project Year: 2015
Photographs: Tomaz Gregoric, Courtesy of OFIS Architects
Structural Engineering: Projecta
Mechanical Engineering: MM-term
Electrical Engineering: ES
Lighting: Arcadia lightwear
General Contractor: Permiz

 

MORE:  OFIS Architects,更多请至:OFIS Arhitekti on gooood

Post a Comment