查贡斯马厩改造住宅,奥地利 / Bernhard Breuer

质朴节能的农业建筑改造。

项目标签

设计公司 :
位置 :
文章分类 :

非常感谢 Bernhard Breuer 予gooood分享以下内容。Appreciation towards Bernhard Breuer for providing the following description:

农业建筑因社会结构的改变而变得越发孤立。该马厩作为高山建筑有极高的识别性,状态良好的建筑物还可以吸收二氧化碳。马厩B位于查贡斯(Tschaggun)教堂西南边一公里的地方,在Zelfenschanze正前方,此建筑已有100年的历史。这是一个木建筑,据推测建筑的一部分建造于18世纪,伞状的屋顶很可能建造于1914年。与其一起的农舍在20世纪70年代早期被拆毁。

Agricultural buildings are increasingly orphaned by changes in our social structure. As part of the alpine architecture, however, many of these buildings have a high identification character apart from the protection of the monuments and, when they are in a good state of construction, store CO2 in their building materials. Stall B stands about one kilometer southwest of the Tschaggun church just before the Zelfenschanze, the building is a hundred years old. It is listed in the records of the Montafon stand as a wooded building, presumably parts of the building from the 18th century, the umbrella is most likely from 1914. The accompanying farmhouse was demolished in the early 1970s.

▼马厩B位于查贡斯(Tschaggun)教堂西南边一公里的地方,在Zelfenschanze正前方,此建筑已有100年的历史,Stall B stands about one kilometer southwest of the Tschaggun church just before the Zelfenschanze, the building is a hundred years old

2-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer1

▼细长的建筑和其纵向的山墙顺应地势的缓坡,The slender building and the longitudinal gables lie in the fall line of the slightly sloping terrain.

3-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

这栋建筑低于相邻的Zelfenstraße一米,坐落于一个小槽中。细长的建筑和其纵向的山墙顺应地势的缓坡。在砖打造的建筑基地西北面可以清晰的看到这个自然的缓坡。住宅自由的散落于这片景观中,被一片草地包围。草地生长繁密,在一定程度上限制了开放空间的设计,建筑师不得不处理清除住宅区域的植物。一堵干石墙连接了入口和街道。街道距离墙体有两米的距离。未经加工的木材立面跟随光影的变化而发生颜色改变,从黑到棕橙到银灰变化多端。建筑铜材质的屋顶平衡了建筑环境中大片的绿色。

▼住宅自由的散落于这片景观中,被一片草地包围,thanks to the surrounding meadows, the building still stands freely in the landscape

4-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer1    6-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

▼改造前,Before Renovation

34-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer    35-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

项目旨在将农舍改造为优质的住宅。外表皮的几个开口需要填补,使其新形象符合当代建筑。现存建筑的大部分保持原样,起居空间中现存的支撑结构被拦腰截断,以外墙支撑代替,以此形成了无柱的空间。80厘米厚的砖墙径直穿过两米厚的墙体,为新的楼梯和贮藏室提供了空间。

▼建筑雪景,Stable in snow

SONY DSC

SONY DSC

▼起居空间中现存的支撑结构被拦腰截断,以外墙支撑代替,以此形成了无柱的空间,In the living area, the existing supporting structure was intercepted and derived via the exterior wall construction to generate a column-free space

SONY DSC

15-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer1

SONY DSC    20-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

▼走廊,Corridor

23-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

24-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer    25-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

东南面的鞍状屋顶配备了集合光伏板和太阳能的模块。屋顶35度的倾斜角也十分有助于节能。大约200%的能量需求,以及大部分的热水和保暖需求都可以当地解决。在冬天,建筑有一个月会遮蔽在Hora的阴影下。在这段时间内,木材储存加热器补充建筑所需的热量。具有热回收功能的通风系统确保了将热损失降到最低,同时保持了室内充足的空气循环。建筑师除了使用废弃的老木头,回收破碎的墙体,还大量使用来自 Bregenzerwald 的白色面层木板。

▼建筑师除了使用废弃的老木头,回收破碎的墙体,还大量使用来自 Bregenzerwald 的白色面层木板,Apart from the use of the abandoned old wood and the recycling of the ruptures of the walls, massive wood from the Bregenzerwald was used mainly with white pans.

SONY DSC    SONY DSC

▼建筑细部,Details

SONY DSC    SONY DSC

The stable building sits about one meter below the adjacent Zelfenstraße in a small trough.The slender building and the longitudinal gables lie in the fall line of the slightly sloping terrain.The natural slope is clearly visible on the brick-built base on the north-west side of the building. Here, thanks to the surrounding meadows, the building still stands freely in the landscape. This quality is borne out by the restrained design of the open space, which largely dispenses with land adjustments and minimizes plantings in the area of ​​the house. An exception is the new dry stone wall, which bridges the gap between the entrance and the street. Here follows the dry wall in one to two meters distance of the streets. Untreated wooden façades color changing from black over brown-orange to silbergrau depending on the orientation of shades. This property takes up the copper roof on the south west side and supplements the color spectrum in the direction of green.

The aim of the planning was the transfer of the farmhouse into a high-quality residential house. The outer skin is to be supplemented by a few openings, which make the new use readable and correspond to the precision of modern times and the clarity of the substance. A large part of the existing construction was maintained unchanged. In the living area, the existing supporting structure was intercepted and derived via the exterior wall construction to generate a column-free space.The 80cm thick broken brickwork is cut across the wall of width of 2m and supplemented to make room for the new staircase and storage.

The south-east surface of the saddle roof is fully equipped with integrated PV and solar thermal modules. The roof pitch of 35 ° and the orientation of the building make this roof half an ideal energy efficient. Thus, about 200% of the power requirement and the majority of the hot water or the heating requirement can be produced locally. In the Hochwinter, the building is about a month in the shadow of Hora. During this time, a piece of wood storage heater with heating feed supplies all the required heat. A ventilation system with heat recovery ensures low heat losses and sufficient air circulation. Apart from the use of the abandoned old wood and the recycling of the ruptures of the walls, massive wood from the Bregenzerwald was used mainly with white pans.

▼建造过程,Construction in process

63-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer    58-Stable B Tschagguns by Bernhard Breuer

▼总平面,Master Plan

WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS

▼平面图,Floor Plan

WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS    WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS

▼立面图,elevation

WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS

WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS

WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS    WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS

▼建筑细节,detail drawings

WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS    WOHNHAUS BREUER TSCHAGGUNS



发表评论

随机推荐工作 所有工作 »

您的浏览器已经过时! 不能正确阅览该网站。Your Browser is outdated to view this website!

请更新您的浏览器或更换 Chrome, Firefox, IE 11, 或 EDGE 以获得最佳浏览体验!Please update your website to the latest browser or switch to Chrome, Firefox, IE 11 or EDGE to get the best experience.现在更新浏览器 Update your browser now

×