PRI by Domaen

To maximize the company’s abilities through a series of volumetric, graphic and lighting interventions.

Project Specs

Design Firm:

来自 Domaen 对gooood的分享。更多关于:Domaen on gooood
Appreciation towards Domaen for providing the following description:

一个全新的改造工程在Corona一栋老工厂仓库中完成,改造后的仓库作为Adura LED公司的高科技制造设备空间和办公室,容纳了办公室,测试间,展厅,会议室,制造大厅和配送仓库功能。工厂的业务和性质决定了工厂建筑的功能性和实用性,并强调了以生产流线,性能测试和产品装配为核心功能的重要性。在该项目中,设计师正是要挑战这种传统的工厂结构,置入开放环境,并为其打造独特的标签。在预算和时间的限制下,设计师力图利用空间,图像和光感变化,最大化实现空间及工厂的运作效率。

An existing industrial warehouse in the outskirts of Corona, CA is converted into a high-tech manufacturing facility and office for the firm Adura LED. The program includes offices, testing labs, showroom/meeting rooms, a manufacturing hall and a distribution warehouse. While the nature of the program and business is primarily functional and pragmatic, with all emphasis on the streamlined processes of manufacturing, testing and distributing, our team was charged to challenge the notion of a typical manufacturing facility and insert a sense of openness and identity. With a small budget and a tight timeline domaen sought to maximize the company’s abilities through a series of volumetric, graphic and lighting interventions.

▼空间内部,entrior view

设计师将一系列功能体量置入空间形式之中,PRI项目的室内规划将天花板视作空间组织的必要元素,并与空间简单的平面规划相称。在空间布局上,该设计在创建最大化空间灵活性的同时,也避免了各功能区之间的相互干扰。对偶式规划将办公区与制造大厅,通过玻璃墙壁视觉相连。而天花板连续又富有韵律感的吊灯装饰则来自该工厂自己的LED产品。随着空间功能的变化,天花板也随之变化其高度。采光井、商品展示厅和会客室便在此变化中形成。

As part of a series of projects that engage volumetric mass and datum in various forms, the PRI interior contemplates mainly the ceiling as a rigid mass that compliments a simple floorplan. The plan-section contrast allows maximum flexibility in programming and defines a volumetric narrative that is non-intrusive to the spatial needs of the client. The dual program of an office space and a manufacturing hall is visually linked through glazed walls and a continuous articulated ceiling with a rhythmic pattern of hung lighting fixtures that are part of the product series of Adura LED. The ceiling mass changes its vertical datum strategically to create zones of different occupation throughout the project, to articulate light-wells, and to serve as a vertical enclosure of the centralized showroom meeting area.

▼天花板高低变化分辨了不同功能空间,the interior contemplates mainly the ceiling as a rigid mass

在此规划下 ,建筑内部形成以中央大厅为核心,各空间在此视觉相通的空间规划。从大尺度的制造空间,到充满细节的入口接待处以及会议室墙面的展示墙,这些硬朗的设计线条和极简化的材料使用,配合照明的变化,营造了愉悦的内部氛围。彩色玻璃和线性组织既作为空间路线规划,又昭示了空间功能,将建筑内部有规律的整合到了一起。

This allows for the central positioned space to serve as a hub for the entire building and remain visually open. Materially minimal, the rigid mass and the lighting datum overhead engage the program playfully, in large scale in the manufacturing area and in detail by forming a volumetric entrance desk and a presentation wall in the conference room. The business identity is visually articulated through colored glazing and linear graphics that serve either as way-finding or at times assume textural qualities.

▼以中央大厅为视觉核心,the central positioned space serves as a hub for the entire building and remain visually open.

▼增大空间灵活性对视的同时也避免了各功能区之间的相互干扰,the plan-section contrast allows maximum flexibility in programming and defines a volumetric narrative that is non-intrusive to the spatial needs of the client

   

▼茶水间与中央大厅对视,the view connection of the water bar and central hall

▼入口接待处,reception

Completion date: 2016
Building levels: 1
Photography: Paul Vu

More: Domaen  更多关于:Domaen on gooood

Post a Comment