NIEUWE VERBINDING N69 by NEXT ARCHITECTS

The Greenest Road of Brabant

Project Specs

Location:

感谢 NEXT architects 对gooood的分享。更多关于他们:NEXT architects on gooood
Appreciation towards NEXT architects for providing the following description:

本项目系NEXT ARCHITECTS事务所对荷兰长达8.5公路的N69省道的景观更新设计,落成后的项目被誉为“布拉班特最绿色的道路”,它不仅是地理意义上的通路,同时体现出基础设施、森林和溪谷等宝贵景观资源与人们切身利益之间的联系,更重要的是提高了N69省道沿线的宜居性,使人们通往比利时的旅程更加舒适便捷。通过修建高质量的道路,将基础设施与自然景观融为一体,人们的出行体验能够得到大幅度的提升。因此,设计的主要目标即最大限度地提高空间质量、整合性、可持续性以及生态质量。

The ‘Greenest Road of Brabant’ makes geographical connections and embodies the connection between infrastructure, the valuable landscape of forests and stream valleys, and the people with their interests. The renewal of the 8,5 km provincial road has increased the liveability and accessibility of the N69 and its border with Belgium. By constructing a high-quality road that is placed naturally in the landscape, the user experience has been optimized. Maximizing spatial quality, integration, sustainability, and ecology was therefore one of the most important project objectives in the elaboration of the integral design.

▼项目概览,overall of the project © Paul Raats

这条全新的省道以蜿蜒的姿态穿过珍贵而脆弱的农田、森林和自然保护区。在wUrck起草的景观规划方案中对美学方面提出了元素抽象化的要求,所有高架桥与桥梁的设计都应该是纤细而适中的。同时,为了保护并突出周边的自然绿色景观,本项目为N69省道周边添加了一系列独特的景观节点,设计核心与出发点均源于该地区优异的自然品质与景观价值。

The new road winds through valuable and vulnerable agricultural land, forests, and nature reserves. The design of all the viaducts and bridges is slender and modest, based on the abstract requirements as stated in the visual quality plan drafted by wUrck. Special area icons have been added around the N69 to fit in the natural green environment. The qualities and values of the area served as the starting point for the design of the N69.

▼景观更新后的N69省道,N69 after landscape refreshment © H+N+S Landschapsarchitecten

▼由道路看步行桥,viewing the pedestrian bridge viewed from the road  © H+N+S Landschapsarchitecten

在景观更新设计后,道路周边形成了强健的绿色生态框架,怏然的绿意在新路线的上方、下方与周围流动。这个绿色生态框架由一系列不同的景观线构成。森林、溪谷等生态景观,以及休闲路线和主路等现有基础设施都得到加固,同时添加了全新的景观节点。这些元素的整合除了能够提升使用者的感官体验外,还具有重要的生态功能,例如:蝙蝠能够安全飞跃过这些地区,新规划的14条不同的动物通道也保证了小型哺乳动物和两栖动物过路时的安全。

The result is a robust green ecological framework that flows over, under, and along the new route. The framework is based on different landscape lines. Existing intersecting structures such as the woods, stream valleys, and recreational routes and avenues have been reinforced, and new structures have been added. Besides the fact that these structures influence the integration and user experience, they also have an important ecological function as natural hop-overs for bats, among others. Small mammals and amphibians can cross the road using one of the 14 different fauna passages.

▼步行桥概览,overall of the Pedestrian bridge © Paul Raats

▼步行桥航拍顶视图,aerial top view of the pedestrian bridge © Paul Raats

高架桥以及横跨溪流的桥梁选用了与材料彼此和谐的结构形式,具有纤细且识别性强的轮廓与谦逊朴素的风格。极简的元素整合和纤细的结构增强了景观体验,同时为人们提供了道路的全景。桥身坐落在宽而纤薄的桥墩上,确保了自然景观的流畅性不会被基础设施打断。三条特别设计的人行天桥,连接了全新的道路与观景休憩的场所。形态流动的桥身平台与木制的栏杆扶手将桥梁融入了森林环境之中。

The form and material of viaducts and the bridges crossing the streams are in harmony with each other, with a recognizable modest and slender silhouette. The minimalistic integration and slim structures enhance the experience of the landscape and provide a large panoramic view over the road. The wide slender legs that the stream valley bridges are based on, ensure that the landscape continues undisturbed. The three pedestrian viaducts have been specially designed as connections over the new road and places to stay. With the flowing landings and the wooden slatted railings, they are incorporated into their environment in the woods.

▼流线型的步行桥与自然景观融为一体,Streamlined pedestrian Bridges blend into the natural landscape © H+N+S Landschapsarchitecten

▼桥身的设计秉承了纤细而适中的美学,The design of the bridge adheres to the aesthetics of slim and moderate © Paul Raats

根据业主的要求,建筑师将修建基础设施所用的混凝土做到尽可能的薄,通过优化设计节约了大量的材料。在铺设的过程中,Boskalis公司采用了生物燃料以及最新的沥青技术来最大化材料的优势。两座溪谷大桥都配备了集成太阳能电池板。由预应力地质聚合物混凝土制成的无水泥自行车桥坐落在Natura2000保护区的Keersop小溪上方,这种新型混凝土材料比传统的混凝土清洁75%,并首次被实际应用到建设性的项目中。对项目中各节点可持续性的整合,显著降低了项目整体的二氧化碳排放量。本项目引领了荷兰基础设施可持续发展与创新的风潮,成为名副其实的布拉班特最绿色的道路。

Huge material savings have been achieved by optimizing the design (i.e. the concrete as slim as possible) with respect to the client’s request. For the implementation, Boskalis uses biofuels and new asphalt technologies to maximize material benefits. The two stream valley bridges are equipped with screens with integrated solar cells. A cementless bicycle bridge made of prestressed geopolymer concrete has been placed over the Natura2000 stream de Keersop. This concrete is 75% cleaner than traditional concrete and has been used constructively for the first time. A sustainable integration with a significantly lower CO2 footprint. The greenest road in Brabant has been realized by leading the way in sustainability and innovation within the infrastructure.

▼跨越溪流的自行车桥,the bicycle bridge across a stream © H+N+S Landschapsarchitecten

▼自行车桥由预应力地质聚合物混凝土制成,the bridge is made of prestressed geopolymer concrete © H+N+S Landschapsarchitecten

N69省道的景观更新是由Boskalis Nederland、H+N+S Landscape Architects,以及NEXT Architects团队合作完成的。此外,来自Gebiedsakkoord的25个合作方也参与其中。经过两年的建设,N69省道更新段于2021年10月18日开始通车。

The N69 is realised by Boskalis Nederland, in collaboration with an integrated team including H+N+S Landscape Architects and NEXT architects. In addition, 25 cooperating parties from the Gebiedsakkoord are involved. After two years of construction, the New Connection N69 is open to traffic since October 18, 2021.

▼宽而纤薄的桥墩,the bridge with wide slender legs © Paul Raats 

▼桥梁细部,detail of the bridge © NEXT architects – Beekdal

TYPE / PROGRAM:Provinciale weg / provincial road
LOCATION:Noord-Brabant
CLIENT:Provincie Noord-Braban
SIZE:8,5 km weg met 13 kunstwerken
COSTS :€ 80.000.000
STATUS:Realized
PRELIMINARY DESIGN: Maart 2019
FINAL DESIGN: November 2019
START BUILDING: November 2019
COMPLETION: Januari 2020
DESIGN:NEXT architects
TEAM:Bart Reuser, Marijn Schenk, Michel Schreinemachers with Jurriaan Hillerstrom, Wiebe Strick, Veronica Tirelli.
IN COLLABORATION WITH:H+N+S Landschapsarchitecten
PHOTOGRAPHY:Paul Raats / H+N+S Landschapsarchitecten
AWARDS:Blauwe Kamer Jaarboek 2021

More: NEXT architects        更多关于他们:NEXT architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment