Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luís Ventura

The stone blocks represent those who returned from the war while the voids represent the absences.

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 Bruno Lucas Dias Architecture 予gooood分享以下内容更多关于他们:Bruno Lucas Dias Architecture on gooood
Appreciations towards Bruno Lucas Dias Architecture for providing the following description.

这座由Bruno Lucas Dias与Luís Ventura联合设计的纪念碑没有使用任何刻板的象征主义手法,完全颠覆了人们对纪念性设计的传统认知。

This projects is a radical departure from the traditional memorial concept: no stereotypical memorial symbolism has been used. 

▼ 位于街角的纪念碑,The memorial on the street corner

001-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

整个纪念碑由31块方形石块打造而成。经过精心挑选、大小一致的石块被排布为一个占地4.5平方米、错落有致的方形阵列。而石头本身的灰白原色让整个纪念碑看起来洁净异常,渲染出一种非真实的虚无氛围。

All compositional elements have been sorted and geometrically set. At the same time, the use of stone, its colour and asepsis, creates a feeling of emptiness.  This memorial is made of 31 stone blocks, measuring between 0,30 – 2,40 metres in height, and set on a 4,5m2 area. 

▼ 31块方形石块打造而成的纪念碑,The memorial is made of 31 stone blocks

002-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

004-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

正方形的体量被一点点切割,最高处由2.4米,而最低处仅有0.3米。高低错落的石块和与之相对应的缺失,仿佛呼应着一支从战争中归来的军队军人身上,或深或浅的伤痛。而方形体量中缺失的一角,则象征着被无情战火夺去生命,无法归来与家人团聚的军人。

The idea sets off from the fragmenting of a cube, which represented a group of combatants going to war, where missing elements leave an open void. The varying heights of them monoliths represent the sentimental ups and downs of those returning unharmed or with injuries, and the voids represent the absences of combatants whom fate did not return to their families. 

▼ 被切割的正方形体量,  The idea sets off from the fragmenting of a cube

C:UsersBrunoDesktopESCULTURA ALMAGREIRA Model (1)

007-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

005-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

设计所用的石材皆产自这些军人的故乡,材料的选择也加深了纪念碑与其所纪念之人的羁绊,渲染出更为沉重的氛围。

The choice of stone from the regional origins of the combatants stems from the heaviness of the feelings associated with the memory of those to whom this memorial is devoted.

▼ 产自军人故乡的石材,The choice of the stone from the regional origins of the combatants

012-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura     013-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

010-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura     011-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

017-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura     018-Memorial to Combatants by Bruno Lucas Dias and Luis Ventura

▼ 立面图,Elevation

C:UsersBrunoDesktopESCULTURA ALMAGREIRA Model (1)

Project: August 2016 – October 2016
Development: September 2016 – October 2016
Client: Civil Parish Administration of Almagreira & Combatants’ League Location
Rua do Rossio – Almagreira – Pombal – Portugal
Area: 4.5m2
Architects
Bruno Lucas Dias | Luís Ventura
Project Team
Bruno Lucas Dias | Luís Ventura
Builder: Magicube | Limpar Imagem
Photography: Hugo Santos Silva

 

More: Bruno Lucas Dias Architecture 更多关于他们:Bruno Lucas Dias Architecture on gooood

Post a Comment