MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

Rejuvenate

Project Specs

Location:
Materials:

来自ARROKABE arquitectos对gooood的分享。更多关于他们:ARROKABE Arquitectos on gooood
Appreciation towards ARROKABE arquitectos for providing the following description:

all photos by luis Díaz díaz

这个旧皮革厂的晾晒间位于整个工业园区的入口处,重建后将作为开放性的文化中心使用。

The intervention focuses on the rehabilitation of an old dryer was part of a tannery, located in the grounds of the existing fleet, for cultural center with a very open program.

▽ 建筑与工厂,building and the tannery

001-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

原始建筑仅存的部分,这些由岩石砌起的墙壁被覆盖在一个临时的顶棚下。连续的南侧石墙被部分拆除,北面保持了完整的闭合状态,西侧的石墙则完全不复存在。北面墙上的洞口经过了修补,其旁边坡地的坡度也经过了调整。

The only remaining original building masonry walls protected by a provisional cover. The continued closure of the southern masonry facade was partially demolished and the closing of the north facade. In the western edge he had disappeared the original enclosure. Large holes in the north facade were also walled and had modified the adjacent land.

▽  建筑外观External views

005-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

002-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

004-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

007-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

008-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

方案依据现场遗留的痕迹,复原了建筑的屋顶和山墙。建筑师并没有修复建筑的全部体量,而是强调了它的不完整性。建筑的高度也是依照建筑入口的尺寸和遗留的支撑结构而得出的。新建筑重现了其北侧的地形,让建筑空间更容易到达,也更有适合使用。突出的木质小箱体填补了里面上的空洞。二层的木质平台为进入建筑提供了另一条路线,同时也担当了可以俯瞰公园的眺望台。建筑的内外空间被有效的连接,其功能也更加多样化。

The proposal recovers the volume of the original cover, gable, based on traces marking the slabs that solved the game of it with the front wall. You do not get to reconstruct the entire volume, thus emphasizing the character of the park open unfinished piece. For floor heights are taken as valid marking the original access and support traces the floor structure. It recovers, in part, the original topography on the north side to facilitate, now, accessibility and livability of the building. The walled hollow this facade are occupied, the new project, wooden boxes projecting outwards. To these it can be accessed from a platform that is installed as a lookout in the park. This arrangement allows a permeability which establishes a direct relationship between the building and the outside suggests various possibilities of use.

▽ 修复后的山墙,covered gable

010-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos     013-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

▽  突出的木质小箱体与石墙,wooden boxes projecting outwards and the wall

011-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

▽ 二层木质平台,wooden platform as an access

012-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos     015-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

▽ 室内空间,interior

017-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

018-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

019-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

020-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos     021-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

023-MEMORIA CATALIZADOR BELVÍS by ARROKABE Arquitectos

▽ 平面图,plans

X:DIBUJO2010R0410 contenedor BELVÍSPLANOS PRESENTACIÓN Sec

X:DIBUJO2010R0410 contenedor BELVÍSPLANOS PRESENTACIÓN Sec

▽ 立面图,elevation

X:DIBUJO2010R0410 contenedor BELVÍSPLANOS PRESENTACIÓN Sec

▽ 剖面图,sections

X:DIBUJO2010R0410 contenedor BELVÍSPLANOS PRESENTACIÓN Sec

X:DIBUJO2010R0410 contenedor BELVÍSPLANOS PRESENTACIÓN Sec

X:DIBUJO2010R0410 contenedor BELVÍSPLANOS PRESENTACIÓN Sec

Project Name: Rehabilitation of Old leather drying plant for Cultural Catalyst
Location: Belvis Park. Historical city of Santiago de Compostela. Spain
End of work: 10/12/2015
Authors: ARROKABE Arquitectos SLP/Óscar Andrés Quintela,Ivan Andrés Quintela
Contributor: INOUS enxeñería overall (Installations)
Sponsor: City of Santiago de Compostela
Construction Company: CPS Works and Infrastructure Atlantic SL
Technical Architects: Francisco Fernandez Novas/Dieguez Bernardo Morán
Photographs: ARROKABE Arquitectos SLP and Luis Diaz Diaz

English Text: arrokabe arquitectos
Chinese Text:gooood

MORE: ARROKABE Arquitectos   Luis Díaz Díaz, 更多关于他们:ARROKABE Arquitectos on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment