Little Ground Cafe by Warren Office For Research and Design

A place of respite while still connecting to the street

Project Specs

来自 Warren Office For Research and Design 对gooood的分享。更多关于他们:Warren Office For Research and Design on gooood
Appreciation towards Warren Office For Research and Design for providing the following description:

这间街角的咖啡馆以其独特的质感、透明度和物质性为该地区丰富的街道文化注入了新的内涵。设计方案旨在打造一个宁静且吸引人的公共空间,并使其充分地融入热闹的街道。

A study in texture, transparency and materiality, this corner walk-up cafe aims to inspire and enhance the area’s rare pedestrian culture. The main focus of the design is to create a calm, inviting public space that directly engages its frenetic urban setting.

▼咖啡馆外观,exterior view

咖啡馆坐落在一个较为封闭的区域,数以千计的人们在这里工作,他们每天会停留8-12小时,没有太多出行的选择。最近的一处住宅区距离街角约有10分钟的步行距离,咖啡馆所在的街道可以直接通往洛杉矶的高速公路。考虑到该区域允许自由地开设路边店铺,业主决定对咖啡馆的既有空间进行扩展,使其包含厨房、备餐区、咖啡服务区和洗手间等。经过与市政当局的协商,业主提议对建筑内的无障碍路径进行改善,并最终获得了扩建露台的许可。

The cafe is located in a district where thousands of workers drive into their fully serviced closed campuses for 8-12 hours a day and seldom leave, primarily due to the lack of outside options. The nearest residential neighborhood is a ten minute walk from this busy corner, which serves direct access to a major LA freeway. Pedestrian activity in the area is lacking, to say the least – but the desire is clearly present.  Through a grandfathered zoning code which allows sidewalk counter service, the owners expanded the footprint of the enclosed structure, which houses the kitchen, food prep area, coffee service and restrooms for the new cafe. Through negotiations with the city, and an offer to also improve disabled access within the structure and at the sidewalk, the footprint of the patio was allowed to expand.

▼入口区域,entrance area

针对洛杉矶普遍存在的步行区域与交通密集区域相连的问题,设计师特别强调了安全方面的要求,使咖啡馆尽可能地远离车辆、噪音和污染。现场浇筑的混凝土墙、内置式的座位以及带有图案的木屏共同为顾客带来了亲密友好的空间氛围以及丰富的内部视角。半开放的特征和遮阳的功能使咖啡馆成为了一处悠闲惬意又不疏离于街道的空间。

Confronted with ubiquitous Angeleno issues that occur where the pedestrian realm meets highly trafficked corners, the design addresses needs for safety and protection from automobiles, noise, pollutants and litter. The combination of a cast-in-place wall with built-in seating and a patterned wood screen guards visitors from all of the above while also creating an intimate space with views diffused from within. With its semi-enclosed nature and sun shading qualities, the cafe becomes a place of respite while still connecting to the street.

▼混凝土墙、内置式的座位以及带有图案的木屏带来亲密友好的空间氛围和丰富的内部视角,the combination of a cast-in-place wall with built-in seating and a patterned wood screen guards visitors from all of the above while also creating an intimate space with views diffused from within

▼混凝土座椅在转角处以弧线状延伸,形成连续而流畅的感觉,the concrete seating is contoured for comfort and follows an arc at the corner, allowing for seamless continuity and flow of materials

▼天蓬遮盖下的用餐区,the coffee area covered by fabric

设计中的亮点在于各种木材、钢材和混凝土元素所呈现出来的纹理和质感,以及这些元素之间的关联。木屏的尺寸、角度、色彩和空间不断变化,吸引着街上的行人,同时带来不同程度的遮挡效果。混凝土材质的座椅在转角处以弧线状延伸,形成连续而流畅的感觉。

The real joy in the project came from working with the patterning, texture and connections of the various wood slats, steel and concrete elements. Variability in the size, angle, color and spacing of the cedar screen draws attention from passersby [at all speeds], as well as offers differing degrees of shading and view mitigation. The concrete seating is contoured for comfort and follows an arc at the corner, allowing for seamless continuity and flow of materials.

▼设计中的亮点在于各种木材、钢材和混凝土元素所呈现出来的纹理和质感,the real joy in the project came from working with the patterning, texture and connections of the various wood slats, steel and concrete elements

   

咖啡馆的服务区域包含一个带有步入式冷藏库的厨房以及多个备餐台,可供咖啡馆在全天供应甜点。客人们还可以在这里享受到特制的面包和午餐。

The cafe’s service area has a full service kitchen with walk-in freezer and multiple cooking stations. This allows them to prepare pastries in-house throughout the day. They also prepare their own bread and make a wonderful lunch. You’ll love it here.

▼外观细部,detail of the exterior

   

▼平面图,plan

Little Ground Cafe by WORD [Warren Office for Research and Design]
Los Angeles (Glendale) , United States
Winner of AIA California Design Award
Winner of AIA Los Angeles Restaurant Design Award
Winner of AIA Los Angeles Restaurant Design People’s Choice Award
Interior Design Best of Year Awards Finalist, 2017, Hospitality-Counter Service
Completion date
2016
Building levels
1

More:Warren Office For Research and Design。更多关于他们:Warren Office For Research and Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment