Ingá-Mirim Chapel by messina rivas

An opportunity to build new relationships between the project and the landscape

Project Specs

Location:
Materials:
Category:

非常感谢 messina | rivas 对gooood的分享。更多关于他们请至:messina | rivas on gooood
Appreciation towards  messina | rivas for providing the following description:

Ingá-Mirim教堂位于Itupeva市近郊,距离圣保罗80公里,坐落在一座19世纪的庄园内。建筑师被委托翻修先前地方殖民地的遗产,使其成为一个能承载当地重要宗教庆典的宜人场所。

▼毗邻圣保罗80公里的教堂,the chapel is located on the outskirts of the city of Itupeva, 80km from São Paulo

The Ingá-Mirim Chapel is located on the outskirts of the city of Itupeva, 80km from São Paulo, on a 19th-century estate. We were asked to renovate the former local colonial estate to make it an environment that responds to local celebrations of religious importance.

▼平面图,site plan

建筑师将建筑改造理解为重新诠释已有建筑的机会,并以此构建项目与景观之间的新关系。因此,作为一种反思,建筑师决定拆除原有旧殖民时期的Ingá-Mirim教堂,回收其建筑材料,以便重新使用它们,赋予它们全新的含义。

We understand the idea of the architectural reform as an opportunity to reinterpret pre-existing construction, enabling new relationships between the project and the landscape. Therefore, as an act of reflection, we decided to disarm the materials of the old colonial estate in the design of the Ingá-Mirim Chapel in order to reuse them and to give them new conditions.

▼教堂外立面,the elevator of the chapel

▼回收再利用的建筑材料,reused bricks with new conditions

项目在现有建筑的基础上,以旧道路上的三面石墙为导向,伸往农场。在这三面墙之间,庄园赤裸的砖块,定义了一条通往寻求建筑与景观之间连续性的空间道路,暗示了一种开放的宗教式愉悦。

Using the foundation of the pre-existing construction, the project is based on three stone walls used in the old road that allowed access to the farm. Between these three walls, the unarmed bricks of the estate define a path that leads through spaces that seek continuity between construction and landscape, thus suggesting an open religious enjoyment.

▼三面石墙为导向伸往农场,three stone walls used in the old road that allowed access to the farm

▼教堂内部,the interior of the chapel

该项目是与农场管理员Carlos和Charles兄弟合作进行的,他们之前曾从事过建筑工作,目前负责当地的保护工作。建筑师同他们一起试验如何基于已有知识,利用当地的旧建筑材料。在这些情况下,施工过程依循了日常活动的时间轨迹,例如割草、放马或喂牛等。

The construction was carried out in collaboration with the farm caretakers, the brothers Carlos and Charles, who previously worked in construction and now do the local preservation work. With them we experimented with how we could, through their own knowledge, reuse the materials of the old local buildings. Under these conditions, the construction process followed the schedule of the daily activities such as mowing, releasing horses or feeding cattle.

▼项目与景观之间的新关系,new relationships between the project and the landscape

▼黄昏下的景观,the view during the sunset

▼立面图,elevations

Location: Itupeva, Estado de São Paulo, Brazil
Authors: Francisco Rivas, Rodrigo Messina, Guadalupe Sappia
Area 370.0 m2
Project Year 2018
Photography: Federico Cairoli, Courtesy of messina | rivas
Collaborators: Ana luz sosa
Civic Team: Carlos Alexandre Xavier, Charles Xavier
Landscaping: Andre Paolielo, Paula Paolielo

More: messina | rivas ,更多请至:messina | rivas on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment