Eat Darling Eat by NCDA

A dessert laboratory Inspired from the experimental and creative nature of Postmodern era

Project Specs

Design Firm:
Location:

来自 NCDA 对gooood的分享 。更多请至:NCDA  on gooood 
Appreciation towards NCDA for providing the following description:

Eat Darling Eat是一间位于Fashion Walk的甜品实验室,在铜锣湾喧闹的街道上成为一道独特的风景线。充满想象力的室内设计与店内别具一格的甜品相互呼应。引人瞩目的色彩和材质在刺激客人视觉的同时,也如同是在礼赞着甜品制作的艺术。

▼室内概览,interior overview

Situated in Fashion Walk, ‘Eat Darling Eat’ is the latest addition under Ming Fat House. The dessert laboratory offers guests a visual respite from bustling Causeway Bay with its whimsical interiors that mirror the eclectic menu.  Celebrating the art of dessert making, the interior uses provocative colours and textures which stimulates guests’ visual senses.

▼轴测图,axon

项目的设计灵感源于后现代时期的实验性和创造性,将兼具趣味性、装饰性和奇思异想的元素与挑战传统的形式及配色结合在一起,例如以甜甜圈和果冻为灵感的定制凳子、与楼梯形态相呼应的服务台和扶手,以及形似切块蛋糕的长椅座位。

The design draws inspiration from the experimental and creative nature of Postmodern era, by incorporating elements that are playful, decorative and whimsical, and using forms that challenge conventional shapes and colours (eg. Custom stools inspired by Donut and Jello, host station and railing that echoes the shape of the stair, and bench seating that shapes like a cake cut-out).

▼奇思异想的元素结合挑战传统的形式及配色,whimsical elements combined with forms that challenge conventional shapes and colours

▼一层吧台座位区,bar seating area on the ground floor

▼以甜甜圈和果冻为灵感的定制凳子,Custom stools inspired by Donut and Jello

  

室内设计凸显了错层式建筑的空间特征。首层的入口区域采用了开放式平面,二层则通过荧光色饰面和反光表面被塑造为一个剧场般的空间。黄色玻璃将两个楼层区分开来,吸引着客人向上方楼层进行更深入的探索

The interior highlights the quality of split-level architecture. The lower level entrance area is open concept, while the upper level is framed as a theatre by using fluorescent colours and reflective surfaces. A yellow tinted glass separates the two levels, entices guests to have a glimpse of upstairs and explore further into the place.

▼黄色玻璃将两个楼层区分开来,a yellow tinted glass separates the two levels

▼与楼梯形态呼应的扶手,the railing that echoes the shape of the stair

到达二层后,客人会进入一个粉红色的休闲区,天花板和地板的反光表面将为之带来充满甜蜜的用餐体验。休息室的两端均设有渐变餐桌以及印有彩色艺术画作的弧形墙面,形成些许错视的效果。客人们在享用甜品的同时也将获得独特的视觉体验。

Upon arrival to the upper level is a pink lounge with reflective ceiling and flooring, giving a lucious feeling to the guests as they enjoy the desserts.  Both end corners of the lounge are marked by gradation tables and curved walls imprinted with colourful artwork that plays with the idea of optical illusion, giving customers a visual sensation while enjoying these experimental desserts.

▼二层休闲区,the pink lounge on the upper floor

▼渐变餐桌和印有彩色艺术画作的弧形墙面,gradation tables and curved walls imprinted with colourful artwork

最终的空间呈现出一种完全沉浸式的设计美学。色彩和几何形状的使用共同营造出一种超现实的环境。大胆而不受约束的乌托邦式设计打破了人们对于流行文化的全球性认知。

The result is a design aesthetic that is a fully immersive, creating an environment that is illusory with the use of colourful geometries and organic shapes. The design is bold, surreal, and out of the ordinary. It is a utopian remedy that escapes from global perspective of popular culture.

▼二层空间细部,detailed view

  

▼设计拼贴,design collage

▼平面图,plan

Project Title: Eat Darling Eat
Location: Hong Kong
Interior Design: NC Design & Architecture Ltd (NCDA) www.ncda.biz
Lead Interior Designer: Nelson Chow (NCDA)
Interior Designers:
Rain Ho (NCDA)
Jenn Li (NCDA)
Nicholas Ho (NCDA)
Branding and Artworks:
Rocky Yip (Kithandkin)
James Woodward (Kithandkin) www.kithandkin.studio
Photography: Nic Gaunt www.nicgaunt.com
Writer: Catherine Shaw shaw8574@gmail.com

More:NCDA。更多请至: NCDA  on gooood 

Post a Comment