House in Otori / Arbol Design

Privacy security, and comfortable living space combined with airy .

Project Specs

Design Firm:
Location:

非常感谢Arbol Design将以下内容授权gooood发行。更多请至:Arbol Design on gooood 
Appreciation towards Arbol Design for providing the following description:

对外没有任何开窗,咫尺用地之上劈出几分小院,得到明亮,通透甚至“开放”的隐私空间。
Windowless facade and separate spaces within a small area result in a bright, clear, even “open” private building.

这个项目的建筑师Arbol Design还给我们分享过作品House in Nishimikuni

该项目是位于日本大阪堺市密集住宅区内的一所两层木屋。
业主是一对夫妇。他们的要求是高隐私安全性;舒适、透气和明亮的居住空间;车库。
应业主要求,我们用银铝锌合金镀层将住宅全身包裹起来,显得十分简洁,车库门和停车空间打破了这种简单立面的单调感。

为了保证通风,我们在街角和庭院处的银铝锌合金外表皮中间留出一定的孔隙,这样在阻挡外部视线的同时确保风穿过孔隙进入住宅内部。

This is a two-story wooden house in a densely build-up area in Sakai-city, Osaka.

The space theme of this house is that privacy security, and comfortable living space combined with airy and bright room for a married couple. They also have a priority on setting a built in garage.

Our answer to them, it appears monotone at first, but, exclude the existence of the garage door and its parking space, by encircling the whole exterior with silver galvalume.

As for ventilation, we set galvalume plates with the same quality as the main exterior wall of material, color, and shape, in very narrow intervals at two areas of the exterior (road side and courtyard side) to create layers of slit. This enables to shut down people’s looks from the outside and only wind would go through!

/wp-content/uploads/2014/07/_c_YyWPCQ_zimxm865C147y__ARP7wz44nn6V8_yc4PHNFQVY8-DELKpJHPHTYNehjWd4y9mSK6MZBcVi5vxt4YyFrSg3gkvrWN.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_8paOj_d2qgn9e6LFuIRozO1YAIcGkw0bPPFDZF05WKKe4lDCVFeVl-AzYaohDV4mme7_KsRC4B440F4-aP9H9en2FI_vDVlx.jpg

为了保证充足的光照,我们在庭院和住宅内部设计了开放式大窗。此外,为了最大程度利用太阳光线,各区域设计成相互独立,这样一束太阳光线便可照亮整个住宅,让业主在每个房间都能享受到庭院般的明亮。

As for brightness, we created big open window spaces both in the courtyard and the dry space. Moreover, to make the best use of the sunlight, we planned to set those spaces in a separate distance as one straight beam from the sun would scatter, and embrace the entire house. Thus, you would enjoy the courtyard in each room openly anytime you’d like with brightness.

/wp-content/uploads/2014/07/_c_P1K3oeriqatswJoGMqHiY9l28iKuQ4Rj1xVfb-gq3jTa1JzqaDoJylOFRcTwYQ5Kx2pxWJyRtm-L0_99LySsAT8G8PHQXwj1.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_bOMvvcxICqzc_dmQdqv0bo2atQOykLkUXAs-CJPxBkL69MSo5o-1uLPsPq6mUW_xmoQm7mqT5O4CqR4d-agLYI6EPDQFyPPX.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_Xj8rpLJYlhu8i7Y04qCH41YyNPjne1rdjqOLeLZ_Ovas6MUgUg0AUJpzMtg1tCiSQ0v-V7YNscJz24rt1mBdtnzx_2UYwonE.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_dP76xBFQNYe19V3JWf2uXG366uNTZrPPh9TZl9Kcgkg-bLiAqKX2jzf4_ciAOcQ4Dw3QkV_jbigSM3Ijzf-2SQ2CS80F94L0.jpg

综合以上因素,建筑师让这所周身包裹着银铝锌合金外表皮的43㎡小户型住宅看起来十分宽敞,并满足了业主对于隐私性的要求。

Combining with these factors, this residential space made it possible to be open and roomy but secure privacy matters at the same time, even though the house was built in as small as  about 43㎡ floor space , with the entire exterior wall encircled!!

/wp-content/uploads/2014/07/_c_dsUFJeC8lD3HrTDvgDKvqEDeo5PnF0Eo29Yfra5BIjFtwKrMbiVvr_RITZTHLXV57aXlG-uYmaf2LyN6ZeQUx25UZZT4trWV.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_mipbagIDYNx0p0RkTPFoVxlUOakdvprFNtFEmYy2fhwjKPqSjYuXBv4MNH74vFMG2XbE7urNimHyr8_kSmlBU7_yWxFE6_vm.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_C-W2UDJBYgf-LNefl92WjsLXDsOa9Iqa4Ynkje4nmN_Lx57ifLyj0oGdK6O4NA6pb2GyqGd5HH4juGfEbvrLTvTq7rR3daRe.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_W8d4k0JNCMNTmz4gIpBWsxrzSwr8INemUhVult5R91IWE8FBhYaz8f7WWKuVRTE3gM-wShDiWGPhfLafMbX-vfiUZ1F_Dm3U.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_xgbmPGZhRd8WoTXeULluzJ_NZRhBxaCGnDK2FxAuxiFzDDqRGUpo8uuVAqKM21reVw3BRq2RbX--2rvGSy_-GpLyZzgCJG5J.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_xhx3inAkbUwRPrjUR9JICtbYjhyAGBPl-gFKT4IQid0f5W-5-dr4P_HYkPVSE7SuBTdiMeNjz0LD6xzQbuBXF_9E1TQTl2Ja.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_BaO4rXDHBa92uKZ43DBe83WNl28xkiiTZ1w7v7g5SeFgOQqFs0Bp4ZRn_Wy0CvqwmcPBcvxvGD8Db9zcaFIJyeirwWq1d0RQ.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_7pFiIB06JSJHxqLlYyogpJZhoOf3H8ML9rUQR5Xs1D3eCsFlhSjruuzaqQsDlxlzb1UkgLH9Cqeb27AXNs2iEauvcjpdmmaK.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_1cBak8axUbcSALAsACfj6BMKXBroIEwWet4p7saJNfvOmRNc73RNBed2AbJgq3ihfi8ZZ2BqPWrsQM_CMO0HjtsxYnb-YrsH.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_5Pav-mBuU57o5XNXvPIQfUC-4WmbbVMIVpmjWm6YwfyA2-F_aAOJnwv17V3Tt1hWu7e2SHDPEGaWogiskXYRe6y5xUR0D4XS.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_sOoARfIXJ4FlSygC0ucukXUT1RIw7KXhfZxCvN2nTbpo_cjXGD2nGjLdc4iaAAzUz9mNBolqnLqQ_mNYpBN5xnlrcCOHb4LB.jpg

/wp-content/uploads/2014/07/_c_7xNyKpGTs5_3huI_VmX962oMDmAV2_-PdpzpUI6vPey6Xo-Dbcz6gj7JOrUgAsBhEt4b0xdZSE_Lg-00t59spgTQzJ8M6o0Q.jpg

MORE: Arbol Design,更多请至:Arbol Design on gooood 

Post a Comment