Hoof Café in Ras Al Khaimah by Bone Studio

A brutalist experiment with country equine architecture

Project Specs

非常感谢 Bone Studio 予gooood分享以下内容。
Appreciations towards Bone Studio for providing the following description:

Hoof咖啡厅体现了设计师对乡村马厩式建筑的一次野兽派风格的诠释。介乎高贵与实用、内外部材料之间的物理和自然差异,在定义这样一个感性的建筑中扮演着不可或缺的角色。本次项目的三位客户都是特色咖啡的爱好者,且都对马这种动物情有独钟。基于这些共同爱好,Hoof咖啡厅就此诞生。

Hoof Café embodies a brutalist reinterpretation of countryside equine architecture where the physical discrepancies between noble, interior, and exterior materials, as well as utilitarian and natural finishes, play an integral role in defining a sensorial architecture. The clients, three friends who share a devotion to horses and show jumping and ultimately an admiration for specialty coffee, defined the narrative for Hoof.

▼咖啡厅概览,overview ©Bone Studio

Bone事务所从自身兴趣出发,研究了马厩的基本功能。一间马厩拥有简洁的设计和比例,就足以为马匹提供基本必需品。因此,Bone在试图以一种抽象的方式来重新打造马厩时,也尝试抽象出马厩“与身俱来”的极简主义,并将其作为本次项目的灵感驱动力。

Bone’s interest lied in investigating the essential function of a horse stall. Its minimal design and proportions suffice to provide the horse with bare necessities, no more, no less. While attempting to recreate in an abstract way the ritual of a horse caretaker through a stable, Bone experimented with abstracting the autonomous minimalist aspect of stalls and using it as the architectural driver for Hoof.

▼咖啡厅入口 ,the entrance ©Bone Studio

▼入口空间细部,details of the entrance ©Bone Studio

▼室内光影,light and shadow ©Bone Studio

作为驱动模块,咖啡吧台被定义为一个自给自足的、解构的整体不锈钢块。通过这种碎片化的形式,顾客得以欣赏每一种特色咖啡的制作过程。位于酒吧两侧用石灰装饰的垂直长椅,确定了空间的焦点,赋予了空间动态感。马槽式样的酒水台为咖啡师和顾客提供服务,由CEA设计的不锈钢水龙头,则是为较窄的水槽量身订造。

▼碎片化的吧台区,fragmented bar area ©Bone Studio

▼日照充足的吧台区域,sunny bar area ©Bone Studio

▼从操作台看向休息区,look at the rest area from the counter ©Bone Studio

As the driving organ, the coffee bar is defined as a self-sufficient, deconstructed series of monolithic stainless steel blocks that, through their fragmentation, allow for an enhanced appreciation of each different coffee making processes. Perpendicular banquettes finished in lime facing either side of the bar, confirm the focal point of the space, and ensure a flawless spatial dynamic. The bar sinks, positioned to serve both the barista and the customer, emulate the deep construction of horse water troughs; the stainless steel tapware by CEA, designed for narrower sinks were specifically sourced.

▼简洁开阔的吧台空间,simple open bar space ©Bone Studio

▼吧台细部,details of the bar ©Bone Studio

▼龙头细部,details of the tap ©Bone Studio

Bone事务所希望用触感材料以及柔和的色调来抵消乡村美学的影响。手工刷制的不锈钢吧台与墙壁和天花板形成了一种和谐的关系,墙壁和天花板都是由粘土制品公司Clayworks用纯粹的稻草泥粉刷而成。安装的两种地板饰面树脂结合砂,和赤陶半暴露的集合混凝土均为外饰材料。采用Astrid无方向性编织羊毛打造的坐垫,散布在各种各样的长椅上,可以服务于不同规模的客人。PS Lab的凹槽玻璃壁灯为粘土墙壁增加了另一层纹理,而Flos设计的可调节射灯则提供了所需的发散、浪漫氛围色调。

Bone Studio wanted to offset a countryside aesthetic with the use of tactile materiality and muted hues. The hand-brushed stainless steel finish of the bar gestures to the walls and ceiling washed in the rustic clay straw plaster by Claywork. The two flooring finishes installed are exterior use materials, the resin-bound sand and the terracotta semi-exposed aggregate concrete. The directionless, woven wool by Astrid used for the cushions, which are scattered throughout the banquettes accommodating various guest group sizes. Fluted glass wall lights by PS Lab add another layer of texture to the clay walls as the recessed adjustable spotlights by Flos define the right tonality of the desired diffused, romantic atmosphere.

▼长凳座位区域,bench seating area ©Bone Studio

▼建筑细部,details ©Bone Studio

微妙的空间规划、极简主义的建筑、朴实的材料、注重细节的建造技术和机制,为客人打造了一种沉浸式的环境。这样的环境在让人们感到熟悉的同时,又被一个马棚式的、含蓄而大胆的新设计所吸引。

Immersing one in an environment that through its subtle spatial planning, minimalistic architecture, earthy materiality, detailed construct techniques and mechanisms, will make one feel familiar yet intrigued by the implicit yet bold reinterpretation of a horse stable.

▼浪漫的氛围灯,romantic atmosphere lamp ©Bone Studio

▼墙体细部,details of the wall ©Bone Studio

▼天花板细部,details of the ceiling ©Bone Studio

▼平面图,plan ©Bone Studio

Location: Ras Al Khaimah, United Arab Emirates
Typology: Commercial
Usage: Café
Area: 115 sqm 
Completion Date: October 2019
Contractor: Fusion 
Bar Fabricator: Steelux 

More: Bone Studio

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment