Hendrik Speecqvest公园改造,比利时 / OMGEVING

城市景观的迭代更新

项目标签

设计公司:
类型:

感谢 OMGEVING 予 gooood 分享以下内容。更多关于:OMGEVING on gooood
Appreciation towards OMGEVING for providing the following description:

Hendrik Speecqvest公园位于比利时的梅赫伦市,其改造工程于近日完工。本次改造作为Vesten公园再开发工程的第一阶段,其设计概念由OMGEVING和Mint于2012年提出。Vesten公园将会成为位于两条环城公路之间的城市中心公园。城市绿色公共空间的开发旨在平衡交通空间与居住空间的关系、减少城市热岛效应,并最大限度地收集雨水。

▼项目概览,overview

In Mechelen (Belgium), the redevelopment of the Hendrik Speecqvest park has recently been completed. The redevelopment is the first realisation of the Vestenpark, based on the concept for which OMGEVING and Mint were commissioned by AWV in 2012. In the future, the Vestenpark between the two directions of the ring road of Mechelen will embrace a large part of the city centre of Mechelen. The green public space not only restores the balance between circulation and accommodation, but will also reduce the urban heat island effect and maximise the recuperation of rainwater.

▼项目鸟瞰,aerial view

▼Hendrik Speecqvest公园位于比利时的梅赫伦市,the Hendrik Speecqvest park is located in Mechelen, Belgium

▼位于两条交通道之间,between the two roads

Hendrik Speecqvest公园下方的一部分场地被规划成为Mechelen Bruul地下公共停车场,其出入口也成为公园内设施的一部分。地下停车场的建造完成加速了Hendrik Speecqvest公园改造工程的进行。该地下停车场有352个停车位,并先后完成了地下一层以及地下二层的建造。设计团队在停车场屋面进行了大量树木种植,使得Hendrik Speecqvest公园没有屋顶花园的观感。

The reconstruction of the Hendrik Speecqvest park was accelerated by the realisation of the underground public car park Mechelen Bruul, with 352 parking spaces. Half of the first phase of the Vestenpark was realised above this underground construction of which the entrances or exits are located in the park. The ingenious construction of the basement car park, in which, among other things, level -1 was realised first and afterwards level -2, also made it possible to plant large trees. As a result, the park does not have the look and feel of a roof garden.

▼Mechelen Bruul地下公共停车场出入口位于公园内,the entrances or exits are located in the park

▼停车场入口,the entrance of the parking lot

▼在停车场屋面进行了大量树木种植,plant large trees on the roof of the parking lot

▼停车场行人出入口,the entrance pavilion for the parking lot

Hendrik Speecqvest公园改造的灵感来自于Vesten公园。Vesten公园建于19世纪末,是梅赫伦市运河湿化后新兴的城市景观。为了连接了运河两岸并确保城市各功能空间的可达性,城市增设了多条供自行车和行人通行的路径。植物由多年生植物和成组的灌木组成。树木由多种独生树和多茎树木组成,包括木兰花和山茱萸,它们会在春天开花。除此之外,还有各种各样的水仙花、番红花和观赏洋葱等绿色景观。

▼植物由多年生植物和成组的灌木组成,the plant borders consist of a combination of mixed ‘perennials’ and shrubs planted in groups

The Vestenpark refers to the cityscape of Mechelen at the end of the 19th century, just after the dampening of the city canal. New transverse links, connected to a functional path for cyclists and pedestrians, ensure an easy flow between the various functions and walking routes to and from the park. The plant borders consist of a combination of mixed ‘perennials’ and shrubs planted in groups. In spring, different types of daffodils, crocuses and ornamental onions provide an attractive and colourful greenscape. The trees are a mix of several species of solitary trees and groups of multi-stemmed trees, including magnolias and dogwood, which also flower in spring.

▼树木由多种独生树和多茎树木组成,包括木兰花和山茱萸,trees are a mix of several species of solitary trees and groups of multi-stemmed trees, including magnolias and dogwood

▼各种各样的水仙花、番红花和观赏洋葱等绿色景观,different types of daffodils, crocuses and ornamental onions provide an attractive and colourful greenscape

▼公园绿地,greenscape

▼与城市连接的行人路径,the pedestrian road connecting the city and the park

▼总平面图,master plan

Title: Speecqvest park
Location: Mechelen, Belgium
Client: city of Mechelen
Design: OMGEVING
Status: completed
Period: 2015-2019
Surface area: 1.67 ha
Schedule: public roof park, infrastructure and drainage works, park design
Tasks: design, technical detailing, site supervision
Budget: € 2,580,000 excl vat
Partnership: D+A Consult

More:OMGEVING。更多关于:OMGEVING on gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »