Fluor Headquarters by Paul de Ruiter Architects

The healthy building

Project Specs

Location:

非常感谢Paul de Ruiter Architects将以下内容授权gooood发行。更多关于他们: Paul de Ruiter Architects on gooood
Appreciation towards Paul de Ruiter Architects for providing the following description :

工程公司Fluor位于荷兰霍夫多普绿色商业园区,由Paul de Ruiter设计,Dura Vermeer施工的新总部落成。建筑粗犷的铝制金属表皮与温馨舒适的内部空间形成了有趣的反差,宽敞的中庭上下贯通,连接各层空间。

The robust, aluminium façade structure combined with a contrasting warm and pleasant interior characterizes the new headquarters of engineering company Fluor. A spacious atrium connects all upper workplaces with each other. The office, designed by Paul de Ruiter and built by Dura Vermeer, is located at the sustainable business park Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp.

tilleman_20150228-0026_1

 

高效的办公建筑 High performance office

Fluor是一个跨国化工能源公司。组织有序的内部空间将激励员工在工作中全力以赴,沉稳的外形则传递着公司可靠的形象,吸引来自全球各地的青年才俊。工作环境需适应公司特殊的工作方式,保证员工在人员不断变化的大型项目团队中高效工作。此外,这座节能建筑保证了员工的生理健康,提高工作绩效并加强内部交流,让Fluor成为了业界的典范。

Fluor works on global issues in the field of chemistry and the generation of energy. This requires a well organized office, which stimulates high work performances. The new office is designed to attract young, international talent with its sturdy appearance. The workplaces are developed to make sure the staff is able to operate as efficient as possible in continuously changing large project teams. Furthermore, the office has an exemplary role when it comes to sustainable offices that both have a positive effect on health, work performances and internal communication.

▽ 沉稳的外表, sturdy appearance of the building

tilleman_20150228-0013

 

关注健康的设计 The healthy building

因为对使用者心理和生理的健康的周全考虑,建筑荣获英国建筑研究院绿色建筑评估体系颁发的优秀证书。智能天花板将新鲜空气引入室内,在每一个角落流通,长期工作的热泵则保证了恒定的室内温度。建筑的朝向考虑了与太阳之间的夹角,自然光线穿过顶部的玻璃屋面洒满中庭,屋面上亦附有自动开合的百叶,过滤过于猛烈的直射阳光。建筑立面使用了定制的玻璃材料,避免了对周边的光污染和热污染。为了节约能源,建筑内部采用了紧凑的布局,将体积减至最小。此外,屋顶还安装了2000 平方米的太阳能板,提供清洁能源。

The design, rewarded with a BREEAM Excellent certificate, is based on the wellbeing and health of its users. Hence, every single area in the office is provided with good air quality, realized by a climate ceiling that supplies fresh air, and a constant temperature is maintained by a heat pump. Daylight enters the building as much as possible via the atrium roof made out of triple insulating glass, complete with automatically controlled blinds, and via the optimal orientation of the workplaces towards the sun. Innovative solar controlled glass, especially designed for Fluor, and used for the façade prevents the building from light nuisance and warming. To reduce more energy, the compact office is completed with an as small as possible façade surface. Moreover, the roof contains 2.000m2 of solar cells.

▽ 阳光下的中庭, daylight enters the spacious atrium

tilleman_20150228-0125

 

工作与休息的平衡 Work-leisure balance

张弛有度的工作方式将提升员工的工作绩效,中庭设有大量轻松活跃的休息空间,为员工提供放松的机会。宽敞的中庭让分散在建筑不同角落工作的项目团队有了更多交谈的机会,在轻松的交流中提高自己的专业能力并巩固对公司的认同感。员工在环绕中庭的楼梯、走廊和平台中穿行、交谈、休息,自由而连贯的空间打破了传统封闭的办公室形象。绝佳的选址 - 毗邻联合国世界自然遗产Geniedijk,也为建筑带来了良好的景观视野和可供休憩的室外空间。

Work performances can only improve within a healthy working environment, if there is also room for relaxation. Recreation can be found in the informal setting of Fluor’s atrium. This spacious part of the new office encourages informal encounters between the project teams that are normally separated. This strengthens the Fluor identity and advances the exchange of knowledge and productivity. The galleries, platforms and inviting stairs stimulate the staff to reach their workplace on foot, which makes the atrium function as a connecting factor that improves the internal communication by changing the existing, closed office culture. The location also contributes to a relaxed working environment with its orientation towards the green Geniedijk, part of UNESCO’s World Heritage. This site offers a soothing view and space for recreation.

▽ 活跃的中庭空间,active atrium

tilleman_20150228-0461

tilleman_20150228-0606

▽室外空间,outdoor space

tilleman_20150228-0501-bewerkt

▽ 周边环境,surrounding

tilleman_20150228-0037

Client: Dura Vermeer
User: Fluor
Location: Taurusavenue, Hoofddorp
Gross floor area: 20.000 m2 and parking
Programme: Headquarters
Start design: January 2012
Start construction: August 2013
Completion: November 2014
Project architects: Paul de Ruiter and Noud Paes
Project team: Jan Lebbink, Lionel Nascimento Gomes, Caro van Dijk, Giorgio Carella
Building management: Dura Vermeer
Advisor construction: Corsmit Raadgevende Ingenieurs
Advisor installations: DWA
Advisor building fysics: DWA
Advisor sustainability: DWA
Advisor building costs: Dura Vermeer
Interior architect: D+Z architects and projectmanagers
Urban design: Rijnboutt: Bart van der Vossen
Landscape design: Lodewijk Baljon

English Text: Paul de Ruiter Architects
Chinese Text: gooood

MORE: Paul de Ruiter Architects,更多关于他们: Paul de Ruiter Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment