Construction of a residential building, a community space and a nursery in Auvernier by frundgallina

A mirror effect in which the houses of the village are reflected

Project Specs

Location:

非常感谢 frundgallina 对gooood的分享。更多关于他们请至:frundgallina on gooood 
Appreciation towards frundgallina for providing the following description:

在靠近Auvernier的中心,一座村庄以其美丽的17世纪葡萄园主房屋而独具特色,四个特定功能插入一片突出空地并与周边环境形成对话。历史悠久的石墙限定了公共街道与地块之间的界限,至今还维持着原貌。墙面垂直扩增部分容纳了一个社区空间,精确地界定了两侧的花园与庭院。

Close to the historic center of Auvernier, a village characterized by its beautiful 17th century winegrower’s houses, four specific functions invest a remarkable empty plot and dialogue with elements of the surrounding. The historic stone wall, marking the limit between the public street and the plot, is preserved as it stands. A new perpendicular dilatation of the wall contains a community space and precisely defines two sides, the garden and the courtyard.

▼村庄中的项目外观,exterior view of the project in a village

南侧,一座小型服务建筑依靠地块西侧围墙,包围起铺有砾石的庭院。庭院位于以前湖岸上,托儿所利用地形差异布局在比庭院低一层的位置,从村庄的地面上看,托儿所仿佛消失了一般,同时还界定了场地与相邻的连续地块在南侧的分界。花园的中心有一栋包含十个单元的出租住宅楼。

To the south, a small service building encloses the gravel courtyard by leaning against the west wall delimiting the plot. Exploiting the differences in topography, the nursery is placed one level down from the courtyard on the former shores of the lake. This makes it disappear at the village level and asserts the southern limit of the property in the continuity of the neighboring parcels. And in the middle of the garden radiates the ten-unit rental house.

▼项目由出租住宅楼、托儿所、小型服务建筑与社区公共空间组成,the project consists of a rental house, a nursery, a small service building and a community space

四栋建筑都经过切割或折叠的手法,塑造外部体量并形成有趣的视角。体量有时被打断,为村民的腾出所需的交叉道路。如此一来,它们共同形成了村庄独特的联系。出租住宅楼借助内凹和外突的手法形成奇特的几何形平面,内部采用错落半层的空间构造,双面屋顶使用旧瓷砖,抹灰墙面采用形式多样的窗户;所有的这些元素一同形成了表现如此丰富的建筑群体,镜像着所在村庄的房屋形貌。

Each of these four buildings are cut, or folded, to sculpt the exterior voids and provide interesting perspective views. The volumes are sometimes interrupted to provide crossing paths for villagers. Together, they forge specific urban links. The singular geometry of the plan of the rental house, made of setbacks and swellings, associated with the half-level spatial organization, combined with the shape of the two-sided roof covered with old tiles, as well as the formal variety of the windows piercing the plastered wall; all of these factors contribute to express such a rich composition that it gives off a mirror effect in which the houses of the village are reflected.

▼四栋建筑都经过切割或折叠,塑造外部体量并形成有趣的视角,each of these four buildings are cut, or folded, to sculpt the exterior voids and provide interesting perspective views

▼出租住房双面屋顶使用旧瓷砖,抹灰墙面采用形式多样的窗户,rental house is combined with the shape of the two-sided roof covered with old tiles, as well as the formal variety of the windows piercing the plastered wall

▼色调清新简洁的内部空间,interior with fresh and simple colours

▼屋顶形态塑造空间趣味,interesting spaces formed by the roof

▼窗户细节,window details

▼平面图,plan

▼剖面图,section

Architecture competition: 2013
Project: 2014-2015
Built: 2016-2017
Client: municipality of Milvignes
Architect: frundgallina architectes fas sia
Photographs: © J.-C. Frund

More: frundgallina  更多关于他们请至:frundgallina on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment