Casa Forest / Daluz Gonzalez Architekten

与自然的永恒对话-巴塞尔林边小屋

Project Specs

Location:
Materials:

来自 Daluz Gonzalez Architekten 对gooood的分享。更多请至:Daluz Gonzalez Architekten on gooood 
Appreciation towards Daluz Gonzalez Architekten for providing the following description:

 

建筑与自然进行着永恒的对话
The architecture permanently involves in a dialogue with the nature

005-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

011-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

这间坐落于巴塞尔市的小屋建在一片有坡度的场地上,东面和南面临近着森林。茂密繁盛的森林在夏天展露着让人窒息的美景;光秃的枝桠又在冬天形成一幅有趣的构图。设计认真考虑到自然光这一因素,致力于实现建筑与自然的互动。

The southward-sloping plot not far from basel is framed to the east and south by a beautiful deciduous forest. Breathtaking views into the dense, deep-green foliage in the summer and the leafless and airy branch structure in the winter were a decisive factor in calibrating the daylight and arranging the spaces in this home in interplay with the natural surroundings, becoming the leitmotif for the architecture.

001-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

003-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

这栋小屋属于热爱自然与艺术的一家五口。空间分隔成为玄关、厨房、餐厅、客厅、壁炉、办公室、卧室和浴室,完美地满足了所有家庭成员的需求。中心的挑高与任意空间都在视觉上相连,可以通过如同管道一般的楼梯到达。客厅坐落在楼梯中间富有空间感的平台上,犹如坐落在两根树枝之间的鸟巢。混凝土墙面与天花板和橡木家具展现出材料最纯粹的形式,也愈加体现出整个家庭对自然的喜爱之情。

The wishes and the spatial programme envisaged by a family of five nature enthusiasts and art lovers could thus be strategically integrated into a compact crystalline sculpture utilising the plot right to the boundary line. The differentiation between bedrooms and private areas on the one hand and airy open areas on the other (entryway, dining room, kitchen, fireplace, study, library) is made tangible through tunnel-like stairs and room-like platforms that form a sequence and spatial continuum. The central high hallway is part of every room sequence, connecting them all visually. the living room floats like a bird’s nest between branches. Walls and ceilings of exposed concrete as well as sleek built-in furniture in oak evoke an elemental, reduced impression, not attempting to rival the natural surroundings.

006-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 中心的挑高与任意空间都在视觉上相连,the central void is connected with each spaces visually

012-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 客厅坐落在楼梯中间富有空间感的平台上,犹如坐落在两根树枝之间的鸟巢,the living room located on the spacial platform in the middle of stairs, like a bird’s nest floating between two branches

013-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

014-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

015-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 如同管道一般的楼梯, tunnel-like staircases

016-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 卧室,bedroom

018-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

光滑的玻璃窗成为室内布局的框架,室外的美景同时也倒影其上。土壤色的外表皮和棱角分明的几何体量与周围环境发生着永恒的对话,小屋则成为了一个与自然充满对比又异常和谐的矛盾体。

The waxed raw plaster walls of the private rooms are polished so that they reflect the outdoors, bringing it inside even more strongly through their careful details. On the roof, a large terrace perches in a reserved fashion. The earth-coloured exterior skin and angular volumetry of the building engage in an ongoing dialogue with the natural environment, constantly seeking to both contrast and harmonise with nature.

▼ 人工与自然存在强烈反差,却又如此和谐,artificial traces and nature create the harmonious contrast

007-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 光滑的玻璃窗倒影着室外的美景,exterior scenes of greens reflect on the polished glass windows

009-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 森林也在建筑土壤颜色般的外表皮上留下模糊的投影,forest also casts its vague shadow on the earth-colored outer skin of the house

010-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 夜景,night view

004-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 场地平面,site plan

NEUBAU EFH NEUMANN, BOTTMINGEN

▼ 地下一层平面,underground floor plan

NEUBAU EFH NEUMANN, BOTTMINGEN

▼ 一层平面,first floor plan

021-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

▼ 二层平面,second floor plan

NEUBAU EFH NEUMANN, BOTTMINGEN

▼ 剖透视,section perspective

023-Casa Forest by Daluz Gonzalez Architekten

Direktauftrag 2013
Bauherr: Privat
Status: Realisierung 2014-2016

Drawings: Daluz Gonzalez Architekten
English Text: Daluz Gonzalez Architekten
Chinese Text: gooood

MORE: Daluz Gonzalez Architekten,更多请至:Daluz Gonzalez Architekten on gooood 

Post a Comment