布莱顿学校科学学院和体育学院,英国 / OMA

将两个学院结合在一座充满活力的建筑之中

项目标签

设计公司:
位置:
类型:

非常感谢 OMA 将以下内容授权gooood发行。更多关于:OMA on gooood 
Appreciation towards OMA for providing the following description:

布莱顿学校科学学院和体育学院的设计打破了传统教育建筑的惯有特征,摒弃了空旷而没有尽头的走廊和刻意营造的寂静,转而将两个学院结合在一座充满活力的建筑之中。一系列生动空间为学生们提供了随时随地自由活动的机会。考虑到教学活动发生在室内和室外的频率几乎均等,设计团队在方案中引入了新的概念,旨在让教学空间能够尽可能地促进互动和交流。

▼建筑远眺,overlook to the project ©Laurian Ghinitoiu / OMA

The School of Science and Sports at Brighton College defies the conventional character of educational buildings – one of endless empty hallways and imposed silence – and instead combines the two departments to create a vibrant building with lively spaces where activities are not necessarily dictated by a school timetable. Observing that processes of learning take place outside as much as inside of the classroom, the design articulates a new idea of educational space bolstering interaction and exchange.

▼建筑外观,exterior view ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼从体育场望向建筑,view to the building from the sports field ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼从建筑望向对面的住宅,view to the terraced housing opposite the new building ©Laurian Ghinitoiu / OMA

设计并未采用将科学学院和体育学院相隔离的做法,而是将二者融合在一个位于运动场边缘的线性体量内。主要的体育空间和运动场位于同一层级,体育馆也直接敞开于运动场的方向。科学学院包含了教室、实验室和一间温室,像框架桥一般横跨在体育场馆之上。立面设计从某种程度上呼应了对面的阶梯式住宅的韵律,屋顶则带来将北海一览无余的全景视野。

▼设计示意,design concept ©OMA

▼科学学院和体育学院被融合在一个线性体量内,
the department of Science and the department of Sports are merged into one linear volume ©OMA

Why isolate the department of Science from the department of Sports? Instead, the two are merged into one linear volume, situated at the edge of the playing field. Primary sporting spaces are on level with the field, and the sports hall opens directly onto it. The Science department, which include classrooms, laboratories and a green house, spans over the sporting spaces like a skeletal bridge. The façades are inspired in part by the regular rhythm of the terraced housing opposite the new building. The rooftop provides a sweeping view of the North Sea.

▼科学学院像框架桥一般横跨在体育场馆之上,the Science department spans over the sporting spaces like a skeletal bridge ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼立面局部,facade partial view ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼阶梯式屋顶平台,the terraced roof top ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼屋顶花园,roof garden ©Laurian Ghinitoiu / OMA

设计的核心概念在于激发学生之间的社交和互动:教室外部宽敞的开放场地提供了非正式交流以及私人学习的空间。层级的变化、大台阶和玻璃从视觉上连接了两个学院的活动,并且促进了不同学科之间预料之外的碰撞。建筑的每个组成部分彼此敞开:从上方楼层可以直接看到一层的跑道,每间教室都拥有通高的落地窗户,甚至连化学教室的通风柜也被做成透明的,使从走廊上经过的人可以直接看见实验现场。

▼流线示意,circulation ©OMA

Stimulating social communications between the students was central in the concept: generous and open break-out space outside of the classrooms create room for informal interaction and private studying. Level shifts, grand staircases and glass visually connect the activities taking place in both departments and trigger unexpected exchanges between different disciplines. Individual components of the building are exposed to each other: an indoor running track on the ground floor is visible from upper levels, classrooms have floor to ceiling windows, even fume hoods in the chemistry classrooms are made transparent – enabling people walking down the hallway to witness ongoing experiments.

▼层级的变化、大台阶和玻璃从视觉上连接了两个学院的活动,level shifts, grand staircases and glass visually connect the activities taking place in both departments ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼首层体育馆,sports hall on the ground floor ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼从二层俯瞰体育馆,aerial view to the sports hall ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼室内跑道,indoor running track ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼室内跑道,indoor running track©Killian O’ Sullivan / OMA


▼从二层望向跑道,view from the upper level ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼交通空间,circulation ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼交通空间和鲸鱼走廊(右),circulation and the Whale Corridor (right) ©Killian O’ Sullivan (left) + Liz Finlayson-Vervate (right) / OMA

▼从台阶望向教室,view to the classroom from the stair ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼从鲸鱼走廊望向教室,view to the classroom from the Whale Corridor ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼储物柜区域,locker area ©Killian O’ Sullivan / OMA

OMA在2013年的设计竞赛中赢得了该项目,彼时布莱顿学校需要扩张科学学院的实验室规模,同时希望建立先进的体育设施以培养兼具才能和体育素养的学生。竞赛任务书于2013年修改完毕,2014年进行了二轮竞赛,2015年获得了规划批准,2017年正式动工。项目的建造总预算为3670万英镑。

OMA was awarded the project after a competition organized in 2013, when Brighton College needed to expand the Science School in terms of number of labs, and wanted a state-of-the-art sporting facility to foster talent and physical wellbeing. In the original competition brief the Sports Center and Science Department were presented as two separate projects. After a revised brief in 2013, and a second competition phase in 2014, planning approval was acquired in 2015 and construction started in 2017. The project was realized with a total construction budget of £36,700,000.

▼体育学院设施,sports facilities ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼健身房,gym ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼游泳馆,Swimming Pool ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼游泳池,swimming pool ©Liz Finlayson-Vervate / OMA

▼游泳馆一瞥,a glance to the pool ©OMA

▼科学学院教室,classroom of the School of Science ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼从教室望向体育场,view to the sports field from the classroom ©Killian O’ Sullivan / OMA

▼教室细部,detailed view ©Killian O’ Sullivan / OMA

布莱顿学校创办于1845年,是位于英格兰布莱顿的一所私立的寄宿兼日间学校,多年来一直位列英国最顶尖的学校。校园由两个区域构成:其一是以方院形式分布的历史悠久的建筑群,包括由Gilbert Scott和Thomas Jackson爵士在19世纪设计的国家二级保护建筑;其二是体育场区,沿线排布着1970年代和1980年代的建筑,同时也是本项目所在的区域。

Established in 1845, Brighton College is a private, co-ed boarding and day school in Brighton, England, and over the years has cemented its reputation as one of Britain’s leading schools. The campus is comprised of two areas: a historical quadrangle, composed of Grade II listed buildings designed by Sir Gilbert Scott and Sir Thomas Jackson in the 19th century; and the playing field lined with buildings from the 1970s and 1980s, the site of the new building.

▼建筑外观,exterior view ©OMA

▼户外阶梯平台,outdoor stepped access ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼校园夜景,night view ©Laurian Ghinitoiu / OMA

▼校园层轴测图,campus level axonometric ©OMA

▼体育场层轴测图,field level axonometric ©OMA

▼二层轴测图,first level axonometric ©OMA

▼三层轴测图,second level axonometric ©OMA

▼立面图,elevation ©OMA

▼剖面图,section ©OMA

BRIGHTON COLLEGE CREDITS OMA / ELLEN VAN LOON
Project: Brighton College Sports and Sciences Building
Status: Completed, open January 5, 2020
Client: Brighton College
Address: Eastern Rd, Brighton BN2 OAL, United Kingdom
Program: Educational (science class rooms, laboratories, sports facilities, swimming pool)
GFA: 7.425 sm
Timeline: Competition (2013, 2014), Commission (2014), Planning approval (2015), Construction (2017-2019), Completion (2020)
Budget: £36,700,000
Partner: Ellen van Loon
Project Director: Carol Patterson
Competition Team:
2013: Ellen van Loon, Rem Koolhaas, Carol Patterson, Gabriela Bandeira, Jan Barta, Marlies Boterman, Matthew Davis, Emile Estourgie, Alain Fouraux, Mindaugas Glodenis, Airat Khusnutdinov, Can Liu , Hans Larsson, Nikki Mulder, Edward Nicholson, Betty Ng, Francesca Pagliaro, , Tom Shadbolt, Liheng Zhang, Hongchuan Zhao
2014: Ellen van Loon, Carol Patterson Kees van Casteren, Alain Fouraux, Daniel Gonzales, Leonardos Katsaros, Hans Larsson, Ellen van Loon, Francesco Moncada, Martin Murrenhoff, Betty Ng, Vitor Oliveira, Pawel Panfiluk, Jad Semaan, Timur Shabaev, Jonathan Telkamp
Team: Carol Patterson, Marina Cogliani, Cristina Marin de Juan, Dinka Beglerbegovic
Design Development Team: Carol Patterson, Marina Cogliani, Michalis Hadjistyllis, Mario Rodriguez
Construction Team: Carol Patterson, Isabel da Silva, Marina Cogliani, Tom Pailing, Magdalena Stanescu
COLLABORATORS
Services Engineering: Skelley and Couch
Structural Engineering: Fluid Engineering
Landscape: Bradley-Hole Schoenaich
Acoustics: Ramboll
Fire Engineering: The Fire Surgery
Sustainability: Eight Associates
Contractor: McLaren
Employers Representative: Gardiner & Theobald

More:OMA。更多关于:OMA on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »