ARTSPACE by BEHF Architects

BEHF Architects blurs the line between inside and outside to connect an arts shelter with nature

Project Specs

Location:

感谢 BEHF Architects 予gooood的分享。更多关于他们:BEHF Architects on gooood
Appreciations towards BEHF Architects for providing the following description:

ARTSPACE的设计灵感源于艺术与自然美之间由来已久的共存关系。项目的核心内容是要在一栋朝向内院的住宅楼顶端打造一间艺术仓库,使其与绿草丛生的屋顶环境完美地相融。

An age-old alliance between art and the inherent beauty that exists in nature has been a source of inspiration for BEHF Architects when designing the ARTSPACE. The centre of the concept is an arts depot nestled smoothly into a lush greenery on top of a residential building facing an inner courtyard.

▼项目概览,overview © Hertha Hurnaus

设计的出发点是改变既有的传统空间,并通过材料的使用来增强其与周围环境的联系。以开放性与封闭性之间的冲突关系为基础,建筑团队制定了一种能够模糊传统室内外界线的设计策略。

首先,场地中央置入了一个醒目的极简主义结构,用于存放和保护画作。在玻璃的映衬下,彩色的墙壁仿佛发出微光,为周围的环境增添了生动的气息。连续的地面上覆盖着浅黄绿色的人造草皮,使室内与室外空间真正地融为一体。

▼剖面图,section © BEHF Architects

The starting point for the design has been to convert the conventionally built existing space into the arts depot and amplify its connection with the surroundings through the use of materials. By exploring the conflict between openness and enclosure, the architects have developed a design strategy that blurs the traditional boundaries between inside and outside.

A minimalist cubicle in a striking, vivid flame red colour has been placed as a shelter for the paintings. Enhanced by the glass, the colour brings light and animates surroundings with reflections and brilliance. A continuous flooring covered with lime-green artificial grass allows to completely open up the interior to the outdoors and truly blend them together.

▼仓库内部,inside the arts depot © Hertha Hurnaus

▼醒目的红色结构用于存放和保护画作,a minimalist cubicle in a striking, vivid flame red colour has been placed as a shelter for the paintings © Hertha Hurnaus

▼室内细节,interior details © Hertha Hurnaus

▼浅黄绿色的人造草皮地面使室内与室外空间融为一体 © Hertha Hurnaus
a continuous flooring covered with lime-green artificial grass allows to completely open up the interior to the outdoors

不锈钢材质的天花板有着略带波纹的反光表面,成为营造独特空间氛围的点睛之笔。周围的环境在镜面上呈现为细碎的影像,犹如倒映在轻轻荡漾着的水面。可调节的顶部灯光为艺术仓库提供了理想的照明条件,并特别注意了光照强度对于艺术品的影响。

The ceiling made out of stainless steel panels with a mirroring and slightly wavy surface adds the finishing touch to the unique ambience. It reflects a fragmented image of the surroundings, giving the optical effect of gently rippling water. The desired level of illumination of the arts depot have been achieved through the controlled ceiling-mounted lighting. Special attention has been paid to the intensity of light and its effect on artworks.

▼波纹不锈钢天花板像水面一般倒映着周围的环境 © Hertha Hurnaus
the ceiling with a mirroring and slightly wavy surface gives the optical effect of gently rippling water

ARTSPACE以一种巧妙的方式将周围环境与既有的绿色植物、自然特征以及俯视着仓库的壁画结合起来。在这里,人们可以同时体验到与鸟儿、绿植和花卉共存的天然意趣。

The ARTSPACE carefully unites the immediate surroundings incorporating the existing greenery, natural features and picturesque murals overlooking the arts depot. At the ARTSPACE, one can experience the nature and coexist with it: with the birds, plants and flowers.

▼既有的壁画被绿植掩映,the murals coexist with the greenery © Hertha Hurnaus

在当今时代,随着城市与工业的发展,激活人与自然的关系对于提高人们的幸福感有着至关重要的作用。在城市中心营造自然的氛围往往并不容易,但这正是BEHF事务所在ARTSPACE的设计中所实现的目标。

In modern times, with urban and industrial developments, activating the relationship with nature is vital for human well-being. The attempt to create a sense of nature in the middle of the city is harder, but that is what BEHF Architects has done with its design for the ARTSPACE.

▼在城市中心营造自然的氛围,creating a sense of nature in the middle of the city © BEHF Architects

▼位置示意,location map © BEHF Architects

▼平面图,plan © BEHF Architects

Category: Interior
Status: Completed
Location: Vienna, Austria
Completion: May 2019
Net area: 70 m²

More:  BEHF Architects。更多关于他们:BEHF Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment