Archives And Premises Building / Antonini-Darmon Office

Along with the position of the viewpoint and the change of weather and light, it will also display a rich expression.

Project Specs

Location:

非常感谢 Antonini-Darmon Office 将以下内容授权gooood发行。更多关于他们:Antonini-Darmon Office on gooood
Appreciation towards Antonini Darmon Office for providing the following description:

这个包括流动图书馆的档案馆坐落在城市铁轨的东侧,南临小公园。操刀工作室为以细腻表皮见长的法国工作室Antonini-Darmon,他们曾给gooood分享过一个轻白穿孔金属外表皮建筑Voltaire Building,这次他们给gooood分享的这个档案馆外表皮为木格栅,其随着视点位置和天气光影变化也会显示出丰富的表情。

/wp-content/uploads/2014/11/_c_J6U3H3IrLfnL1L2S8inHyhaS-y14MDmV2QVkd5iR6X4moeppcIxOR1pOmU9zR_m7woC5CJGJgZx1kmT2qS9KfvSHtA-OvdeL.jpg

来自建筑师 form the architect:

The project is located in an urban controlled BIAA “Landy-Pleyel.”
It enjoys an exceptional location with unobstructed views: west side of the park, east side of the tracks, south on Academy Fratellini.

Our project is part of a current vision of contemporary city, with two strong aspirations:  the implementation of a modern environment and the quality of life of a functional taking into account the requirements of sustainable development.

/wp-content/uploads/2014/11/_c_oQO-BNfb07e9prAx1RtMh4kZLxEnpqfqO81tPaPyRMcYfJqXddf6rQ0dPs7P04WcMVltjvJ3XOJ3OHA2uE8BLtC-uEweukgy.jpg

共三层高的大楼的主要功能为档案储存,木格栅外表皮为其塑造了统一完整造型,使之从环境脱颖而出,同时彰显出亲和力和环保态度。

/wp-content/uploads/2014/11/_c_Xds6pKvNG-fVox7fsvAFjsr_4vyAxdOae5RsTWxxMlUYIUYi4ENgwz2YhcQuhuNbExU4ii43cZIImCvb52_otmSI42MSC9bT.jpg

The building has a function “archives-premises”” it is the heart a nd memory of the network media libraries Plaine Commune. Wee designed it like physical memory: a “hard drive””, its architecture is taught as contemporary and ambitious. It’s goal is to be an icon, a signal in the city.

The starting point of our discussion focuses on the importance of the functionality of the program to interact with the architecture of the BIA, as well as users and visitors. Echoing the atypical and fun atmosphere offered by the occupants of the Academy Fratelini (respect for environment, wooden building, the desire to preserve and create an ecosystem …..), we designed an intervention respectful and simple.

This induces tthe expresion of contemporary architecture, dynamic and unifying for the neighborhood. The building is massive in order inertia and saving th he project while having a significant environmental writing (wooden facades).

/wp-content/uploads/2014/11/_c_L86hMPWih4P1stC94YcqLMmz77yfQrGYmmHm-PP9hbyJQyeDWwOLFqJlP3P9-q-NbS3NpV0lCHUHhRu2_AUEP6I-g7VE4zYh.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_uHZUm5e7QZY5dypO-gpkHbP4ZFQMPCGlVo8XQrAsBe2O7-5eMDDJ8iZhVIiRUt68gOvHzFlR87dpaed3wLTsNBsk5juQjWxU.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_CzfZ2JHxEAqZS0v8YH8f5BzaM2oNOhwalcczWxQrlydGhQzzM_HArYATnQldTXhDHO_Z6b71BaWUBWkHU36RT7Mj3eFylrXt.jpg

一层的大厅直达交通核心筒,为办公人员和访客提供快捷的交通流线,除了更衣室和功能室,一层还有一个移动车辆图书馆,这个区域的中心是一个大转盘,为停在上面的车辆提供旋转服务,帮助车辆在空间中转弯。整个二层几乎为完整的储藏档案空间,该空间的主要交通围绕核心筒进行。三层是办公区域,紧靠核心筒设置了一个方形的天井。

/wp-content/uploads/2014/11/_c_8YO0rpiCLuvP5SeRRKjlyOkB7iJ1cnx5ESqSxZoGRn7yh4Wf4eCUBERErYjxcltBiGpbIoqxBcCjfXfGXrYnCnCxHDn_kRKI.jpg

The project, by its height of three levels, is visible from all the surrounding buildings. It must be visually appealing and should add value to the neighborhood. A neat graphic work will be done on signage within the building, its facade and its access. The orange color is available in plain common reference.

Ground floor is the hall which gives direct access to all functions of the program through a vertical circulation core of efficient and compact. At this level, to organize the logistics areas, locker rooms, garage bookmobile and shuttles. There is also the reception area / tri + waste disposal direct conection with the technical area and the local waste while maintaining a privileged position with the buffer space and collective reserves lie in first level.

Second level, spaces are coiled and management training for which we wanted unobstructed views and a goodamount of natural light.

Management and administration and lie between offices and training space. A central patio provide soutstanding image of a “cloister”, the patio lights and parts breakdown naturally, it is above all the creation of a place of sociability and encounters. This device combines strong ennvironmental concerns closely to the improved quality of workspaces and life.

/wp-content/uploads/2014/11/_c_wc6oBqyZOTF_VWJVek2ULFNwthimWRJdkHPjQBy0Kg0lNvyi5kaZalqIXqOq_Wp5Avr1Z2p2aI-oHj5sSUMFheE85vuN9lw9.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_ud0pzZicSGoU14o2JAHUxu5MfN4DnRlAdnEz0ui-3zEGEEW9O34iqDTuyxrp7MonvOjpPJMfMDC-_H57ygE-DsOjqpdso2iF.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_s0L6MQLus0zkQmzx-D08nE8vmqO9dghdox8eOwmJFl2f5RLX4Gw7-M6RDI0gqvLIQvKDbN2t3FZy3xbk-TDWgj_QlBuMZmcJ.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_Ts9bTFTAvKlnZngbyqLH6dreCXC9tTqcGUZ1gEqna_vx_VSBbCN1mNYW0F2LKIB9bCwKtCK8goI-zajVivfvthqbUJ1Injkd.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_nCSSkpCegLJtiEirGWLYC2Yeu5fXn23oO5aJXyFcDTGJ1FBtfVDf7qA3TWVq2xYiHZSlM_eFW_ozQj3BbdymzuSPT72M4cXI.jpg

▼ 1F

/wp-content/uploads/2014/11/_c_FMpS4olrsoUmtq79EnpEoQTOc3zo2xD_enRurUvKe49ECrGmeb6-yrBKbmTQVSrdgEMm_X3WHanCYf2ZetCqzn3X7anz55x7.jpg

▼2F

/wp-content/uploads/2014/11/_c_ZXpUjFMSkqXk0j5SL5qDl2VuiEvC_3pxTqhlhr7hg0JAuxBaFEUL5FwUiI7x_dYp4XSuvq5beqG98aQH-HWg9k7R9EzuuM3J.jpg

▼ 3F

/wp-content/uploads/2014/11/_c_oXu945ZIvyUe4szJQaPwdYG3_JGa8OfDE2qvn3OKCw0pcD6n4FtK-mguqO2NSvrG_x9YKEFRmB__TIjnwsqeKO84AjaM9ouH.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_dzfoXy7T2Vn-nE5qe98B27mmFMz8iH8BBWc0qogo0vt0mZUqUc-3ZNniH2GifybqgKVjy1KE4dVKtT1U0i8iQu6SsWiTykRX.jpg

/wp-content/uploads/2014/11/_c_7LMoKhC3Nw9Ok9HdzL79xICY99x12qpybcRyVxyN1maV3oYK23drkBaCBlFWc63PZyTgoe-pNt6s8khU-g4GAENFRpCqDNFr.jpg

Cliennt : SEM Plaine Commune
Architect : Antonini Darmon Architectss
Proggram: archives, premises and Mobile library
Areaa: 1562 sqm
Costt: 2,6 M € HT
Commplete: 2012
Photos: Luc Boegly

MORE:  Antonini-Darmon 

Post a Comment