The Hive Worcester Library Landscape / Grant Associates

Historical Center Sustainable Development Landscape Model.

Project Specs

Design Firm:

非常感谢Grant Associates将以下内容授权gooood发行。更多请至:Grant Associates on gooood 
Appreciation towards Grant Associates for providing the following description:

曾经Grant Associates给gooood分享过
Gardens by The Bay 世界上最大的景观工程之一,位于新加坡海湾

英国的景观事务所Grant Associates设计的Hive Worcester图书馆可持续发展景观刚刚竣工。Hive Worcester图书馆是欧洲第一联合大学公共图书馆,也是伍斯特大学城学术,教育,学习中心。新景观在反映当地历史和本土性的同时,展现出可持续发展与技术创新的面貌,新景观不光为图书馆提供了一个高品质的景观环境,还将成为当地令人难忘的景点。

SummaryThe Hive is Europe’s first joint university and public library – a unique academic, educational and learning centre for the City of Worcester and its University. The ‘BREEAM Outstanding’ project was designed by architects Feilden Clegg Bradley Studios with a distinctive and sustainable landscape design by Grant Associates.

▼鸟瞰 城市背景

/wp-content/uploads/2013/08/_c_tTfBHco2bYAwRJWklvmGyx42lq5Uwyn8LXH_mUny6lp8x0krDdyq5EGreo4BefINUYNOYBQDEPENDzdR84RpEsVInJJ_xjrQ.jpg

景观叙事基于当地的塞文河,摩尔纹山脉。以当地风景为灵感讲述希望与荣耀,展现景观序列。具体如下自然振奋精神:精心布置的景观自然环境中鸟语花香,蝴蝶翩翩起舞,植物随风轻扬,人们在里面倍感神清气爽;健康和持续的水:向人们展示生态可持续系统与健康水系的美丽,作用还有重要性;知识与遗产:本土景观。

Grant Associates’ landscape design brief was to create a high quality landscape environment that would become a distinctive and exciting visitor attraction –  a place which would capture a sense of history and place whilst reflecting on the contemporary themes of sustainability and technological innovation.

The landscape is based on a strong narrative derived from the local landscape of the River Severn, Malvern Hills and the Elgar trail that inspired Land of Hope and Glory and key storytelling themes:Nature uplifts the spirits – the landscape spaces are arranged to ‘enlighten and delight’ inviting visitors to experience the therapeutic qualities of nature, an encounter with birdsong, scented plants, colourful wildflowers and dragonflies.Healthy water for sustained life – demonstrates to visitors the importance of healthy water for life and the ability of natural systems, not man made chemicals, to take care of this.Knowledge and Heritage – creates a special sense of place derived from the primary circulation route The Causeway.

▼从城市主路方向看

/wp-content/uploads/2013/08/_c_iHmLReAgpYFRxqOHnjgZvcF60GcRUgUhzjlykevDYCwmUHKUIPwvl5JT1X7WLGyZu7KBJG0_lwfKsum2M9vEyvPLE7ufLHWO.jpg

两公顷的占地中布置了两个盆地,盆地中隆起系列岛屿。潮湿的草甸和水湾蜿蜒其间。重点包括:水草甸:野花水草甸是主要的景观形式和环境教育案例。其低维护,能够处理季节性范
洪。植物品种包括莲香报春花(黄花九轮草),兰花,川贝,鸢尾。可持续排水系统:水草甸可以滞留附近的城市雨水排水,对其过滤;持续岛屿:水草甸上有两个生态岛屿,其中一个通过桥梁与儿童图书馆联系,让孩子们可以熟悉大自然,感受大自然的奥秘,植物,动物。另外一个则是更野外式的,有着大树甚至是罕见的黑杨树,为野生动物提供寂静的栖息家园;长堤:让建筑与景观安全,和谐,友好的共处,局部扩大区域形成座位区,露台,停留区。

The two-hectare site comprises a series of islands and belvederes overlooking two landform basins containing rich local damp meadow and The Causeway, an extension of the city wall route, routes circling around and through the Centre.  Highlights include:

The Water Meadow
A wildflower water meadow is the principal landscape, a resource for environmental education, robust enough to deal with seasonal flooding from the river, with low maintenance demands. Locally harvested seeds from a site of special interest include cowslips, orchids, fritillary’s and flag irises.

Sustainable Drainage System
The water meadow also serves a practical purpose dealing with sustainable urban drainage; filtering rainwater and surface water through reed bed swales and working with the environmental engineering of the building by virtue of the evaporative cooling process with prevailing south-westerly winds.

Habitat Islets
Two habitat islets emerge from the water meadow. One reached by bridge from the children’s library creates a place where children can read and be informed in a stimulating natural environment surrounded by the wonder of nature, scented plants, wild life nests and a mini orchard. The second is a wildlife haven with large canopy trees and coppice-planting providing secluded nesting and roosting and includes the rare Black Poplar Trees.

The Causeway
A safe and secure network of pedestrian friendly routes circle around and through the Library and History Centre, broadening out to form seating terraces or outdoor rooms such as the café terrace by the Belvedere. The route includes seating areas, and a causeway bridge and footbridge to connect adjoining sites.

▼建筑周边的本地低维护野花草甸

/wp-content/uploads/2013/08/_c_dyneaqT5OH4uDVle2I2vZk0RjUl3Du1b6UuFM7ppqgz6KplBJH93G1BywW8NVjzjGub8BTPGSgdg1p3UyVurGNzZJEma5R_e.jpg

▼入口广场,远处是与图书馆相联系的景观岛

/wp-content/uploads/2013/08/_c_Ln_JkgjAdd-frhkLfMTvyKX5c5LkZfQNPHg7QonBDGSYtt6abOdHmvAgnQjLIsOJenfm7oaZ7x-rm5VLydb49JQBadwiCHz0.jpg

Grant Associates景观公司的董事Peter Chmiel说希望这个位于历史中心,包含城市雨水花园,本土物种,拥有材料和物种多样性,生态丰富性的景观,能够成为领先的可持续性设计典范。

Peter Chmiel, director, Grant Associates said: “The landscape of The Hive Worcester Library and History Centre aims to be an leading example of sustainable design, including SUDS drainage, water attenuation, productive urban gardens, locally sourced materials and plant species, and careful landscape management to enhance species diversity and ecological richness.”

▼人们通过桥梁穿行在盆地水草甸的上方。水草甸植出了风格造型。

/wp-content/uploads/2013/08/_c_tc6W2NHxrExpq34kMwgb3Q_4UV8De2B3ETFXAqNedV61_rRBO6aHVIwXiVKERKngF77RLfPP2CdQG_YsV3txbfufWgF2ZE1S.jpg

▼精心布置的景观自然环境中鸟语花香。景观各要素间以及与周边环境都十分和谐。远处有拱洞的构筑物是高架铁道。

/wp-content/uploads/2013/08/_c_H3sqSrGW_6s4hA20o0p7DFpyM0E8NNJbIYwP7nxHUkb88QXaW7R0DL4BIANS6U1bqqq9-U5UicRjdhLgeGzcjIS9rp-dt4Q1.jpg

▼精心布置的景观自然环境中鸟语花香,有各种穿行和停留空间,人们可以这里可以悠闲的享受自然,享受户外。

/wp-content/uploads/2013/08/_c_FakjNAOA1UmZV-4y54p1u6I6Bac6NFhae9U3JHNXgx5CtELBeO4y6cdMpaIcZx0yqYGCdJ3Q2xCsnLWP-QD__walUUK0V7Cv.jpg

▼与图书馆相连的景观岛,这里视野开阔。

/wp-content/uploads/2013/08/_c_FtSS8L5DAxpyNjSIZpkZSSPZm-Sj_8OgxOP1B1qFUwnDQ3gzB0ACPzc9f4km1Z_CGzGcreXM8wZ-lob2v-ixo7DFTxMo_ZWF.jpg

▼从高架铁路上往景观看

/wp-content/uploads/2013/08/_c_7jUHiqhIOBSAGiahtzKVteVeIj8tk7hZv02XmbISwkAlbbfcl8G7aMIP3iqYWtgpce8253aIwEpY7RH5B_JYHFEDWiCU2GHJ.jpg

/wp-content/uploads/2013/08/_c_75GGpdqY1GxhelAcgHlyw2AMRTlDHzSzEbhMpMZSPm4AJuAMsXJvyRNDGTqrm1xeefmMVphnh7231eQMtV8yj36MpD101MeZ.jpg

/wp-content/uploads/2013/08/_c_n2k5eLR4CgsNMJGqu7PNdsmmWuOd9TD3v6Ws34AHIcxAZYtBRUMdPOVb5_ZkIaKvEwSvPEPvTcS8VKlM9KX6DIQEq5qItlXM.jpg

/wp-content/uploads/2013/08/_c_1tz9PAQPW-Md-1QQeI5NsJ8Rb_dTfrMBmQo6Z1zX0D9YaOMtR3oilKP34jHoz4xW_Z_s-bdbhgrEig5fS75KWE2Wzq3Cjsbx.jpg

/wp-content/uploads/2013/08/_c_fpvy67OsI8dVpE-tVaplKDeTEpIehqf4c2la_OcQrcCYjUMYOcFn-DTrcjl6aQoORN0AXEBkJpHxI41DTcTv06CKw5QJWBM1.jpg

/wp-content/uploads/2013/08/_c__mryVJgBWZC2goasC2fvYNPevVYwdF6F71xf1TIMEAJub6Vl230wsvyuUlArAPw8dD5JAKX8-eqzGnH1j7ESqyQW5tynoBt8.jpg

Client: Worcester City Council
Architects: Feilden Clegg Bradley Studios
Engineers: Hyder, Max Fordham
Project value: £2 million (landscape works)
Relevant links
Grant Associates
http://www.grant-associates.uk.com/

The Hive Worcester Library
http://www.thehiveworcester.org/

Quotes
The landscape of The Hive Worcester Library and History Centre aims to be an leading
example of sustainable design, including SUDS drainage, water attenuation, productive
urban gardens, locally sourced materials and plant species, and careful landscape
management to enhance species diversity and ecological richness.
— Peter Chmiel, director, Grant Associates

MORE:  Grant Associates,更多请至:Grant Associates on gooood 

Post a Comment