EQUESTRIAN CENTRE by Carlos Castanheira

Large-span wooden complex

Project Specs

Location:
Materials:

感谢 Carlos Castanheira 对gooood的分享。更多关于他们:Carlos Castanheira on gooood
Appreciation towards Carlos Castanheira for providing the following description:

我们一直关注即将居住在我们设计并且希望看到建成的空间中的人们的舒适度。居住就是占据这些空间并履行舒适、工作或娱乐这些重要职能。实际上,它与功能的排布和形式有关。我们是功能主义者,因为建筑必须具备功能性,所以它迫使我们这样设计。

We always worry about the well being of the people who will inhabit the spaces that we design and hope to see built. To inhabit is to occupy those spaces and to perform the vital functions of comfort, of work or pleasure. In reality, it is to do with ordering and giving form to functions. We are functionalists, if only because Architecture has to be functional and so it forces us to be so too.

▼项目远观,distant view © Fernando Guerra | FS+SG

马术中心位于Leça da Palmeira的Cabo do Mundo区域,马居住在这里,热爱马的人们在这里工作。我们需要在结构、隔板、墙壁和天花中使用木材,这是我们面临的挑战。该项目是一座木制马厩建筑,设有两个封闭骑马场、一个地下室和一座木制社交建筑。

The Equestrian Centre located at Cabo do Mundo, Leça da Palmeira, is inhabited by horses and working there, people who love horses. The challenge, or brief, required the use of timber in the structure and also in the partitions, walls and ceilings. A timber stable building with two enclosed arenas, a cellar and a social building, also in timber.

▼正立面,main facade © Fernando Guerra | FS+SG

▼侧立面,side facade © Fernando Guerra | FS+SG

跟其他项目一样,倾听客户的需求与愿望是必要的。马是这个地方真正的居民,我无法与它们交谈,因此我需要与那些了解马并与马打交道的人进行对话。尽管我接触过并且一直很喜欢这些温柔的人,但我从来没有从专业的角度看待这个问题。当我们进行建筑实践时,我们会介入居民和使用者的生活,并且深入地了解他们。他们喜欢什么、不喜欢什么,无论这些居民或使用者是谁,我们都会这样做。

Just as in any other project, it is necessary to listen to the clients and hear their requests, requirements and aspirations. Being unable to talk to the horses, who will be the real inhabitants of the place, I was obliged to engage in dialogue with those who know and work with horses. Despite having had some experience with and having always loved these gentle beings, I had never looked at this subject from a professional point of view. When we practice our profession we enter deeply into the lives of the eventual inhabitants and users and get to know them well and intimately. What they like, what they don’t like. This is always the way, as should be the case, irrespective of who these users or habitants are.

▼马场外观,external view of the stable © Fernando Guerra | FS+SG

▼凸起的高侧窗,convex clerestories © Fernando Guerra | FS+SG

马术中心是人与马一起生活的地方。一切设计都要考虑功能和舒适度。由于使用者不可能总呆在室外,室内空间需要抵御风暴等恶劣气候。两个大小不一的有顶马场的跨度很大,在结构上给我们带来有趣的挑战,促使我们进行不同的尝试。结构决定空间和功能,构成基础和表面。

The Equestrian Centre is a place where one lives with, for and off the horses. Everything needs to be about function and comfort. The need for indoor spaces has to do with protection from the more aggressive aspects of the climate, such as storms, because it isn’t always possible to be outdoors. The two covered riding arenas, of different sizes, developed into an interesting structural challenge due to the considerably large spans, and this led to some experimentation. Structure defines space and functions. Structure is both the base and the finish.

▼檐下空间,space under the eaves © Fernando Guerra | FS+SG

▼室内骑马场,indoor riding arena © Fernando Guerra | FS+SG

▼大跨空间结构,long-span spatial structure © Fernando Guerra | FS+SG

▼结构由木材制成,the structure is made of wood © Fernando Guerra | FS+SG

▼马厩,stables © Fernando Guerra | FS+SG

马术活动超出了室内区域,基地被塑造成阶梯状,涵盖室外骑马场、围场、跳跃马场和马道。从马术中心放眼望去,可以瞥见大西洋。

The equestrian activities extend beyond the indoor areas. The site was molded to create terraces where an external riding arena, paddocks, jumping arenas and riding paths were built. Very near to the Atlantic, only a glance away.

▼总平面图,site plan © Carlos Castanheira

▼马场平面图,plan of the horse stables © Carlos Castanheira

▼马场立面图,elevations of the horse stables © Carlos Castanheira

▼马场剖面图,sections of the horse stables © Carlos Castanheira

▼泳池平面图,plan of the swimming pool © Carlos Castanheira

▼泳池立面图,elevations of the swimming pool © Carlos Castanheira

▼泳池剖面图,sections of the swimming pool © Carlos Castanheira

Architect: Carlos Castanheira
Offfice in Portugal: CC&CB – Architects, Lda.
Architect: Carlos Castanheira
Project Coordinator: Orlando Sousa
Collaborators: Fernanda Sá, Joana Catarino, Cátia Carvalho, Pedro Afonso, Adele Pinna, Sofia Conceição, Inês Bastos, Diana Vasconcelos, Nuno Campos
Engineering
Structural:
Paulo Fidalgo
HDP –
Construction and
Engineering Projects, Lda.
Hydraulic:                
Diâmetro & Cálculo –
Construction and Engineering Projects, Lda.
Lighting and telecomunications:
Igemáci-
Engineering, Lda.
Wood construction and Carpentry:
Main building:
Carmo Estruturas em Madeira S.A. e Carmo SA.
Carpintaria C.Silva, Lda.
Henriques & Rodrigues, Lda.
Canopy for Ruin:
TOSCCA Equipamentos em madeira,Lda.
Piscina . Swimming pool:
Henriques & Rodrigues, Lda.

Construction area: 2 964 m2
Photography: Fernando Guerra
FG+SG | Fotografias de Arquitectura

More: Carlos Castanheira     更多关于他们:Carlos Castanheira on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment