Aachenmünchener Headquarters

Is the office headquarters, but also the open public space of the city

Project Specs

Location:

非常感谢Kadawittfeldarchitektur将英文介绍和项目图片授权gooood发行。更多请至:Kadawittfeldarchitektur on gooood 
Appreciation towards Kadawittfeldarchitektur for providing the following description:

这所办公总部的设计不仅仅作为建筑来进行设计,更是作为城市公共空间来设计,期望在办公时间之后,也能吸引公众。因此总部的广场与道路整合,变得富有吸引力。最大的公众续修和交通模式则决定了室内功能的排布。

/wp-content/uploads/2013/07/_c_Bo9c0RixZ0FTTILuHVZ3XnYaPwcGHtGaDYPsfzUN8tcMMB5gM4SJK9Ks-U7phm54YR8MV3ygyXph9YDN4ypzDn6uNuMwoWLJ.jpg

占据着两个街区的办公大楼融入城市肌理,优雅的绿色公共庭院遍布期间。室外楼梯扩展 成为城市广场,楼宇和楼宇之间通过廊道联系。会议室,餐厅,食堂等等公共区域布置在通透的区域。透明的廊道也联系起办公区域,最后形成鲜明的造型出现在人们视野中。

All Fotos © Jens Kirchner | kadawittfeldarchitekturAll Plans  © kadawittfeldarchitektur

 

AACHENMÜNCHENER HEADQUARTERS, AACHEN
BRIEF Company representation, consideration of the existing building structure, urban integration. ADDED VALUE Company headquarters in the inner city usually form blind spots, unattractive to the public and desolate after office hours. Therefore, the design is not understood as an architectural but as an urban task with the aim of maximizing public space on the building lot. With a number of plazas, a direct footpath from the main train station and the inner city and the integration of external uses, the area becomes more attractive to the public. The demand for maximum public use and communication dictates the internal organization of the building.

AACHENMÜNCHENER HQ, AACHEN | GERMANY The annex occupies two blocks of late 19th-century city fabric, and provides a new interpretation of the typical perimeter development with its semi-public and leafy courtyards. The urban sequence of expansions and squares is extended by a perron and a plaza evolving from it. Existing and new buildings are connected by the “boulevard” which consists of a transparent level hosting seminar areas, a restaurant, a cafeteria, meeting rooms, and other communication areas. The boulevard floats above the various garden spaces inside the building block, and connects the office spaces, eventually opening up at the main entrance and the pocketpark, offering a representative face to the street.

/wp-content/uploads/2013/07/_c_SD0rjI6e8T_q1GqSsaUMXvxbj_1AaH8kOcx1GFsibReGgPPuOe1n_aCombu4kZErUyIAJB5adAanCSrBa2h_RhRN4SMk6HgN.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_FmQrBXuH0gtEYQG4rZ_qP6z4e2o7YvSP7CGgdGcVd_Leax_uxjfKfEsR2P2ySxYoTKjkPL5P6uLjxGprDtmXs6mfshbmvQ4_.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_RjYwrUrZMzzySJ6HyhxPpQs2vu8RZFKOKs5xD0fKjC6Ws5IeK5e2n5NBwO0DR258uaxM39MAO4iBONsSkd9DJixthsWQ-CBD.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_41xORAmUIWu3C6UWDpkq058ay5N7h4xXQQSSkfG_FXcrCc7Mg9WDM7Xhof6YSJK4TnBvDRHmRT4GbmuaY3ko3CF0UGKKXddD.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_-kveSdOJ_xWD2TsFvCLAZ3oAmoe56coIRufUV1FfnfNRnJ8GskUmMuMk3E7ImSbfPayA-tOdOL_gmhyArXRff6nXr3FHEdEw.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_vZG4gn_t6MHYDNYhFJ45hsuqxl67XfDbIaYZmZrCCJL4bxxAdIg8BXq10AwEVX9mMwtv0qT3QXQgGjTKjtbp7hfV_lM4z59q.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_wu47m101W6e-yT_wu9gRgH04iXKdt0QU5rDOoRIL974Y5ybyjrfgoQ_G4KhyigWDYlT65so4AqdNfIIH-ijEDQyRYQ56aIaC.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_pE2VXJO8ob7KRRnGeKnc8eL2u9KB_WZNfAb5cyGqHa_VhQMBAoaQ6BXKiDVt5fNp7iF5i41lQYj4zb_K0waTobzm-pbydfii.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_fro5ejOI-sJNTpv8vBr6JIKgscOgqGjvmCeboI9-QSNoUe8KbF07B5DD1Ess4FZRMJJruxwMCeQvWqq1uZmOgF2dx8m_ZpjY.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_FJeBtiTDiLe3uJso-fqpm9ZG4qib8KvoNxgK1JhSyma3Ad9v0FyRRWWTt4Jct8zmCLab1duA5Ysn0GxumgtuohJAGwvZovED.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_rWmCiBBGLlb3vdti3wkfOG0sC8j101nPLiEibFjqv7Jd4SFTelx48YuZ-C9HjAWf_kDH3EuhsQFikAKxtPuC_WArw2nwgk0W.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_yzDVZ2rCVC81YnzXbJeZMd3J4yAvKEc2Oss5bZrjVuKhAn583k-SawWMNoFBqeKTlPtumwnK5EjPPfL7LBi3ZChRaHsJxuOm.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_nuE1VdqBO7EjSYj3p-OIqO6mOBnRKdhXVtXERBmnL5XvkMhebuiNut3A6g9ccrHA7OX7zlv8NL1IW_UMpJ1-eW24n3TnQyoe.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_ar_FW12rnRX2IabdO9PAaroOQpQyYWHloNlZGYo0rwnSq5_GjrtbJ0icR3n-HLlzApY6sKCuO13ROAaj5KjHr-Dp0MTHMUjL.jpg

typology
office building 

construction volume
gfa 29.050 m² cubature 101.600 m³  

client
Aachen Münchener Versicherung represented by Generali Deutschland Immobilien 

realization
2007-2010  

competition
1st prize 2005 

project manager
Stefan Haass, Jascha Klusen  

photographer
Jens Kirchner  

awards ‚
BDA – Auszeichnung guter Bauten 2010‘,
nomination Mies-van-der-Rohe-Award 2011

/wp-content/uploads/2013/07/_c_wI2MI9PTqBfvldMOg5W7up79UkNou2mHHkPWttGnzZzbkKOyFg9gAnUCS9r9HURxuJfdnSi6xfjeq0kTC6GyudwO0990NTnr.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c__ASV-7UIPxdB1aP3ku-gK9E2Oc-Tm9iH9s79GE7N0fRlaK5GXtm0hAheH7lwaStt9TsxmEaOO3hwiN4lIEhYzi0F2VFh72Wo.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_dr-v8Vuhx1OfdEoanGi-0QQXMa6XbL41pYJxGEEaK4Y2FjYSf7I9AHk4ilQizMSymwvo0ojRlSRF5ZXb_oIeTGFmlAjoULet.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_FCybHmcwzcbu1c5wBflrIMneOCCtbPGoiBi3F7GivzTw6oFFt7A2MGpTULaSLSSlXLl9-QJo8iK8idy7bjcBimp37_J_L5Jl.jpg

/wp-content/uploads/2013/07/_c_XwtVzjtK0ncfOJOC2a20C9tINdSTyncMXKS_9hM8D0-CobMGAh3koneL_iTw8I68RES4K2yuDRh6QhzB2ziRgPaxSPC_uqrK.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_G_MY2QE2bhXkhQvsVaTSmAvj1qWItiE3oDmcJgjxw8nMxouaPqvgs5esdl2LjmN6ntI0KCngiMXS2tmGtqs4NKtThvLb6T5r.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_TELCbMEQMN-5PLftDfvxr7iprn9616CVo1xGLgz6hTW7fT61dOm_s9UsTFpyVoJJZQweHdG1gL8uS0JPP53m7jiWw_lEVfMD.jpg

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_O1Q0SL6LlORYd-lgBtH8bcw_02FS1jsGNSPZLyuOsOyJshhaCfz-349pQ9aM8eT8_fTY3mep-fKzmLP-vnQ6A-nMw9l9opoy.jpg

点击图片看大图 Click above for larger image

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_jTZQV0y92eMKrQ4PuTnAC5Wl1QW1D4pCqpmrxP8xT4r88E17XU2hWmIwNRycX0n6TBfVdEc1cnQIVs75cnFhvk_Vejwdl96q.jpg

点击图片看大图 Click above for larger image

 

/wp-content/uploads/2013/07/_c_in1knQG1_o9uLmJPMBedbo7La_CDAOpeAfzuVVmui-Ft353f4WPz3AWsG8FofPGkw-GxOxi9Eb_fe9q2yR60Wdr7X5dqVbXW.jpg

点击图片看大图 Click above for larger image

 

MORE:  Kadawittfeldarchitektur,更多请至:Kadawittfeldarchitektur on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment