New ASICS EMEA Headquarters by Powerhouse Company + RED Company

Unevenly stacked boxes visual focal point

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 Powerhouse Company + RED Company 予gooood分享以下内容。更多关于:Powerhouse Company on gooood
Appreciation towards Powerhouse Company + RED Company for providing the following description:

HOOFDDORP — ASICS(亚瑟士)是世界著名的运动和生活方式品牌,现已正式迁入位于荷兰阿姆斯特丹东南10公里处的新EMEA总部。Powerhouse Company与RED Company一同合作,赢得了设计这座最先进的11600平方米总部的竞赛。设计团队将这一旗舰品牌总部看作是对ASICS品牌、健康和可持续性工作场所的体现,能够满足公司在欧洲、中东和非洲未来不断增长和发展的业务需求。建造完成的总部不仅仅是一个工作场所,还是当地及国际员工、产品购买者和参观者体验ASICS的历史文化与塑造未来的目的地。

HOOFDDORP — ASICS, the world-renowned sports and lifestyle brand, has officially moved into their new EMEA headquarters 10 km southeast of Amsterdam in the Netherlands. Powerhouse Company, in collaboration with RED Company, won the competition to design the 11.600 m² state-of-the-art headquarters. The team’s vision for the flagship headquarters as a showcase for the ASICS brand and healthy and sustainable workplace will accommodate the company’s future growth and evolving business needs in Europe, the Middle East and Africa. The resulting building is more than a workplace: it is a destination for local and international employees, product buyers and visitors to celebrate the ASICS legacy and shape its future.

▼建筑外观,exterior view of the building  ©Sebastian van Damme

 

现代感的优雅|Modern Elegance

从外部看,建筑具有优雅而清晰的几何形态。围绕整个建筑的悬挑结构使内部工作空间免受阳光直射,塑造出立面独特的水平感。建筑的入口处是一面巨大的、ASICS品牌定制的蓝色玻璃,在主要立面上形成深陷的凹口。建筑一侧是高耸的透明立面,另一侧是绿色露台的凹口,打破了简洁水平悬挑结构的对称感与入口中心位置的感觉。

From the outside, the building is characterized by an elegant geometric clarity. The full-perimeter overhangs, whose main function is sheltering the workspace from direct sunlight, create the distinctive horizontality of the facade. The entrance of the building, consisting of an oversized, ASICS-branded custom-manufactured blue glass wall, is highlighted by a deep recess in the main facade. The presence of a double-height transparency on one side and a recess with a green terrace on the other breaks the symmetrical composition of the simple horizontal overhangs and central position of the entrance.

▼围绕整个建筑的悬挑结构,使内部工作空间免受阳光直射,塑造出立面独特的水平感,the full-perimeter overhangs, whose main function is sheltering the workspace from direct sunlight, create the distinctive horizontality of the facade  ©Sebastian van Damme

▼入口一侧是高耸的透明立面,a double-height transparency on one side  ©Sebastian van Damme

▼入口另一侧是内凹的露台,a recess with a green terrace on the other side  ©Sebastian van Damme

▼内凹的入口空间,a deep recess in the main facade  ©Sebastian van Damme

 

社区联系|Community Connections

建筑方案借鉴了传统palazzo(宫殿)形制,中庭这一建筑元素既是象征性的又是物理性的核心空间。中庭取代了传统办公建筑大厅的功能,将非正式聚会空间的特性与重要展览空间结合起来。通高的空间借助玻璃天花板让自然光线深入内部,四周环绕着4层不使用柱子的工作空间,每层面积为2800 m²。充满趣味的楼梯系统将环绕着中庭的不同楼层连接起来,打破了楼层的水平连续性。开放的楼梯展示着人们在建筑内部的动线,有助于员工物理及视线上的互动。

The scheme of the building borrows from the tradition of the palazzo, the architectural element of the atrium, a space that is both the symbolic and physical core of the building. Replacing the functions of a conventional office lobby, the atrium combines the informal quality of a gathering space with the public prominence of an exhibition space. The full-height space is filled with natural light through the glazed ceiling and is surrounded on four sides by the balconies of the four 2.800 m² column-free workspace floors. A playful system of staircases connects the different levels around the atrium, breaking the horizontal continuity of the floors. With the visible movement of people around the building, the open staircases support physical and visual interaction between coworkers at any given moment.

▼通高的中庭空间,atrium with full height  ©Sebastian van Damme

▼开放的楼梯展示着人们在建筑内部的动线,有助于员工之间物理及视线上的互动,the open staircases support physical and visual interaction between coworkers at any given moment  ©Sebastian van Damme

 

精心策划的品牌体验|Curated Brand Experience

ASICS 中庭的中心是‘ASICS’世界,这是一个展示着所有ASICS品牌的独特立体展示区。展示区由不规则堆叠在一起的不同盒子组成,与简洁的立面形成对比,立刻吸引了来访者的注意力并成为ASICS品牌的主要视觉中心。展示区不只是一个简单的品牌元素:它是一个可以举办多样、非正式活动的多用途空间,还可以作为讲台、会议空间和设计中心。在首层围绕着ASICS世界,建筑展开一系列的功能空间如餐厅、健康动力酒吧、ASICS健身房和ASICS商店。

At the heart of the ASICS atrium lies ‘ASICS World’, a unique and three-dimensional showcase that displays all ASICS brands. It consists of a playful composition of different boxes stacked unevenly on top of each other. In contrast with the neutral simplicity of the facade, the showcase immediately catches the visitor’s eye, becoming the main visual reference to the ASICS brand. However, the showcase is much more than a simple branding element: designed as a multipurpose space capable of hosting changing, informal activities, it also functions as a podium, meeting space, and design center. On the ground floor, surrounding ASICS World, the building hosts an array of functions including a restaurant, Power Health Bar, the ASICS gym and an ASICS store.

▼不同盒子堆叠在一起的‘ASICS’世界,‘ASICS World’ is a unique showcase that consists of a playful composition of different boxes stacked unevenly on top of each other  ©Sebastian van Damme

 

前瞻性+灵活设计Future-Proof + Flexible Design

Powerhouse Company前瞻性的设计体现在高效而灵活的布局方面,可优化支持各种类型的工作,旨在促进创意和协同合作。每层空间借助落地窗户让室内充满自然光,可欣赏到阿姆斯特丹防线的全景,这条防线在1996年被列入了联合国教科文组织世界遗产文化名录。全玻璃立面与光滑的悬挑屋顶相得益彰,形成了别具一格的建筑轮廓线。在每一层,立面部分向内折叠形成露台,为人们提供直接进入室外的空间。Powerhouse Company的创始合伙人Nanne de Ru说:“我们对为ASICS提供设计感到无比自豪,它们新成立的这座世界一流的总部将有助于吸引世界顶级人才、激励员工在公司的核心理念下与品牌一同建立社区联系和促进创造力与协同合作。建筑时尚的品牌形象、一系列的工作空间与便利设施、美丽的环境为员工、客户和访客创造了一种充满活力和独特的体验。”

Powerhouse Company’s future-proof design features an efficient and flexible layout to optimally support various types of work, geared towards innovation and collaboration. With floor-to-ceiling glass windows, each level is flooded with natural light and offers panoramic views of the Defence Line of Amsterdam that has been enlisted on the UNESCO World heritage list since 1996. The building’s full glass facade is complemented by sleek cantilevering roofs, creating a unique silhouette. On each floor, parts of the facade fold inwards to create terraces, giving direct access to outdoor spaces. “We are incredibly proud of what we have delivered for ASICS. Their new world-leading headquarters will help to attract top-tier talent and inspire employees to engage with their brand, build community connections, and fuel creativity and collaboration under the company’s core philosophy. The building’s sleek brand identity, range of work spaces and amenities, and beautiful surroundings create a truly vibrant and unique experience for employees, clients and visitors.” — Nanne de Ru, Founding Partner at Powerhouse Company

▼前瞻性的设计体现在高效而灵活的布局方面,future-proof design features an efficient and flexible layout  ©Sebastian van Damme

▼餐厅-自由而多样化的空间类型,restaurant – free and diverse spaces  ©Sebastian van Damme

 

可持续性及健康内部环境|Sustainability + Wellbeing

建筑迎合了ASICS“健全思想、健全体魄”的独特理念,按照WELL Gold和LEED金级认证的最健康和最具可持续性的标准进行建造。设计团队所设计的建筑不仅能够通过节能、节水、降低二氧化碳排放量而增益于周围环境,还可以通过健康室内气候和舒适多样的工作环境来保证员工健康。由于靠近中庭楼梯处于极为重要的策略性位置,因此设计可以鼓励建筑使用者走楼梯而非乘坐电梯。这一设计也是为了激励人们参与健身活动。

Catered specifically to ASICS’ unique philosophy of ‘A Sound Mind in a Sound Body’, the building was constructed according to the latest standards in health and sustainability, as defined by the WELL Gold and LEED Gold certifications. The design team created a building that is not only beneficial for its surroundings by saving energy, water and reducing CO2 emissions, but also ensures the wellbeing of its employees by focusing on a healthy interior climate and a comfortable, diverse work environment. Due to the strategic positioning of the staircases close to the atrium, users of the building will also be inspired to take the stairs instead of the elevators. This design feature was implemented to stimulate physical activity.

▼靠近中庭楼梯处于极为重要的策略性位置,因此鼓励建筑使用者走楼梯而非乘坐电梯,due to the strategic positioning of the staircases close to the atrium, users of the building will also be inspired to take the stairs instead of the elevators  ©Sebastian van Damme

除此之外,ASICS EMEA 总部还将成为荷兰最具可持续办公园区之一。办公园区紧邻由绿地、人行道和花园构成的室外环境。项目所挑选的场地是区域内最显眼的地块之一,与另一全球知名品牌Danone共享这一地块。为了充分优化总部的可持续性和健康环境,设计团队与bGrid技术专家合作设计这座智能建筑具有测量温度、二氧化碳和光线的智能电网系统。每个人都可以通过应用程序管理调节气候和光线。这一系统还可以通过“寻找我的同事”、“预定房间”、“工作场所查询”等应用程序来进一步辅助工作。

Additionally, the ASICS EMEA headquarters will become part of one of the most sustainable office parks in the Netherlands. The immediate surroundings of the office park are formed by green zones, footpaths and gardens. The chosen location is one of the most visible plots in the area, which is strategically shared with another global brand, Danone. To fully optimize the sustainability and wellbeing of the headquarters, the team worked with technology specialists at bGrid to design a smart building with a smart grid system that measures temperature, CO2 and light. Individuals can manage climate and light via an app. The system also supports work through apps like Find my Colleague, Room Booking and Workplace Finding.

▼河岸处建筑夜景,night scene from river side  ©Sebastian van Damme

▼人行小径处夜景,night scene from the footpath  ©Sebastian van Damme

▼总平面图,site plan  ©Powerhouse Company

▼首层平面图,ground floor plan  ©Powerhouse Company

▼二层平面图,first floor plan   ©Powerhouse Company

▼立面图,facade   ©Powerhouse Company

▼剖面图,section  ©Powerhouse Company

PROJECT DETAILS
Location: Hoofddorp, The Netherlands
Size: 11.600 m²
Typology: Commercial Headquarters
Period: 2016 – 2019
Status: Completed

PROJECT CREDITS
Client: ASICS
Developer: RED Company
Financer: NIBC
Investor: 90 North
Advisor for ASICS: CBRE
Advisor for RED Company: Cushman & Wakefield
Architect: Powerhouse Company
Interior Design: Powerhouse Company and CBRE
Contractor: Pleijsier Bouw
Landscape Design: LAP Landscape & Urban Design
Concepting: Skonk
Project Management: DVP
MEP Engineer: Deerns
Structural Engineer: IMD Engineers
Building Physics: DGMR
Smart Technology Consultation: bGrid
Construction Cost Consultancy: DVP
Project Leader: Dirk Jan Schaap
Partners in Charge: Nanne de Ru and Paul Stavert
Project Team: Michiel Bosch, Maarten Diederix, Koen van den Dungen, Meagan Kerr, Mitchel Veloo, Erwin van Strien, Gert Ververs, Max Nossin, Bjørn Andreassen, and Anouk Bras
Photo credits:Sebastian van Damme, alek photography

More:Powerhouse Company + RED Company   更多关于:Powerhouse Company on gooood.

Post a Comment