Exhibition Pavilion Gaochun, Nanjing by BAU

Minimal and maximal.

Project Specs

Location:
Materials:

非常感谢 BAU 予gooood分享以下内容。更多关于:BAU on gooood.
Appreciations towards BAU for providing the following description:

 

开放和聚焦
opening-up AND focusing

该展馆构思为一座坐落于石鼓河公园中独立的三维雕塑,展示了周边地区的城市设计方案。

Conceived as a free-standing three-dimensional sculpture sitting in the Shigu River Park, this pavilion exhibits the proposed urban designs for the surrounding district.

▼鸟瞰图,aerial view

▼独立的三维雕塑,a free-standing three-dimensional sculpture

建筑物的外部位置本是一个死气沉沉的广场,一个正多边形大景观的一部分。弯曲的围墙设计巧妙地与这正多边形挂钩,且一部分屋顶打通,将室内聚焦向在周围绿地的树木。这些联系也让中式园林亭台楼阁得以演绎。

The site, an existing lifeless plaza and part of a larger landscape of platonic geometries, suggested the external envelope of the building. This platonic volume was articulated by subtly curving its perimeter walls in plan, and its roof in section, opening-up and focusing the interior toward the trees in the surrounding parkland. These articulations also allow interpretations of Chinese garden pavilions.

▼弯曲的围墙设计巧妙地与正多边形场地挂钩,this platonic volume was articulated by subtly curving its perimeter walls in plan

 

光与影与令人惊讶的景色
light AND shade AND surprising views

外墙是一个分层的界面,用折叠的金属网创建,白天过滤阳光,晚上发光。这个穿孔的金属外围将单纯的走廊转变成一个光线丰富而柔和的有阴影和框架的景观。它包围着建筑,提供了从公园到室内的复杂过渡。

The façade is a layered interface, created with folded metal screens that filter the sunlight during the day and glow at night. This perforated metal perimeter transforms the simple verandah into a rich and peaceful interstitial space of light, shade and framed views. It surrounds the building and provides an intricate transition from park to interior.

▼外墙是一个分层的界面,the façade is a layered interface

▼穿孔的金属外围将走廊转变成光线丰富而柔和的有阴影和框架的景观,this perforated metal perimeter transforms the simple verandah into a rich and peaceful interstitial space of light, shade and framed views

 

聚焦与无缝链接
focused AND seamlessly linked

这个展馆看起来既向内又向外。圆形的内院将自然置于建筑物内,提供了一个宁静的中心焦点。它无缝地为参观者提供了一系列的空间:从入口大厅通到展览空间,到休息室和咖啡厅,直至开放的会议室和办公室结束。参观者而后进入庭院,爬上弯曲的楼梯到达屋顶。而屋顶令人惊讶的是一个凹面,这里展示了河岸公园和新设计的区域设想。

The pavilion looks both inwards and outwards. A circular inner courtyard places nature within the building, providing a calm central focus. It seamlessly links a sequence of spaces for visitors: from the entrance lobby continuing through the exhibition space, to a lounge and café, and finishing with open meeting rooms and offices. Visitors then enter the courtyard and climb the curved staircase to the rooftop. The roof is, surprisingly, a concave surface from where the river parkland is revealed and the newly designed district imagined.

▼圆形的内院将自然置于建筑物内,A circular inner courtyard places nature within the building

▼环绕中庭形成内部空间,the courtyard seamlessly links a sequence of spaces for visitors

▼屋顶是一个凹面,roof is a concave surface

 

建筑与景观
architecture AND landscape

建筑的直线几何辐射到景观中,并为成千上万的参赛者完成高淳年度马拉松比赛提供了足够大的开放空间。

The rectilinear geometry of the building radiates out into the landscape and provides open space large enough for the thousands of participants completing the Gaochun Annual Marathon.

▼夜景,night view

项目情况:2017年竣工
地点:江苏省,南京市,高淳区
年份: 2016
客户: 南京市高淳区滨湖建设发展有限公司
建筑面积: 约800 m2
类型:展览馆
功能项目: 接待、展览、休闲、办公
BAU项目组成员: James Brearley、Diego Javier、宋慧、邹玉海、郭月娇、郑志成、程琪
BIM Team: Wu Liang, Ni Jianyou, Guo Yuejiao, Wang Mingdong
BIM团队:吴量、倪坚友、郭月娇、王明栋
合作设计院: 上海建工五建集团有限公司
摄影:曾江河

Project Status: Completed 2017
Location: Jiangsu Province, Gaochun District, Nanjing City
Year: 2016
Client: Binhu Gaochun District Nanjing construction and Development Co., Ltd.,
Construction Area: About 800m2
Typology: Exhibition Pavilion
Program: Reception, exhibition, leisure, office
BAU Project Team: James Brearley, Diego Javier, Song Hui, Zou Yuhai, Guo Yuejiao, Zheng Zhicheng, Chen Qi
Engineer: Shanghai Construction Fifth Engineering Group Co., Ltd.
Photographer:Zeng Jiang He

More: BAU ,更多关于:BAU on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood

Post a Comment