Tidal view by ARRCC

elegant residence connecting to the sea

Project Specs

Design Firm:

感谢来自 ARRCC 对gooood的分享。更多关于: ARRCC on gooood
Appreciation towards ARRCC for providing the following description:

这间华丽而又优雅的双层公寓位于开普敦克利夫顿(Clifton)的蓝色大西洋之上,整间公寓的设计在豪华与舒适之间达到完美的平衡。设计师对室内空间以及装饰家具都进行了全面的设计,以低调和个性化的方式体现出业主对旅行的热爱。

Perched just above the blue expanse of the Atlantic Ocean in Clifton, Cape Town, this opulent yet timelessly elegant two-level ground floor apartment boasts a perfect balance between luxury and comfort. The total redesign in terms of interior architecture together with the décor furnishings, it embodies and reflects the clients love of travel in an understated and individual way.

▼与大海相接的住宅,the building connecting with the ocean

ARRCC事务所选用中性色调作为这个宽大的两层空间的主色调,这样的设计突显海洋和天空的蓝色,并成为住宅中的唯一彩色。阳光下,木质板条构造的凉棚覆盖在宽敞的露台空间之上。设计师选用低矮的家具对这个优雅的户外空间进行布置,并搭配 Ralph Lauren的简洁白色布料作为家具装饰,靛蓝色印花盖毯与充满活力的蓝色大海和天空相互呼应。

ARRCC worked with a neutral colour palette throughout the generous double volume space, allowing the majestic blue of the ocean and the sky to be the only colours that pour in through the glass expanse. Under a slatted timber pergola an expansive terrace with spacious low-slung furniture fills the elegant outdoor space as the simple white upholstery draped in Ralph Lauren bathes in the warmth of the African sun. Indigo-dyed printed throws echo the vibrant blue of the sea and the sky.

▼木质板条构造的凉棚下是宽敞的露台,靛蓝色印花盖毯与充满活力的蓝色大海和天空相互呼应,an expansive terrace is under a slatted timber pergola,and indigo-dyed printed throws echo the vibrant blue of the sea and the sky

▼Ralph Lauren的简洁白色布料作为家具装饰,low-slung furniture with the simple white upholstery draped in Ralph Laure

▼可瞭望宽阔海面的露台空间,terrace space overlooking the wide sea

▼露台上摆放着定制绿柄桑木桌,outdoor Iroko custom timber table

时尚又古典的入口设计营造出公寓精致的氛围。从室内的舷窗中可以看到低调的展开式厨房,与业主收集的Anton Momberg的雕塑相搭配。整个公寓采用高抛光和哑光相组合的桃花心木作为饰面,营造出一种微妙而统一的审美趣味,同时桃花心木饰面也与白色的墙壁以及凸起的镶板形成对比。在起居室区域,设计师打造出室内外无缝衔接的空间效果,如同与大海相连。 烟灰色的镜面包层柱反射着光线,增强了整个空间感。露台上摆放着5米长的定制绿柄桑木桌,沐浴在美景中,成为家庭交往和聚会的好地方。

A chic and classic entrance into the apartment sets the tone for a very sophisticated feel. An understated showcase kitchen is seen through a vision inviting porthole that halos one of the clients Anton Momberg sculptures. A combination of high polished and matt mahogany timber finishes is used throughout the apartment creating a subtle yet consistent aesthetic interest. The rich mahogany stands proudly in carefully curated contrast to the white walls and raised panelling.The vision for the living area was a seamless transition and coalescence between indoor and outdoor connecting to the ocean beyond. Smokey grey mirror clad columns enhance the views into spaces even more so, again reflecting light and creating a further dimension of space. A five-metre outdoor Iroko custom timber table bathes in the beauty of its surroundings as it sits invitingly on the terrace, perfect for social or family gatherings.

▼室内外无缝衔接融合的空间效果,如同与大海相连,the seamless effect of indoor and outdoor integration connecting with the sea

▼与大海相搭配的雕塑,the sculpture combining with the sea

Corian顶级烹饪桌置于厨房的中心位置,设计师有趣地在其旁边搭配了一个发人深省又充满活力的艺术作品,设计柔和的橱柜与公寓的墙板相得益彰。设计师在毗邻厨房的空间中布置了独特的Pierre Cronje桌椅,在这里居住者可以通过玻璃门欣赏到壮观的户外景色。私人酒窖不显眼地安置在OKHA桌椅的周围,各种世界级的葡萄酒被摆放其中。

A noticeably pared down white kitchen which is centred by a Corian top cooking island is interestingly offset by a thought provoking and vibrant art piece. The gentle fielding in the kitchen cupboards compliments the wall panelling used throughout the apartment.Adjacent to the kitchen, a uniquely crafted Pierre Cronje dining table and chairs enjoy the spectacular views through the glass-stacked doors which open up bring the outdoors in.A world class selection of wines is presented in a private cellar discreetly displayed around a centred OKHA designed table and chairs.

▼简洁的白色厨房搭配了一个发人深省又充满活力的艺术作品,white kitchen offset by a thought provoking and vibrant art piece

▼毗邻厨房的空间中布置了独特的Pierre Cronje桌椅,adjacent to the kitchen a uniquely crafted Pierre Cronje dining table and chairs

另一个起居区和个人空间位于门厅的上方,双层玻璃视觉上将上下两个空间相连。在壁炉旁摆放着另一个Anton Momberg的雕塑,几何形态的悬浮吊灯显现着温暖的光芒,更加突出雕塑的美。居住者通向一个圆形大厅进入主卧室,这里嵌入式的天花板照明营造出昏暗的灯光效果。 从大厅区域,居住者就可以观赏到令人叹为观止的大海美景。主卧室被打造成一个安静的空间,柔软的中性色调和百叶窗增强了房间的休闲氛围,设计师选用优雅的白色亚麻面料与黑色装饰品相搭配,营造出优雅的感觉。

▼另一个起居区位于门厅的上方,another living area is located above the foyer

The upper living area and personal space is designed in a way that hovers above the foyer below with an elusive connection through the double volume glass surround. Resting peacefully alongside the fireplace is another Anton Momberg sculpture that so effortlessly makes her home there, being gently illuminated by the warm glow from the geometric suspended lights through the glass surround.Leading through to the master bedroom is a circular lobby which is accentuated by a recessed ceiling warming the room from above with dimmed light. The lobby flows through into the master living room and bedroom, boasting breath-taking views of the endless ocean.The master bedroom is a place of quiet sanctuary where soft neutrals and plantation style shutters enhance the casual ambience of the room. Gracefully considered white linen fabrics are off-set against selected black décor items creating a real sense of elegance.

▼卧室面向大海,the bedroom facing the ocean

▼白色亚麻面料与特选黑色装饰品相搭配,white linen fabrics are off-set against selected black décor items

▼卧室中的百叶窗作为空间之间的隔档,shutters in the bedroom as a division between the space

Project name: Tidal View
Project Location: Cape Town, South Africa
Interior Design: ARRCC
Project Team: Mark Rielly; Vanessa Cannon Project Photographer: Adam Letch

More: ARRCC 。更多关于: ARRCC on gooood