SOCIAL WITH DISTANCING by Renesa Architecture Design Interiors Studio

India’s First Covid Response Restaurant and Bar.

Project Specs

Location:

感谢 Renesa Architecture Design Interiors Studio 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们:Renesa Architecture Design Interiors Studio on gooood
Appreciation towards Renesa Architecture Design Interiors Studio for providing the following description:

该项目是RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS STUDIO事务所的最新作品,他们通过印度第一家应对新冠的餐厅与酒吧向人们展示了最新的建筑理念和不同类型的安全座椅。在全球新冠疫情下,公共空间本身并不安全,并且受到疫情打击,餐饮行业的未来发展已多次受到质疑。重新思考公共空间采取何种措施应对后新冠时代是当下全球关注的问题。基于社交距离的重要性,各种日常生活空间将面临不可避免的变化。设计团队考虑到当前情况需要适当的建筑解决方案,以应对前所未有的全球疫情,为新德里Social酒店构思了印度第一家应对新冠的餐厅和酒吧。餐厅在后疫情时代起到重要作用,为了使它们重新变得安全,必须赋予它们重建信任的权力。

The latest product of RENESA ARCHITECTURE DESIGN INTERIORS STUDIO showcases our latest architectural design ideology and safe seating typology behind India’s first covid response restaurant and bar. In the midst of this global coronavirus pandemic, when the very nature of public space has become both threatening and threatened, the future of the restaurant industry has been brought into question numerous times . It is now of worldwide interest to re-think how our public spaces will adapt to a post-COVID-19 era, and take the necessary actions. Understanding that “social distancing” is of vital importance, our various daily-life spaces will face an inevitable change. Considering the current situation which calls for proper architectural solutions in response to the unprecedented pandemic, the studio has conceptualized India’s first covid response restaurant for their New Delhi(India) Social branch.Restaurants play a pivotal role in our collective post-pandemic future, and to be able to return to them safely, they must be empowered to be active participants in the rebuilding of trust.

▼项目概览,preview © Niveditaa Gupta

戴口罩的服务员、间隔六英尺(约1.8米)的桌子和凹槽玻璃等元素共同构成了新德里的这家半越南风格半现代风格的餐饮空间。它回应了当下新常态,重新定义了公共空间和座位的界限。设计团队基于人们对再次同朋友和家人一起进入餐厅和酒吧的愿望,在设计中融合了两种连续的理念,其设计灵感来源于越南嘈杂的街道和小巷商店,以及Dwarka (新德里最大住宅区)各部分之间复杂的网格布局,不同部分间隔一定社交距离。

Masked waiters, tables placed six feet apart, and fluted glass are all the elements that realize a half Vietnamese- half contemporary space set in New Delhi,India. Renesa’s new design introduces India’s first covid response restaurant that responds to the “new normal” redefining the boundary between communal and booth seating in restaurants. With people yearning to come together with friends and family at restaurants and bars once again,the studio wanted our design to blend two seamless ideologies: design inspired by the buzzing streets and alleyway shops of Vietnam and the intricate lattice arrangement of Dwarka(New Delhi’s largest residential Development)’s various sectors that allow to socially distance without seemingly so.

▼轴测动图,axon gif © Renesa Architecture Design Interiors Studio

疫情前,设计寻求利益最大化,在当时看似具有革命意义,而现在恰好符合市场的需求。它被称为疫情前的概念化空间,在疫情期间并专为疫情设计,在疫情后可以持续发展。餐厅跟随新常态,设置有特色的座位区,抬高的座位区和令人印象深刻的入座体验共同创造出根植于本土的新城市美学,为客人提供安全的就餐环境。

Designed before the pandemic, the idea was translated and evolved into the benefit which seemed revolutionary at the time- but is now what the market is demanding.We call it a space conceptualized pre-pandemic, designed during and for the pandemic, and sustainable beyond the pandemic. Following the norms for the new normal, the restaurant features seating zones, elevated levels and high impact experiences that work towards creating a new urban aesthetic born out of indigeneity and has a safe dining appeal.

▼入口区域,entrance zone © Niveditaa Gupta

▼越南风格的迷你商店,Vietnamese mini shops © Niveditaa Gupta

▼抬高的座位区,elevated seating © Niveditaa Gupta

设计源于当地的Dwarka住宅开发区,在餐厅空间中创造出类似Dwarka网格布局的节点。座位区依次相距六英尺(约1.8米),为特定人群创造独立的就餐区。设计团队通过设计创造出有趣的事物,为到店内就餐的顾客提供当下所需的安全措施 。

The onset of the design drew from its locality; Dwarka. The intent was to lay out Dwarka’s grid, creating nodal patterns from which the spaces would emerge. The seating areas in turn emerged at a six feet apart distance creating an individual zone for a particular group of people. Thus, through design we were able to create something interesting as well as offer a need of the time safety measure to the customers choosing to dine in.

▼酒吧区,bar area © Niveditaa Gupta

▼从双层座位区望向酒吧区,view from double height seating area to bar area © Niveditaa Gupta

▼双层座位区,模拟Dwarka网格布局,double height seating area,simulation of Dwarka’s grid © Niveditaa Gupta

▼木饰面钢结构,steel frames with wooden furnishing © Niveditaa Gupta

▼人与人保持安全距离,safe distance between people © Niveditaa Gupta

▼舞区,dancing area © Niveditaa Gupta

商业空间以其固有特点营造出舒适的体验,布局从作为品牌价值支柱的小型越南药店、钟表和帽子商店开始,有组织地形成了私密而间隔的区域。随着人们走进空间,会发现这里不仅符合后疫情时代的新常态,而且具有充满阳光、绿植和交互环境的当地与越南风情。

A commercial space that creates a homelike hosting experience with its inherent quirks, the layout unfolds systematically forming pockets of privacy and distancing starting with small vietnamese medicine , watch and hat shops that act as props to the brand value. As you move further into the space, our idea was to not only satisfy the post pandemic norms but also the regional and Vietnamese spirits that are filled by sunlight, greenery, and an interactive surrounding.

▼公共座位区,community seating © Niveditaa Gupta

▼不同区域使用竹网卷帘分隔 © Niveditaa Gupta
different areas are separated by bamboo mesh blinds 

主餐区采用浮式钢架,表面贴木,形成了不同座位区的网架隔断,充分地实现了设计理念。它们在不同区域和楼层交替出现,不仅作为吸引顾客的视觉元素,而且保证了安全距离和私密性。在中间区域,共享桌搭配可折叠屏风使用,使两个区域相隔。DJ 区域位于上层,可以俯视整个餐厅,人们也可以享受各个区域和楼层。

The concept is followed through in the main dining area where we used floating steel frames that act as lattices in a wooden finish forming booths for seating. These are alternated at different levels that act as visual elements in engaging the customers and also ensure distance and privacy while dining in. In the middle, community tables were used with folding partitions that act as barriers between two different groups. Located at a higher level is the DJ that gives a panoramic view of the entire restaurant identifying with different energy zones and levels the people can enjoy from.

▼隔断座位区,seating area with partitions © Niveditaa Gupta

▼四周围起卷帘,blinds around © Niveditaa Gupta

Social的标志是十分明显的品牌元素,它的旗下品牌也具有影响力、有趣且新鲜。同样地,该项目采用多层次的设计手法,利用了不同元素和座位分区。天然材料、软木窗帘、水泥米砖和藤条的使用旨在实现真实而非完美的环境。阴影、绿植和米砖墙面增添了乡村气息,为餐厅注入活力。

Social’s logo is a highly recognizable brand element and the branding that follows it; Powerful, yet playful and fresh. In line with that, the multilevel approach also capitalized on the language and seating efficiency. The use of natural matter and soft wood shades, cement rice bricks and cane aimed to achieve not perfection but real environments. Tonal shades, greens and rice brick wall finishing add a rural, yet revitalizing vibe to the place.

▼吸烟室,smoking area © Niveditaa Gupta

隔断和家具采用相同的设计手法。隔断使用可以滑动折叠的凹槽玻璃,保持了空间的交互性,隔断还使用当地的竹网卷帘,使其从顶部划分不同区域。用天然藤条精心制作的家具和灯具,符合人体工学的需求,与其他空间的设计语言相一致,和谐地融于整体。

For partitions and the furniture, the same approach was applied. The partitions employed fluted glass with a sliding folding design maintaining the interactive nature. Locally sourced bamboo mesh blinds were inserted to add an additional layer for distancing defining these grid patterns from the top.The furniture and lighting crafted in natural cane, meets the ergonomic and functional needs of the project, without creating domination, but integrating in harmony, and speaking the same language as the rest of the space.

▼家具细部,details of furniture © Niveditaa Gupta

Social餐厅聚焦于正在发生的空间,体现在家具形式、形式与功能、开放与封闭、疫情与新常态的细微差别上,最终形成保持距离的餐饮空间。

The final intent for Social was spaces that happen, both in the formality of the proposed set of furniture, and in the nuances that the scheme creates between form and function, between open and enclosed, between the pandemic and the new normal. The result: Social [with distancing]

▼平面图,floor plan © Renesa Architecture Design Interiors Studio

Design Team: Renesa Architecture Design Interiors , NEW DELHI,INDIA.
• Sanjay Arora – Founder Principal Architect
• Sanchit Arora – Principal Architect| Concept Design Head.
• Vandana Arora – Interior Designer| Decor Head
• Virender Singh- Studio Technical Head. 
• Akarsh Varma – Architect.
• Jagdish Bangari – Architect / Graphics.
• Aayush Misra – Architect
• Tarun Tyagi – Architect.
• Tanushi Goyal – Architect.
• Janhvi Ambhudkar – Architect.
• Prarthna Misra – Architect.
• Anushka Arora –Architect Text.
Contractor: Mr. Jitender Kumar.
Lighting: White Lighting Solutions , IndiHaus Lighting.
Clients: Mr.Riyaaz Imlani , Impressario Hospitality.
Category: Restaurant and Bar Interiors (Hospitality)
Built Up Area: 4400 sq ft.
Year: 2020
Location: Dwarka, New Delhi , India.
Photographs: Niveditaa Gupta
Website: https://niveditaagupta.myportfolio.com/

More:  Renesa Architecture Design Interiors Studio     更多关于他们:Renesa Architecture Design Interiors Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment