Serpentine Pavilion 2019 by Junya Ishigami

A ‘free space’ built against the backdrop of a natural landscape

Project Specs

感谢 石上纯也建筑事务所 予gooood分享以下内容。更多关于:junya. ishigami+associates on gooood
Appreciation towards junya. ishigami+associates for providing the following description:

2019年的蛇形画廊将屋顶这一最为常见的建筑元素作为设计的出发点和灵感来源。它的外观使人联想到世界各地都会用到的屋瓦,从而在建筑和文化方面建立了参考与连接。由石板排布而成的屋顶创造出一个充满自然感的空间,仿佛是从周围公园的地面浮现而来。

The design for the 2019 Serpentine Pavilion takes roofs, the most common architectural feature, as its point of departure and inspiration. It is reminiscent of roofing tiles seen around the world, bridging both architectural and cultural references through this single architectural feature. The roof of the Pavilion is made by arranging slates to create a canopy that alludes to nature. It appears to emerge from the ground of the surrounding Park.

▼画廊外观,exterior view

▼设计以屋顶作为设计的出发点和灵感来源,the design takes roofs as its point of departure and inspiration

▼石板排布而成的屋顶创造出一个充满自然感的空间, the roof of the Pavilion is made by arranging slates to create a canopy that alludes to nature

▼屋面细部,roofing detailed view

建筑师将画廊的设计与其对于人造环境在自然景观下的看法进行了结合,将其打造为一个生长在草坪中的、由岩石构成的小丘,强调出一种天然而有机的感觉。设计试图以现代的方法和概念来对传统的建筑进行补充,从而在场地中营造出前所未有的广阔风景。具有沉重感的石板在此刻显得如此轻盈,像是可以被微风吹走一般。零碎的岩石随着屋顶的形态成簇地起伏,如同在风中鼓动着的织物。

My design for the Pavilion plays with our perspectives of the built environment against the backdrop of a natural landscape, emphasising a natural and organic feel as though it had grown out of the lawn, resembling a hill made of rocks. This is an attempt to supplement traditional architecture with modern methodologies and concepts, to create in this place an expanse of scenery like never seen before. Possessing the weighty presence of slate roofs seen around the world, and simultaneously appearing so light it could blow away in the breeze, the cluster of scattered rock levitates, like a billowing piece of fabric.

▼画廊犹如一个生长在草坪中的、由岩石构成的小丘,the design emphasizes a natural and organic feel as though it had grown out of the lawn, resembling a hill made of rocks

▼零碎的岩石随着屋顶的形态成簇地起伏,the cluster of scattered rock levitates like a billowing piece of fabric

▼屋面细部,detailed view

画廊内部是一个如洞穴般围合的空间,为沉思和冥想提供了庇护所。对于建筑师而言,这座画廊阐释了一种“自由空间”的哲学,其目的是在人造结构与自然中已经存在的结构之间建立和谐的关联。

The interior of the Pavilion is an enclosed cave-like space, a refuge for contemplation. For me, the Pavilion articulates a ‘free space’ philosophy that is to harmony between man-made structures and those that already exist in nature.

▼与草坪连接的画廊,view to the pavilion from the lawn

▼画廊内部空间,interior view

▼顶篷局部视角,canopy detailed view

▼结构细部,structural detail

▼屋顶荫蔽下的内部空间,internal space sheltered by the roof

▼傍晚的蛇形画廊,Serpentine Pavilion in the evening

▼夜景,night view

Architect: Junya Ishigami
Photographer: Ste Murray
Completion date: 2019
Building levels: 1

More:石上纯也建筑事务所。更多关于:junya. ishigami+associates on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to get contact with the designer/sharer/collaborator of the project

Post a Comment