RESTAURANT y by odd

A new place to enjoy your spare time in Sanlitun

Project Specs

Design Firm:
Location:
Materials:

非常感谢 odd 予gooood分享以下内容。更多关于他们: odd on gooood.
Appreciations towards odd for providing the following description:

位于朝阳区的三里屯是北京最具个性与魅力的风尚地标。相比南区,北区的整体气氛内敛奢华,呈现出大都会的优雅包容气质。RESTAURANT y 的设计概念是城市休闲餐厅和休息空间。大面积的无色彩材料,如灰色涂料,白色不锈钢,营造出低调沉稳的时尚风格。温润的木色与暖灯光为空间提供了舒适、愉悦的就餐空间。露台的黑色石材地面与带有舒适面料的实木家具的结合则展现出放松、惬意的氛围。

Sanlitun is Beijing’s most personalized and attractive landmark located in Chaoyang District. Compared to the Southern District, the atmosphere of the North restrains luxury, showing the elegance and inclusiveness of the city. The design concept of RESTAURANT y is urban retreat restaurant and lounge. Large areas of achromatic color materials, such as gray paint and white stainless steel, were used to create a low-key calm fashion style. In addition to warm wood, the lighting produce the comfortable and pleasant dining space.

▼ 舒适愉悦的餐厅氛围,a low-key calm fashion style of the dining space

对于很多高档西餐厅来说,地面和墙面通常使用大理石材料,但太多的大理石会给人一种非常正式和拘束的空间感受。为了营造轻松的就餐气氛,设计师使用马赛克瓷砖,不规则的拼花图案给人以年轻、独特的就餐体验。

For many high-end Western restaurants, the ground and the walls usually use marble materials, however, too much marble could give customers a very formal and constraining feeling. In order to create a relaxed dining atmosphere, mosaic tiles and irregular parquet patterns are used to build young and unique dining experience.

▼ 马赛克瓷砖带来不受拘束的体验, mosaic tiles create a relaxing atmosphere

餐厅的就餐区一半室内,一半露台。室内的西侧开放厨房超长的多功能吧台,以及东侧与玻璃幕墙平行的咖啡吧台,拉丝不锈钢材质与周围融为一体,多功能吧台上方极简但不冷峻的吊架,及其食物、酒水与厨具的展示,都会让客人与餐厅在不自觉间交流。客人就餐时看着大厨们在布满六角小瓷砖墙面厨房有条不紊的忙碌,也不失为绝佳的就餐体验。

Half of the dining area is indoor and the other half is terrace. The west side of the indoor has a long multi-functional bar for the open kitchen, meanwhile there is a coffee & bar which is paralleled with a glass curtain wall in the east side. Stainless steel material integrates with the surrounding. The food, wine bottle and kitchen ware displays on the simple but not cold stainless steel suspended shelf allow customers and the restaurant to have unconscious communication. Customers could watch the chefs working professionally in the kitchen that has a wall covered with small hexagonal ceramic tiles. To some extent, it is also a great dining experience to see this.

▼不锈钢材质的吧台,the bar counter in stainless steel material

室内与露台之间是多扇可中轴回转的黑框玻璃门,在开合之间,玻璃上放大的食材艺术切片效果,给客人不一样的感官体验。进入满园绿植的花园露台,兼具备餐台和座椅功能的柚木材质的花池,多款天然石材相间铺地,62cm的桌子搭配39cm的皮质软包休闲椅,整个人躺在上面,开始一天的舒畅生活。

Between the interior and the terrace, there are many glass doors with the art of enlarged slicing which brings customers different sensory experience. Into the garden terrace with plants and flowers, customers could see a flower pond that could be used both as the dining table and seats. A variety of natural black stones are used in the ground. The combination of the stone floor with solid wood furniture covered by comfortable fabrics shows a relaxed and cozy atmosphere. A 62cm-high table with 39cm-high soft leather leisure sofas were designed for lying and enjoying the comfortable for a long time.

▼花园露台,the garden terrace

▼静谧的用餐氛围,the dinging space

▼洗手间,restroom

▼平面图,plan

项目名称:RESTAURANT y
竣工时间:2017年
项目地址:北京市朝阳区太古里北区
面积:360㎡
项目管理:概念设计 方案设计 施工图设计 现场管理
设计单位:odd
设计团队:冈本庆三 出口勉 张云飞
平面设计:松本 夏子
摄影:锐景摄影(广松美佐江 宋昱明)

More: odd,更多关于他们: odd on gooood.

Post a Comment