Mirosuna by Melanie Beynon AD

Using four sensory spatial principles to create a deep relaxing space

Project Specs

Location:

感谢 Melanie Beynon AD 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Melanie Beynon AD on gooood
Appreciations towards Melanie Beynon AD for providing the following description:

项目坐落于南墨尔本罗斯大道(Ross St South Melbourne),由一处高架工业仓库改造而成,改造后的瑜伽馆具有极佳的保温隔音性能。项目的业主Sally Kellet希望将瑜伽馆塑造成一个让人们得到全身心深度放松的空间。为了实现这一愿景,Sally委托Melanie Beynon AD事务所对瑜伽馆的室内进行了设计。她坚信,通过对建筑材料与技术的创新,好的设计可以造福人类。

Sally Kellet’s vision for Mirosuna was to create a space for deep relaxation that nurtures physical, mental and emotional wellbeing. To achieve this vision, Sally sought a designer who embodied her beliefs that good design can benefit human wellbeing by innovating and integrating building materials and technologies. An existing elevated warehouse at Ross St South Melbourne was selected as the site to undergo a transformation from an industrial shell to a high performing thermally and acoustically lined wellness venue.

▼项目概览,overall of the project © Tom Blachford

Mirosuna瑜伽馆的服务内容包括,定期举办社区冥想会、运动课程以及恢复性按摩理疗。设计师将这些服务功能分别规划在两个关键性的康养空间中。其中,主要康养空间面积较大,室内的空间形式反映出建筑自然的屋顶坡度。房间的端部设有一扇狭长的落地窗,自然光线通过玻璃照进室内,使此处成为整个空间中的焦点。在这里,伴随颂钵发出的白噪声,人们更容易放松身心,进入冥想状态。

Mirosuna is focused on hosting community meditation sessions, movement classes and restorative massage treatments. These services are held in two key wellness spaces. The primary space is a large ambient volume reflecting the building’s natural pitched form. The head of the room, a narrow focal point, reveals natural light and hints at the outside world. In this space, guided meditation is facilitated by the hum of the sound bowls for a guided deeper state of relaxation.

▼房间尽头的落地窗成为空间中的焦点,The head of the room, a narrow focal point, reveals natural light and hints at the outside world © Tom Blachford

▼可滑动的亚麻窗帘将空间分隔,Sliding linen curtains divide the space © Tom Blachford

项目的设计理念旨在运用四种主要感官体验营造出温暖而富有质感的高品质美学空间。四种主要感官体验涉及到空间中的声学环境、视觉环境、触觉环境以及体感温度。在听觉方面,优秀的隔音处理使瑜伽馆避免受到外部噪声的干扰,同时也增强了颂钵在室内的混响。瑜伽师Sally精心编辑的曲单,将带领人们从浮躁的城市氛围慢慢过渡到平和的心态,同时也为整个瑜伽空间增添了另一层声学效果。在视觉方面,柔和的室内色调与外部环境形成鲜明的对比,温暖的阳光散落室内,使Mirosuna瑜伽馆变成车水马龙的南墨尔本街区中的世外桃源。

Our design for Mirosuna integrates a warm, tactile aesthetic with four key sensory spatial principles; acoustics, visual ambience, tactility and climate. Aurally, sound is controlled by preventing exterior noise interference, while enhancing he interior reverberation of the singing bowl hum. An audio playlist curated by Sally to nurture the transition from urban realm to a peaceful mindset is played to add another layer of acoustic effect. Visually, there is disconnection from the chaos of surrounding South Melbourne. A soft interior palette contrasts the outside world while being softly illuminated by indirect warm ambient light.

▼冥想会场景,scenario of meditation meeting © Tom Blachford

▼空间细部,detail of space © Tom Blachford

次要康养空间则用于举办小规模的冥想活动与运动理疗。其余的空间设有完备的服务设施,办公室以及储藏室。瑜伽馆内均选用了天然材料以及低挥发性的复合材料。当地生产的木材与可再生的软木共同构成人们脚下柔软的地板;纤薄的亚麻窗帘在保证隐私的同时,营造出温暖亲切的氛围。此外,入口大门还采用了Barbera Design定制的青铜把手。

The second wellness space is used for meditation and movement groups, leaving the remaining floorplan for essential support amenity, office and storerooms. Tactile natural surfaces and materials inherently low in volatile compounds are featured throughout Mirosuna. Timber selection is native with a sustainable Cork floor used for softness under foot, and sheer linen curtains were selected to provide warmth and privacy when needed. The entry features a custom handmade bronze entry pull by Barbera Design.

▼运动理疗室,restorative massage treatments area © Tom Blachford

▼家具细部,detail of furniture © Tom Blachford

▼定制门把手细部,custom handmade bronze entry pull by Barbera Design © Tom Blachford

室内体感环境是营造最佳康养体验的核心。设计师在瑜伽馆内设置了可操控的集成通风系统,引导空气穿过地板,在最大程度上减少了空间中的空气流动。而软木地板则架空于楼板的上方,最大限度地提高了在馆内赤脚行走的舒适度。项目旨在通过高度定制的设计实现业主的愿景,为城市带来福祉的同时,使人们的身心得到全方面的深度修养与放松。

Interior climate is a key aspect in creating an optimum wellness experience. We integrated the controlled air system architecturally to direct air flow across the floor to minimise air movement in space, while the cork flooring is suspended above slab to maximise warmth to bare foot traffic. Our highly customised design response considered the client’s vision of an urban wellbeing and mindfulness hub to facilitate pause and regeneration.

▼灯具细部,detail of light © Tom Blachford

▼楼梯细部,detail of the stairs © Tom Blachford

Project size:180 m2
Project Budget:$300000
Completion date:2020
Building levels:1
Architect /Interior Designer:Melanie Beynon AD
Contractor:Amity Building Group

More: Melanie Beynon AD。更多关于他们:Melanie Beynon AD on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment