La Casita Hua Hin by Shma Company Limited

A house full of love and warmth

Project Specs

Design:
Location:

非常感谢 Shma Company Limited 予gooood分享以下内容。更多关于他们: Shma Company Limited on gooood 。
Appreciation towards Shma Company Limited for providing the following description:

项目坐落于泰国巴蜀府著名的度假小镇——华欣 (Hua Hin),其命名“La Casita”来自于西班牙语,译为“充满爱与温暖的小房子”。建筑师采用了西班牙殖民时期的建筑风格,为度假村营造出一片温和而富有生机的休闲场地。拱门、广场、植物雕塑以及水景等富有西班牙殖民时期建筑以及花园特征的元素,以当代的设计语言重新诠释在项目中,更好地适应了泰国的热带气候以及当地的滨海生活方式。此外,设计师还采用了耐盐、抗旱、抗风,能在海边茁壮生长的植物作为景观配植,来打造具有高品质的植物雕塑与树篱。项目共分为五个区域,包括:广场、天堂花园、花墙、棕榈庭院以及泳池露台。

Derived from Spanish, meaning ‘A house full of love and warmth,’ La Casita is designed through the concept of ‘Spanish Colonial,’ creating a mild residence in the well-known vacation town, Hua Hin. Inspired by Spanish Colonial Architecture and its garden features, elements such as arch, piazza, sculptural planting and water feature are newly reinterpreted to suit Thailand’s tropical climate and seaside lifestyle. Correspondingly, for the softscape, planting with certain qualities, including sculptural hedges and species, tolerated to salty, drought and wind are chosen to thrive well nearby the sea, as witnessing from the 5 main areas:

▼由东向西鸟瞰项目,Bird view of the project from east to west© Wison Tungthunya & W Workspace

▼由西向东鸟瞰项目,Bird view of the project from west to east © Wison Tungthunya & W Workspace

 

广场
The Piazza

西班牙广场作为项目的入口,以开放亲切的姿态欢迎着所有居民与游客。为了进入度假村内部,人们需要穿过一条明亮的小巷。带有拱门元素的住宅底层外立面形成小巷两侧的墙壁,地面上铺设有暖色调的方形瓷砖。拱门内设有铁艺支架与金属网,并种植有茂盛的常春藤。在步道尽头,人们可以从左侧进入大厅,或是穿过一个独特的半室外空间。两扇交叉的拱门与中央的小喷泉营造出舒适的氛围,形成室外空间与主要住宅区的衔接与过渡。

La Casita welcomed all residents and visitors with an entrance court, designed as a Spanish plaza. In order to get inside, they will need to walk through a bright alley, comprising warm-tone square tiles paving and rows of arches that forms feature walls with steel mesh surfaces and planted lush ivies. At the end of the walkway, they can either enter the lobby on the left or get through a special semi-outdoor space, designed with crossed arches walls and small fountain in the middle, giving a small glimpse of coziness before entering the main residential area.

▼入口广场,Arriving at The Piazza © Wison Tungthunya & W Workspace

▼拱券组成的小巷,Towards the alleys of arch walls © Wison Tungthunya & W Workspace

▼住宅区入口设有喷泉的半室外空间,Semi outdoor court with fountain © Wison Tungthunya & W Workspace

 

天堂花园 & 花墙
The Paradise Garden & The Blooming wall 

进入主要景观区,首先映入眼帘的是一片大型开放式绿地,富有生机的绿色景观吸引着人们的注意力。绿地被周围的阶梯式座椅与茂盛的树木环绕,堪称室外休闲玩耍的理想场所。绿地旁还设有供人们聚会洽谈的小型庭院以及一个软质铺地的儿童游乐场。设计师在这些空间周围配植了不同纹理与色调的松树与树篱,进一步增强了西班牙殖民时期的设计风格。

In the main landscape area, a large open green space is the first space to encounter has greatly captured users’ attention. Surrounded with stepped seats and big trees, ‘The Great Lawn’ is a good place for celebration and active play. Next to the lawn are a small court for group meeting and outdoor play space. Here, pine trees and hedge planting varied in textures and colors are arranged around the space to enhance Spanish Colonial atmosphere.

▼花园中设有供人们聚会洽谈的小型庭院,Small court for group meeting on daytime © Wison Tungthunya & W Workspace

此外,在天堂花园另一侧的步道上,设有一条细长的水渠,水渠由入口延伸至场地内部,在视觉与空间上引导着人们向花园深处探索。水渠的尽头设有另一处喷泉与拱亭。在这里,人们可以依在下沉式的座椅上,享受一段宁静安逸的休闲时光。住宅区的泵房设置在特色拱亭旁边,为了将其隐藏起来,设计师在建筑底层的外立面上种植了五颜六色的鲜花,形成如画的景观背景墙。

Likewise, the walkway on the side of the Paradise Garden is covered with longitudinal water channels, linking residents’ perception towards the end, where fountain and arch pavilion are located. Residents can come here and enjoy a peaceful time, relaxing under the shades on sunken seats. Adjacent to the featured pavilion, in order to hide the project’s pump room, various colorful flowers are planted on the wall, enhancing a pleasant picturesque scene.

▼沿步道设置的水渠,Water channel along the paradise garden © Wison Tungthunya & W Workspace

▼水渠尽端的景观亭与喷泉,Arch Pavilion Interior © Wison Tungthunya & W Workspace

 

棕榈庭院
Palm Court

拱门组成的长廊成为连接天堂花园与共享厨房以及其户外用餐场地的特色空间。茂盛的棕榈树与铺满砾石的庭院共同组成这个独一无二的共享室外用餐区。设计简约的桌椅与吧台与周围自然景观融为一体,在这里,人们可以集聚一堂,欢度节日共享美食。

Arch covered walkways become the featured space which connects the main garden to the inner co-kitchen space for outdoor dining, made up of gravel court and palm trees. Here, festive dining can be held on the provided minimal designed chairs, tables and counter bar.

▼拱门组成的长廊,Arch covered walkways beside the palm court© Wison Tungthunya & W Workspace

▼棕榈庭院,Palm court © Wison Tungthunya & W Workspace

▼设计简约的桌椅与吧台与周围自然景观融为一体,minimal designed chairs, tables and counter bar in the court © Wison Tungthunya & W Workspace

 

泳池露台
Pool Deck

项目内的所有区域都通过泳池连接在一起,该泳池长达百米,分为私人泳池与公共泳池两部分。其中,私人泳池位于住宅单元的前部,可由私人住户露台直接进入;而公共泳池则位于场地西侧的中央区域,由三栋住宅建筑围合,可以从公共露台进入。泳池的边缘呈现出柔和的曲线形,与周边景观形成自然的衔接。

All areas are connected together through 100-meters swimming pool, consisting of private pool and social pool. While the first zone can be directly access from the terrace of each frontal housing unit, the social pool, located in the center surrounded by 3 sides of residential buildings is accessible from curving pool deck.

▼项目内的所有区域都通过泳池连接在一起,All areas are connected together through 100-meters swimming pool © Wison Tungthunya & W Workspace

▼公共泳池入口,entrance of the social pool © Wison Tungthunya & W Workspace

▼泳池上的小桥与景观亭细部,Details of the bridge and pavilion over the swimming pool © Wison Tungthunya & W Workspace

总体来说,泳池为居民们提供了理想的休闲场地,增强了人们的幸福感。在这里,人们可以在躺椅上享受日光浴,或是进行一些水中运动,同时,小朋友们也可以在旁边的儿童泳池中嬉戏玩耍,与家长或小伙伴们一起共度欢乐时光。项目为当地居民提供了舒适的环境与喜乐的氛围,宛如一个充满温馨与幸福的家园。

In overall, residents can come here and take a sunbathing on provided daybeds, do some physical exercise in water and have fun with their kids in the children pool on the side. La Casita Hua Hin surely offers comfort, while celebrating joy, allowing all residents to experience a home filled with warmth and happiness.

▼功能分析,program analyze diagram © Shma Company Limited

▼景观元素组成分析,elements analyze diagram © Shma Company Limited

▼配植平面,plan of planting © Shma Company Limited

▼总平面图,master plan © Shma Company Limited

Project name:La Casita Hua Hin
Type:Pavilion
Design:Shma Company Limited
Website:https://shmadesigns.com/
Contact e-mail:pr@shmadesigns.com
Design year:2017-2018
Completion Year:2020
Leader designer & Team:
Design Director:Yossapon Boonsom
Landscape Architect: Worawe Jamsomboon, Pawida Bualert
Horticulturist:Tanee Sawasdee
Construction Manager:Anongnard Jungmongkolswad
Project location:Hua Hin, Prachuap Khiri Khan, Thailand
Gross Built Area: 5,270 square meters (landscape area)
Photo credits:Wison Tungthunya & W Workspace
Partners Architect:Archismith Company Limited
Interior Design:BUG Studio
M&E:V.Group Engineer Company Limited
Project Manager:Project Direction Co.Ltd.
C&S Engineering:Infra Group Co.Ltd.
Clients:Sansiri Public Company Limited

More: Shma Company Limited,更多关于他们: Shma Company Limited on gooood 。

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment