Juun.J Flagship Store by WGNB

Space with various darknesses

Project Specs

Design Firm:
Location:

感谢 WGNB 予 gooood 分享以下内容。更多关于他们,请至:WGNB on gooood 
Appreciation towards WGNB for providing the following description:

 

空间设计概述|Brief space explanation

该项目是Juun.J时尚品牌的第一家旗舰店,分为两层:首层是咖啡厅和女装区,二层是男装区。设计师使用自然元素如光影,展现黑色空间的昏暗感,黑色是Juun.J品牌的标志颜色。建筑形式从几何形态演化而来,这也是所有设计的基本模式。Juun.J旗舰店虽然拥有独特的形态,但其造型却像是没有具体形状的影子,如同Juun.J品牌的设计一样,为顾客带来了无尽的奇异感。设计师设计建造的Juun.J首家旗舰店位于首尔江南区新沙洞岛山公园区域,在这里,顾客能够购买到Juun.J所有的产品,除了男装和女装之外,还包括品牌的限量合作款。

▼建筑外观,project exterior

It’s the first flagship store of the fashion brand of Juun.J. It’s divided into two floors; the first floor comprising cafe and women’s wear, while the second floor men’s wear. We used natural elements such as light and shadow in order to express darkness within space using black – identity color of Juun.J brand. The shape of the architecture was intitiated from geometry that is the basic form in all designs. Juun.J’s flagship store surely has a certain form but in the shape like a shadow without exact shape, which is similar to Juun.J as it invites endless curiosity to people. We built our first flagship store where customers are able to experience at once all lines of not only men’s and women’s wear collections but of limited collaboration products at Dosan Park, Sinsa-dong, Gangnam-gu, Seoul.

▼建筑造型像是没有具体形状的影子, the shape is like a shadow without exact shape

 

概念|Concept

“黑色是Juun.J的标志颜色,那些最美丽的、无形的影子也都是黑色的。“东方传统建筑的基本形式均为大屋顶体量置于主体部分之上,将整个结构纳入宽大遮阳蓬下深而宽的阴影之中。遮阳蓬下的昏暗区域,既形成空间中的阴影也是一种黑色调。基于将黑色转变为空间的构想,设计师通过悬挂大量的产品或通过将它们间隔开,来塑造阴影。

“Black is a color symbolic of Juun.J and the most beautiful shadow out of the shapeless existences is also black.“ If we look at the traditional house structure in the East, large roof files are put above the house basically and the whole structure is absorbed into within the deep and wide shade generated by the awning. Deep darkness below the awning is shadow as well as black within the space. In an attempt to turn black into space, we organized space by either hanging plenty of objet or separating them and generating shadows.

▼传统东方建筑大屋顶体量作为设计灵感,design inspired by large roof files in East traditional building

建筑形状由圆形、四边形、三角形组成,这也是所有设计的基本元素。建筑的设计以宇宙中的暗物质为概念展开。圆形花园是一个充满自然光线的区域,在与昏暗空间形成对比方面,发挥着重要的作用。

The shape of the architecture is composed of circle, quadrangle and triangle, basic forms in all designs and the architecture is designed with the concept of dark matters of the universe. Especially, the garden-shaped circle, which is a space drawing natural light, plays an important role in making this dark matter a strking contrast.

▼入口圆形花园,entrance circle garden

旗舰店有两层空间,面积共396平方米。首层是女装和合作限量款,二层则是男装。除了女装部分的白色区域,一层所有的空间采用深浅不同的黑色调。在这里,黑白空间形成对比,服饰悬挂于黑色区域部分。设计师在Juun..J旗舰店中,通过设置花园和最专业的特色咖啡品牌FELT COFFEE,为顾客提供了差异化的品牌体验,如此,顾客可以在同一空间中体验一系列不同的品牌产品。在咖啡厅中,天花板上戏剧化的自然光在这里形成变化不同的黑暗空间。屋檐作为遮阳蓬,让顾客感受到花园反射而来的自然光线。顾客可以在内部空间中看到花园,并观察到漂浮树木所形成的阴影。

▼顾客可以在内部空间中看到花园,并观察到漂浮树木所形成的阴影, visitors can see the garden from within the space and find another shadow as a tree is floating in the garden

The flagship store is composed of the first and second floors with the total size of 396㎡. The first floor is arranged centered on women’s line and collaboration products, while the second floor displays men’s products. All spaces except white part for women’s wear on the first floor are composed of varied densities of darkness. While the first floor has contrasts with some white part, clothes here are also hung in darkness. We at Juun..J provide differentiated brand experience to customers by arranging a garden as well as the best specialty coffee brand FELT COFFEE on the first floor so that they can experience a diverse range of brands at the same space. The space of cafe generates various darknesses due to natural light dramatically penetrating from the ceiling. And eaves spreading forward work as an awning and make visitors feel natural light coming as a result of reflection on the garden. They can see the garden from within the space and find another shadow as a tree is floating in the garden.

▼一层女装及限量款区域,黑白空间形成对比,the first floor is arranged centered on women’s line and collaboration products

▼在咖啡厅中,天花板上戏剧化的自然光在这里形成变化不同的黑暗空间,the space of cafe generates various darknesses due to natural light dramatically penetrating from the ceiling

  

▼二层男装区域, the second floor displays men’s products

▼产品服饰布置在昏暗的区域中,products display in darkness

 

商业影响分析|Analysis on commercial influence

Juun.J旗舰店位于狎鸥亭岛山公园。以岛山公园为基础,繁荣的商业区内业态丰富,包括socal taste餐厅、生活方式商店和咖啡厅。另一方面,这一区域没有高大的建筑,塑造了光线均质的环境。

Juun.J’s flagship store is located at beside Apgujeong Dosan Park. Based on Dosan Park, business districts have been actively built spanning from socal taste houses to lifestyle shops and cafes. On the other hand, there are no tall buildings around there and so it is equipped with the natural environment that can accept light evenly.

▼旗舰店布局及立面,layout and views of the flagship store

 

主要构造技术|Major technology for construction

设计师在法规允许的范围内对建筑进行扩建,并改造了一处原有住宅。空间内使用多种材料来表现黑暗感。一层的咖啡厅区域使用油墨浸染的胶合板。女装区用来悬挂产品的黑色吧台采用人工加热后附着在表面的黑色乙烯基材料。除此之外,二层使用黑色混凝土地面,内部黑色家具使用染黑的亚克力材料。

We extended the building within legally allowed extent while remodeling an originally family home. We used lots of materials that can express black. Cafe area on the first floor was made dark by letting ink stick permeate on plywood material. While, black bar used for objet hangers for women’s wear on the first floor was complete by manual work of attaching black vynil after melting by heat. Besides, the bottom of the second floor was finished by black concrete, and black furnitures therein were expressed by dyeing black on acrylic.

▼空间内使用多种材料来表现黑暗感,designers  used lots of materials that can express black

▼立面细节,facade detail

▼花园夜景,garden at night

▼建筑夜景,building at night

More:  WGNB。更多关于他们:WGNB on gooood 

Post a Comment