Guculska apartment by replus design bureau

rethinks traditional Hutsulian ethnic style within neo-renaissance Austrian environment

Project Specs

Location:

非常感谢 replus design bureau 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards replus design bureau for providing the following description:

Guculska公寓的设计在新文艺复兴的环境中重新诠释了乌克兰Hutsuls民族的传统风格。

Guculska apartment is a project by the Replus bureau that rethinks traditional Hutsulian ethnic style within neo-renaissance Austrian environment.

▼公寓概览,preview ©Andrey Bezuglov

该项目的内容是翻新并重新设计位于利沃夫市中心Hutsulska街道的一座历史建筑中的旧公寓。既有建筑建造于1892-1896年,设计团队希望能够将其最本真的部分存续下来,并增添一些具有民族特色的新元素,在保留空间的岁月感的同时强调出其现代性的一面。

The project was about refurbishing and redesigning an old apartment in a historical building in the heart of Lviv on Hutsulska Street. The building itself was constructed in 1892-1896, so our project designers decided to keep everything that survived in a good condition from those times. Keeping authentic parts and adding some new ethnic elements created a sense of time, highlighting the modern aspects of this space.

▼客厅,living room ©Andrey Bezuglov

▼餐厅,dining area ©Andrey Bezuglov

设计的主要局限在于原始空间十分狭长。为此,设计团队决定通过使用镜面以及对家具的精确布局来让空间看上去更加开阔。考虑到公寓破旧的现状,需要先拆除厨房和客厅开裂的天花板、地板以及腐烂的旧木梁,然后再对保存较好的部分进行结构上的加固。地面下方铺设了地暖系统,上方则以天然大理石瓷砖覆盖。房间内的镶木地板也得到了整体上的翻新。

▼轴测图,axon ©replus design bureau

From the very beginning we were limited by extremely narrow and long rooms, therefore our major goal was to create a sense of extra space by means of mirrors and right furniture positioning. The apartment was in a sorry state, hence the cracked ceilings in the kitchen and in the living room had to be removed. Above those ceilings we discovered old wooden beams that we kept. Some of them were already rotten, as well as the kitchen floor. We dismantled those parts and reinforced the structure. Having integrated underfloor heating, we covered the floor with natural marble tiles. Parquetry flooring in the rooms was also renovated throughout the apartment.

▼从厨房望向客厅,view to the living room from the dining area ©Andrey Bezuglov

▼地面以天然大理石瓷砖覆盖,the floor was covered with natural marble tiles ©Andrey Bezuglov

▼厨房细节,kitchen detailed view ©Andrey Bezuglov

卧室墙面上的壁画被小心地保存下来,并仔细地安装了壁灯。此外还刮除了覆盖在大门上的层层油漆,使其展示出19世纪末期的真实面貌。

Wall sconces were installed very carefully because of small frescos we had found in the bedroom. We scraped off numerous layers of paint from the authentic late 19th century doors between rooms and varnished them.

▼卧室铺设镶木地板,bedroom with parquetry flooring ©Andrey Bezuglov

另外一个被保留和修复的元素是19世纪中期的复古立柜。这座衣柜在过去的岁月里经历了多次涂刷,已经逐渐变成了黑色。建筑团队决定不去改动它的表面,而是按照其原貌做了一些细微的修补。

Another element to have been saved and repaired was a vintage mid-19th century wardrobe. It turned black over the years, because of multiple layers of varnish. We decided not to touch the surface, we just realigned it, made minor fixes and left it as it was.

▼走廊上的复古立柜,the vintage wardrobe in the corridor ©Andrey Bezuglov

▼立柜和玻璃隔墙,the wardrobe and the partition wall ©Andrey Bezuglov

生产自Levynskyi工厂的旧炉子被重新改造为一个大尺寸的开放式壁炉,其设计参考了Rumford伯爵发明的一项经典技术,使壁炉可以在较小的深度下通过倾斜的侧面来为房间传递热量。这项技术在乌克兰以及周围的国家均不常见。

A historical stove from Levynskyi factory was reincarnated in a big open fireplace. It was done following a classic technology by Count Rumford, a British inventor, where a fire-place is not deep and its angled sides reflect heat into the room. It is not a common technology either in Ukraine, or in the neighbouring countries.

▼壁炉空间,the fireplace ©Andrey Bezuglov

厨房中设有一张大而轻巧的多功能桌子,容纳了水槽、烹饪台和用餐/办公台面。胡桃木材质的开放式橱柜让使用者无需拉开任何门就可以便捷地拿取各种餐具。

A big light multifunctional kitchen table carries a sink, a cooking surface and some space to have breakfast or to work from home. Open walnut kitchen cabinets ensure an easy and quick access to everything without pulling any doors.

▼开放式橱柜,the open kitchen cabinets ©Andrey Bezuglov

浴室的面积较小,因而采用了无遮挡的设计,除了必要的功能元素外没有添加任何多余的装饰和家具。考虑到浴室是开启全新一天的重要空间,设计师在墙壁上开凿出一个圆形的小窗,带来了更充足的日光。洗手池被支撑在一个烧过的木桩上。卧室内放置了一个浴缸,使业主可以一边泡澡,一边聆听由开阔窗户带来的城市环境声。值得注意的是,浴室、厨房和客厅均未安装吊灯,空调系统也被隐藏在公寓的阁楼内部。

▼浴室,bathroom ©Andrey Bezuglov

The bathroom is small, so we had to keep it unobstructed. There is neither decor nor furniture in the bathroom, only the essentials. We could not imagine a bathroom without a window, because it is the most important room where the day begins. We needed more daylight, so an additional little round window was installed. The sink is supported by a burned log. We placed a bathtub in the bedroom to give a chance to enjoy the sounds of the city with wide opened windows while taking a bath. It is worth to mention that there are no ceiling lights in the bathroom, in the kitchen and in the living room. The air conditioning system was placed in the attic above the apartment.

▼卧室内放置了一个浴缸,a bathtub was placed in the bedroom ©Andrey Bezuglov

▼卧室细节,bedroom interior view ©Andrey Bezuglov

▼卧室细节,bedroom interior view ©Andrey Bezuglov

卧室的布局经过了重新调整,留出了一个独立的儿童房间。门的上半部分安装了玻璃,形成新的隔墙,并在两侧设置了衣帽间。

The bedroom’s layout was altered to isolate the children’s room. A partition was made with the door reinstalled, glass added at the top and cloakrooms arranged at the sides.

▼卧室门的上半部分安装了玻璃,a partition was made with the door reinstalled ©Andrey Bezuglov

▼隔墙两侧设置了衣帽间,cloakrooms were arranged at the sides of  the partition ©Andrey Bezuglov

▼儿童房,children’s room ©Andrey Bezuglov

房间中还使用了从主人的祖宅中拆除下来的木梁,上面刻有文字。由于老房子已经不复存在,这些被重新使用的木梁在新的公寓中建立了数代家庭成员之间的连接。

The apartment’s owner wished to use two wooden beams removed from an old Hutsul house in the country. Those beams with engraved inscriptions originate from the house that was built by the owner’s grandfather. As the old house does not exist anymore the beams are of special importance and create a link between the family generations.

▼刻有文字的木梁,beams with engraved inscriptions ©Andrey Bezuglov

建筑团队试图在空间中保留利沃夫历史中心特有的居住氛围和场所精神,同时借助典型的庭院空间来促进邻居之间的交流,营造友好的邻里环境。其中一个具体的做法是将朝向庭院的窗户替换为可大幅度开启的铝框窗户。主立面的窗户则采用旧时的技术,以木材和原始的配件在原来的基础上进行复制。

Designing this space, we were trying to retain a certain ambience and spirit of an apartment in the historical centre of Lviv. We also wanted to accentuate a friendly neighbourhood environment in Lviv’s typical courtyard where neighbours communicate from their balconies. As part of that concept, we replaced the windows that face the courtyard using large aluminium frames which open wide. The windows on the main façade were replicated according to an old technology using wood and original window fittings.

▼户外平台,outdoor terrace ©Andrey Bezuglov

▼庭院视野,view to the courtyard ©Andrey Bezuglov

▼平面图,plan ©replus design bureau

Project name: Guculska apartment
Architect’s Firm: replus design bureau
Website: www.replusbureau.com
Contact e-mail: mail.replus@gmail.com
Project location: Guculska st, Lviv Ukraine
Completion Year: 2019
Gross Built Area (square meters or square foot): 75 sq.m.
Lead Architects: Khrystyna Badzyan, Dmytro Sorokevych
Other participants
(eg. collaborators, clients, consultants, etc):
Photo credits: Andrey Bezuglov
Photographer’s website: https://bezuglov.ua
Brands / Products
List of materials and brands (at least 5) used in your project.
We also encourage you to share with us any .csv files or spreadsheets with companies and products if available.
(e.g: Saint Gobain – Dual lacquered laminated glass ‘PLANILAQUE STADIP- in that order).
Custom made floor – marble mosaic
Linealight – spotights Epitax, floor lamps Poe, suspended lamp Straight
Flos – wall lamp 265, suspended Ok
Viadrus – radiator Kalor
Laufen – washbasin and toilet Laufen PRO

More:replus design bureau

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment