ANOHA:柏林犹太博物馆儿童世界 / Olson Kundig Architects

容纳互动式游戏体验的现代“方舟”

项目标签

位置:
类型:
材料:

非常感谢 Olson Kundig Architects 予gooood分享以下内容。更多关于:Olson Kundig Architects on gooood 
Appreciation towards Olson Kundig Architects for providing the following description:

ANOHA儿童世界是柏林犹太博物馆的扩建项目,是一个专门为3-10岁的儿童游客设计的空间。ANOHA将《妥拉》经卷中诺亚的故事与博物馆的互动展品相结合,旨在教导孩子们爱护周围环境,并使其意识到相互扶持以及携手并进的重要性。

ANOHA – The Children’s World is an expansion of the Jewish Museum Berlin designed explicitly for the museum’s youngest visitors, children between the ages of three and ten. ANOHA combines the story of Noah from the Torah with interactive exhibits that teach children about caring for the environment and the importance of supporting one another and working together.

▼空间概览,overall view ©Hufton + Crow

为了选出新博物馆的设计师,柏林犹太博物馆举办了一次国际设计竞赛,共收到100多份提案。经过层层筛选,由Alan Maskin率领的Olson Kundig事务所团队最终获得了竞赛的冠军以及该项目的设计资格。团队提出的方案旨在将博物馆建筑及其展品统一为一个设计整体。博物馆希望通过该项目来鼓励孩子们主动构建美好世界,为他们共同的未来负责。

新博物馆坐落在一座建造于1960年代的粗野主义建筑当中,其前身为花卉市场的大厅空间。主创设计师从其庞大的混凝土和玻璃结构中汲取灵感,利用五个大尺度的弧形混凝土“光铲”为室内引入充足的光线,为新博物馆的被动式采光方案营造了理想的条件。

▼建筑立面,elevation ©Hufton + Crow

To select a designer for this new museum, the Jewish Museum Berlin held an international competition that received over 100 entries. Alan Maskin, who led Olson Kundig’s team, submitted a design that unified the museum architecture and exhibits into a single design totality. His team’s concept was awarded first place in the competition and ultimately, the commission to design the project, which the museum hopes will encourage the children to take initiative in making the world a better place, and to take responsibility for their shared future.

The new museum is located within a 1960s Brutalist structure, originally used as a wholesale flower market hall. Maskin was impressed by its monolithic concrete and glass structure whose five large, curved concrete light “scoops” draw ample daylight to the interior and provided superb conditions for a passive daylighting solution for the new museum.

▼新博物馆坐落在既有的混凝土大厅中,the new museum is located within the hall of a Brutalist concrete structure ©Hufton + Crow

ANOHA被构想为一个用木头建造的圆形“方舟”,被设置在6500平方米的前花卉市场大厅内。与圣经故事中描述的方舟有所不同,ANOHA是一个更具现代感的方舟,它的设计灵感来源于两个看似完全不同的事物:其一是于10年前发现的记叙圆形方舟的苏美尔古文字,其二则是斯坦利·库布里克电影《2001:太空漫游》中的太空船。

ANOHA is a new circular ark structure constructed from wood and placed within the 70,000-square-foot (6,500-square-meter) former flower market hall. Rather than mimic historic biblical ark forms, ANOHA is a modern ark inspired by two seemingly disparate sources: an ancient Sumerian text discovered a decade ago that describes a circular ark, and the ship from Stanley Kubrick’s film 2001: A Space Odyssey.

▼一个用木头建造的圆形“方舟”,a new circular ark structure constructed from wood ©Hufton + Crow

新方舟结构的弧线造型与将其容纳在内的大厅的方直混凝土结构形成了一种柔和的对比关系,同时为博物馆建筑中并不常见的被动式设计创造了条件。被动通风和采光的方舟空间内充满了互动式的游戏体验,游客们可以参与方舟的设计和建造,并共同“照料”一系列由当地回收材料制作的“动物群”。

▼方舟的弧线体量与方直的混凝土结构形成柔和的对比关系,the curvilinear form offers a softening counterpoint to the rectilinear concrete structure ©Hufton + Crow

▼天窗细节,the skylights ©Hufton + Crow

▼展馆外部空间,exterior view of the exhibition space ©Hufton + Crow

The new ark structure’s curvilinear form offers a softening counterpoint to the rectilinear concrete structure of the hall that contains it—and allows for a passive design that is unusual in museum buildings. Naturally ventilated and passively lit, the ark is populated with interactive play experiences that include an ark design/build activity, and many activities for visitors to help care for a menagerie of animals fabricated locally from re-used objects.

▼展览内部空间,internal view ©Hufton + Crow

▼被动通风和采光的方舟空间内充满了互动式的游戏体验,naturally ventilated and passively lit, the ark is populated with interactive play experiences ©Hufton + Crow

▼由当地回收材料制作的“动物群”, a menagerie of animals fabricated locally from re-used objects ©Hufton + Crow

Alan Maskin是第4位为柏林犹太博物馆打造建筑的建筑师。博物馆的建筑群包括由Philipp Gerlach设计的历史悠久的Collegienhaus大楼,即现在的博物馆入口建筑;由Bruno Grimmek于20世纪中期设计的花卉市场大厅(即Maskin团队在本次打造的附加建筑);由Studio Libeskind事务所打造的博物馆主楼;以及W. Michael Blumenthal学院楼和玻璃庭院。

ANOHA是Maskin继Skirball文化中心的诺亚方舟、Bill & Melinda Gates基金会游客中心、Bezos创新中心以及西雅图大屠杀纪念中心之后打造的第12个以儿童为受众的项目。Maskin的近期项目还包括加州索萨利托湾区探索博物馆的新儿童园区、西雅图太空针塔改造以及鲍勃·迪伦档案馆中心等。

▼“方舟”内部结构,the new ark structure ©Hufton + Crow

Alan Maskin is the fourth architect to design museum architecture for the Jewish Museum Berlin: the historic Collegienhaus building, now the museum’s entrance, was designed by Philipp Gerlach; Bruno Grimmek designed the mid-20th-century flower market hall that Maskin’s team converted into the latest addition; and Studio Libeskind designed the main museum building, W. Michael Blumenthal Academy and the Glass Courtyard.

This is the twelfth project that Maskin has designed for children, including Noah’s Ark at the Skirball (which inspired ANOHA), the Bill & Melinda Gates Foundation Visitor Center, the Bezos Center for Innovation and the Holocaust Center for Humanity. Currently, Maskin and his team are designing a new children’s campus at the Bay Area Discovery Museum in Sausalito, California. In addition to his work for children, Maskin and his team designed the $100 million-dollar remodel of Seattle’s iconic Space Needle, and are currently at work on a new center for The Bob Dylan Archive.

▼外部走廊空间,external corridor view ©Hufton + Crow

PROJECT CREDITS:
Completed: May 2020 (anticipated)
Size: Ark is 6,296-square-foot (585-square-meter), standing almost 23 feet (7 meters) tall with a 92-foot (28-meter) diameter
Olson Kundig Project Team: Alan Maskin, Design Principal; Stephen Yamada-Heidner, AIA, LEED® AP, Project Manager; Martina Bendel, Project Architect; Jerome Tryon, Architectural Staff

Key Consultants:
Labs von Helmolt, Local Site Manager; Architekturbüro Engelbrecht, Local Architect; IGLHAUT + von GROTE, Local Exhibit Designer; IBPM GmbH – Projektsteuerung, Owner’s Representative; EiSat GmbH, Structural Engineer; Rentschler und Riedesser GmbH, Mechanical and Plumbing Engineer; Ingenieurbüro für Elektrotechnik (IfE) Grothe GmbH, Electrical Engineer; Blieske Architects Lighting Designers, Lighting Design; Transsolar KlimaEngineering, Natural Ventilation Concept / Climate Engineer.

Artists:
Arie van Riet (artistic x-ray images of various animals in the security area)
Dieter Braun (large illustrations throughout the museum)
Andrea Übelacker (“world puzzle” art project, produced in collaboration with elementary school children grades 1-3)
Gunilla Jähnichen and Tine Steen (collaborative Noah’s Ark film project in the foyer)
Wolfram Spyra (sound artist for installations in the foyer and Rain Room, sound artist and developer of the sound islands in the Flood Room)
Martin Böttger (water animation in the Flood Room)
Annika Statkowski, Armin Benz, Beate Kelm, Conny Helm, Falk Starke, Frants Rodvalt, Gisbert Barmann, Gunnar Zimmer, Heiko Helm, Jan Schroeder, Jens Prockat, Jochen Müller, Jörg Hilbert, Maria Bahra, Matthias Garff, Myriell Kohrs, Nina Schrader and Thomas Raditschnig (animals)
QUOTES:
“Our design approach for ANOHA was to create a modern retelling of the ancient story of Noah’s Ark – an experience that provides a sense of hope and possibility to the people who will visit it.” –Alan Maskin, Design Principal
Credit the images to Hufton + Crow

More:Olson Kundig Architects。更多关于:Olson Kundig Architects on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
点击联系该项目/文章的创作/分享者

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »