GLYN House, London by Yellow Cloud Studio

Giving new vitality to traditional architecture

Project Specs

感谢 Yellow Cloud Studio 予gooood分享以下内容。更多关于他们: Yellow Cloud Studio on gooood
Appreciations towards  Yellow Cloud Studio  for providing the following description:

自家庭成员增多后,Glyn 住宅的业主急需一个更为宽敞的开放式室内空间,以供家人们聚集于此,共同欣赏花园的景色。在此情况下,Yellow Cloud Studio事务所被委托重新设计这栋维多利亚式住宅的后部。这里原本是厨房的位置,设计旨在使其与住宅前部生活区保持紧密联系的同时,创造出一个适合各项日常活动的开敞空间。

Having decided to grow their family, the owners of the Glyn House were lacking a large open plan area where everyone can be together and enjoy the garden views. Our studio was therefore asked to rethink the rear part of their Victorian property, where the kitchen was located, and produce a large space that fits a variety of everyday activities, while keeping a connection to the front living area of the house.

▼项目室内概览,overall of the project © Yellow Cloud Studio

如何处理住宅前部与后部的联系成为该项目中最大的挑战。设计师在生活区与厨房区之间设置了7层台阶,加建部分下降的高度正好隐藏了房屋背后错综复杂的排水管道。

That connection proved to be the biggest challenge of the project, as we dealt with a seven step drop of levels between the living and kitchen areas while figuring ways of concealing a maze of plumbing pipes that surrounded the existing rear facade.

▼轴测图与爆炸图,axonometric and explode drawing © Yellow Cloud Studio

受到野兽派风格的影响,项目的立面秉承了简约的设计理念。剖光的石膏柱连接着深色的混凝土饰面,铺设有浅色的地板砖的台阶通向室外花园。

A minimal facade with brutalist influences features vertical polished plaster pillars connected with black concrete panels and a pale brick floor stepping down towards the garden.

▼项目外立面,facade of the project after renovation © Yellow Cloud Studio

▼花园通向建筑的主入口,main entrance from the garden to the interior © Yellow Cloud Studio

在生活区与厨房加建部分的分隔墙上,开设有一扇狭长的胶囊型窗户。窗户两侧带有阶梯型的窗台。保温层等建筑构件均隐藏在与窗台等宽的墙面中。巨大的天窗将该胶囊型窗户分割成上下两个部分。窗户的下半扇将起居室与厨房连通起来,并结合顶部天窗一起为室内空间创造了交叉通风的自然条件。胶囊型的窗户也反映出野兽派的影响,但其框架上的染色橡木则为项目增添了一丝柔和。

The design solution took the form of an elongated capsule window with a stepped cill outlining its shape and hiding the building’s functional elements in its void. A large skylight cuts the capsule window in half and establishes a connection to the living area through the bottom half and cross ventilation of the space through the top. The capsule window also reflects in its shape those brutalist tendencies, but the stained oak timber of its frame reveals a softer approach of the design.

▼胶囊型的窗户与下方的餐厅,elongated capsule window and the dining area below © Yellow Cloud Studio

▼由起居室通过胶囊型窗户看厨房,viewing the kitchen area from the living room through the capsule window © Yellow Cloud Studio

▼胶囊型窗户窗台细部 – 建筑结构隐藏在与窗台等宽的墙面中,capsule window with a stepped cill outlining its shape and hiding the building’s functional elements in its void  © Yellow Cloud Studio

宽大的玻璃开窗贯穿了整个空间,并延伸到立面上,为室内带来了良好的自然采光,从而营造出一个舒适的休息区。在这里,花园的景色一览无余。考虑到日常生活中对空间功能的各种需求与其实用性,厨房,餐厅以及休息区都被划分成独立的空间。

The generous glazed strip continues along the entire space bringing in ample natural light and wraps around the facade, creating a cosy daybed with tall uninterrupted views of the garden. The kitchen, dining and daybed areas are all given a separate unforced presence inside the new space, taking into consideration their usability and the various functions of family life.

▼宽大的玻璃开窗贯穿了整个空间,并延伸到立面上,generous glazed strip continues along the entire space and wraps around the facade, © Yellow Cloud Studio

▼采光带下的休息区,resting area below the glazed strip © Yellow Cloud Studio

▼采光带细部,detail of the glazed strip © Yellow Cloud Studio

除了注重自然采光与空间的质量外,Yellow Cloud Studio事务所还十分重视材料的选用。立面的元素,如褪色的砖与灰色的剖光石膏饰面,也被运用到室内设计中。这些元素与暖色调的橡木木工,沙色石膏以及黄铜构件一起,营造出更为私密的室内氛围,与建筑显得相得益彰。

It is clear that our studio’s proposal focuses on natural light and quality of space, but another major factor of our usual design process is materiality. Elements of the facade such as the pale bricks and the grey polished plaster are brought inside and are paired with warm oak carpentry, sand coloured plaster and brass in a deliberate attempt to have the interior represent a more private version of the same architecture.

▼厨房内的橡木橱柜,水磨石料理台以及带有黄铜构件的灯具,oak cabinetry, terrazzo counters and light fixtures with brass in the kitchen © Yellow Cloud Studio

▼厨房细部,details of the kitchen © Yellow Cloud Studio

厨房与餐厅内的黑色体量,如水磨石台面的料理台,餐具柜等,与白色的天花板形成鲜明的对比,增强了室内原始的手工材质感。设计师在一个传统建筑内,创造了一个明亮,开敞,且独特的空间,在将空间与景观完美融合的同时,彰显了材质的细腻工艺。

Black volumes such as the bespoke terrazzo kitchen island and the dining unit, together with the white ceiling throughout the space are designed to provide the necessary contrast against the palette of natural materiality and therefore intensify the experience of raw, handmade surfaces. The result is a bright, spacious and unique addition to a traditional property that connects the space to its landscape and celebrates the craftsmanship of its materiality.

▼餐厅 –  立面的砖材质同样运用到室内中,dining room with the same pale bricks of the facade © Yellow Cloud Studio

▼室内细部,detail of the interior © Yellow Cloud Studio

▼平面图,plan © Yellow Cloud Studio

▼立面图,facade © Yellow Cloud Studio

GLYN HOUSE | PROJECT CREDITS
Architecture:Yellow Cloud Studio
Construction:H Quality Construction Ltd
Polished Concrete:Fakktory Ltd
Joinery:Stuart Indge
Natural Stones:Diespeker
Tiles :Claybrook
Switches & Sockets Dyke & Dean
Pendant Lights:Bert Frank
Pendant Lights:DCW Editions
Photography:Yellow Cloud Studio

More: Yellow Cloud Studio 。更多关于他们: Yellow Cloud Studio on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment