Xi’an Private Health Management Center in China by Shenzhen Story Space Design Co.Ltd.

An immersed scene

Project Specs

Location:

非常感谢 深圳市故事空间设计有限公司(联系邮箱:luobote@storybox.net.cn) 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Shenzhen Story Space Design Co.Ltd. on gooood.
Appreciation towards Shenzhen Story Space Design Co.Ltd. (contact: luobote@storybox.net.cn) for providing the following description:

有时候,人们需要一个让别人聆听自己诉求的机会,需要一个能让人安静下来的空间,以及能让人正向思考的环境,而独处或许能让人更加敏感地感觉到自己真正想要什么。

Sometimes, people need an opportunity for others to listen to their demands, a space to calm down and an environment to think positively, and being alone may make people feel more sensitive about what they really want.

▼AIMO-HIIT会员体验中心外观,exterior view of the Xi’an Private Health Management Center

位于西安雁塔区的AIMOHIIT会员体验中心的核心概念是从星空变化中提取出来的,空间设计延续了深圳中心的格调,给人一种身处在外太空或是深海中的感受。设计师通过克制的设计手法,巧妙地平衡了人与空间的关系,让空间只是背景,而人才是主角。

▼体验中心的入口楼梯局部,白色条状装饰物从天花板上垂下来,partial view of the entrance stairs of the Health Management Center

The core concept of Xi’an Private Health Management Center is extracted from the changes of the stars. This case continues the style of Shenzhen Center, giving people a feeling of being in outer space or deep sea. Through restrained design techniques, the designers skillfully balanced the relationship between people and space, so that space is only the background, and talent is the protagonist.

▼公共空间局部动图,从星空变化中提取空间设计的核心概念,gif of the interior public space with the core concept extracted from the changes of the stars

本案把体验中心营造成一个浸没式的现场,其目的就是要让人从现代社会极度繁忙、极大信息量的外干扰中抽离出来。回归自己的内心,才能真正了解自己,享受沟通交流,这是设计师设计这个空间的初衷。这个项目位于建筑主体结构中的负一层的下沉式空间内,面积共550平方米。沿着地面层的踏步入口指引,进入体验中心的公共区域。白色人造石水吧台是空间中的聚焦点,四周环绕着开放式的洽谈区域。

▼体验中心爆炸轴测图,the exploded axon of the Health Management Center

This case builds the health management center into a submerged scene, the purpose is to extract people from the external interference of the extremely busy and huge amount of information in modern society. Only by returning to their hearts can they really understand themselves and enjoy communication, which is the original intention of the designer to design this space. The project is located in the subsidence space of the underground floor of the main structure of the building, covering a total area of 550 square meters. Follow the step-by-step guide on the ground floor you can enter the public area of the health management center. White man-made stone bar is the focus of space, surrounded by an open negotiation area.

▼体验中心的公共区域,中心设有白色人造石水吧台,the public area of the health management center with a white man-made stone bar in the center

▼体验中心的公共区域,开放式的洽谈区域围绕着水吧台设置,the public area of the health management center, the open negotiation area is organized around the bar

当人们进入一个空间,他们感受到的不是设计,而是一种氛围,也就是大众常说的体验。好的环境氛围对人们来说就是一种享受,功能和色彩和所谓风格都是基底,必然存在的基础。因此,在大厅洽谈空间中,设计师运用多变的色彩及造型的全景投影来做立面设计,使得空间的概念超出固化设计的想象,进而无限延伸。立面的设计氛围,是这个空间最重要的概念。

▼大厅洽谈空间局部动图,立面上是变化的星空,gif of the open negotiation area with changing stars images on the interior facade

Entering a space, people feel not a design, but a kind of atmosphere, that is, what the public often say is experience. A good environment atmosphere is a kind of enjoyment for people. The functions and colors and so-called styles are the basis of existence. Therefore, in the hall negotiation space, designers use the changeable color and shape panoramic projection to do elevation design, making the concept of space beyond the imagination of solidification design, and then unlimited extension. The design atmosphere of facade is the most important concept in this cace.

▼开放式的洽谈区域,运用多变的色彩及造型的全景投影来做立面设计,open negotiation area, using the changeable color and shape panoramic projection to do elevation design

对设计师来说,设计材料不仅局限于饰面板等物理材料,更要善于运用新的概念化的材料。在本案中,设计师营造的是一个浸没式的现场,利用玻璃的透明和反射原理,通过全息投影融合软件使得投影画面更加完整,尺寸更大,层次感更强,让顾客在其中全方位地感受全景影像画面所带来强大的视觉冲击感。

For designers, design materials are not only limited to physical materials, such as decorative panels, but also good at using new conceptual materials. In this case, the designers created an immersed scene, using the principle of transparency and reflection of glass, through the holographic projection fusion software to make the projection picture more complete, larger size, stronger sense of hierarchy, so that customers can feel the strong visual impact of panoramic image picture in all directions.

▼开放式的洽谈区域细节,玻璃的透明和反射原理创造出一个层次感更强的浸没式现场,details of the open negotiation area, the principle of transparency and reflection of glass create an immersed scene with a stronger sense of hierarchy

霍金曾说:“我们人类自身不过是宇宙中一些基本粒子的组合,可以对宇宙的奥秘了解这么多,简直就是一个巨大的胜利。所以不要忘了抬头看看星空,不要老是盯着自己的脚,要有好奇心。”

Hawking once said: “We human beings themselves are just a combination of some basic particles in the universe. We can understand the mystery of the universe so much that it is a great victory. So don’t forget to look up at the stars. Don’t stare at your feet all the time. Be curious. “

▼体验中心的走廊空间,白色光带遍布在天花板、墙壁和地板上,the corridor of the Health Management Center, white light strips spread all over the ceiling, wall and floor

▼平面布置图,layout plan

项目名称:西安HIIT会员体验中心
项目地址:陕西省西安市雁塔区
项目面积:550m²
设计单位:深圳故事空间设计有限公司 (缩写:SIAD)
主创设计:朱海博
辅助设计师:方洁、吴金斌
软装设计:方洁
开放时间:2019年5月
主要材料:人造石、瓷砖、不锈钢
摄影:SIAD
照片版权:深圳故事空间设计有限公司

Project Name: Xi’an Private Health Management Center
Project Location: Yanta District, Xi’an City, Shanxi Province
Project Area: 550 square meters
Company Name: Shenzhen Storybox Interior Architect Design Co.,Ltd. (SIAD)
Chief Designers: Hihope Zhu
Assistant Designer: Jane Fang, Jinbin Wu
Software Design: Jane Fang
Open Time: May, 2019
Main Materials: artificial stone, ceramic tile, stainless steel
Photographer: SIAD
Photo copyright: SIAD

More: Shenzhen Story Space Design Co.Ltd. (联系邮箱 | contact: luobote@storybox.net.cn

Post a Comment