Weed Coffee, China by Shire Space Research

eliminating the user’s mental boundaries

Project Specs

Location:

非常感谢 喜叻空间研究 (联系邮箱:755430646@qq.com)予gooood分享以下内容。
Appreciation towards Shire Space Research (contact: 755430646@qq.com) for providing the following description:

冬日里,寒风下,于贫瘠荒芜之中可依然生机茁壮。这便是野草。店铺位于两间小吃店的夹角之处,门头可展示区域异常狭小。当初次面对场地现有局面,我们的首要感观是如何打破原始的场地限制。在有限的预算之中让店铺的视觉形象跃然于这一片混乱之上是我们要解决的首要问题。于是“对立统一”便是我们这次设计的首要核心。

In  winter, under the cold wind, in the barren barren barren can still thrive. This is weed. Located in the coffee desert known as Hangzhou’s Jiubao, the shop is set in a noisy and chaotic city-well restaurant. Face several e-commerce bases in the surrounding distribution. We want her to thrive like weeds in this chaotic business atmosphere and breathe a bit of fresh life into this city.

▼入口,the entrance © 瀚墨摄影/小四

▼门头展示区域,display area © 瀚墨摄影/小四

▼看向室内空间,view of the interior space © 瀚墨摄影/小四

我们通过抬升入口地面,将门头与侧墙管道进行有序的梳理与统一,使三面作为整体嵌套于这一夹角之中,扩大门头的整体可视区域。我们使用大面积的白色和绿色的体块来提升入口的整体视觉效果,增加门头的可辨识度。

By lifting the entrance floor, we comb and unify the door head and the side wall pipe in an orderly manner, so that the three sides are nested as a whole in this angle, expanding the overall visual area of the door head. We use large white and green blocks to enhance the overall visual effect of the entrance and increase the recognisability of the door.

▼室内用餐区,dining area © 瀚墨摄影/小四

在布局中,我们没有设置固定座位,我们将所有座椅的大小与形体进行几何化的处理,不同大小与材质的方形元素相互组合对应,满足顾客不同场景使用的同时,形成空间最基本的元素与节奏关系。

Due to the particularity of the location of the shop, in order to meet the photography needs of the surrounding crowd, we hope to break the traditional relationship between people and space. So geometric body language, easy to enhance the visual effects of the space atmosphere is the focus of our construction of this space.

▼入口边的用餐区,dinning area by the entrance © 瀚墨摄影/小四

▼几何化处理的座位,design in geometric body language © 瀚墨摄影/小四

▼内部座位区,seat by the wall © 瀚墨摄影/小四

▼用餐区的木质家具,wooden furnitures in the area © 瀚墨摄影/小四

▼金属展示架,display shelf on the wall © 瀚墨摄影/小四

▼从吧台看用餐区,view of the dining space from the bar © 瀚墨摄影/小四

作为空间的内里边界,我们将厨房的立面处理与长凳背景相互呼应,统一空间秩序,形成视觉的连续性。绿色亚克力隔挡,增加空间的记忆点。

The load-bearing wall of the original space divides the space into two parts, in order to eliminate the user’s mental boundaries, we will re-encapsect the load-bearing wall with wooden finishes, corresponding to the combination of the bench and coffee cup holder, forming the visual center of the space.

▼室内吧台,the bar © 瀚墨摄影/小四

▼厨房立面与长凳背景相互呼
corresponding to the combination of the bench and coffee cup holder © 瀚墨摄影/小四

在有限的空间中,拉丝不锈钢的运用,满足空间功能使用,提升整体空间的细节的同时,对立统一与空间之中。

In the limited space, the use of wire stainless steel, to meet the use of space functions, improve the details of the overall space at the same time, the opposite of unity and space.

▼细部,details © 瀚墨摄影/小四

▼轴测图,axonometric © 杭州喜叻空间研究

▼平面图,plan © 杭州喜叻空间研究

▼剖面图,section © 杭州喜叻空间研究

项目名称:Weed Coffee
设计方:杭州喜叻空间研究
主设计:高成
团队成员:高成/历云翔
设计&完成:2021/05-2021.08
项目地点:中国杭州
项目面积:74平方
空间摄影:瀚墨摄影/小四
主要材料:不锈钢/水洗石/亚克力/木饰面

More:喜叻空间研究 (联系邮箱:755430646@qq.com

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment