Manual Espresso Bar, Shanghai by OFFICE COASTLINE

different lifestyles hereby mix and mingle

Project Specs

Location:

感谢 一岸建筑设计 予 gooood 分享以下内容。更多关于:OFFICE COASTLINE on gooood
Appreciation towards OFFICE COASTLINE for providing the following description: 

是一家水色公寓脚下的小小咖啡公寓位于旧法租界延始建于1912年。弯曲的街道两,除了有年人聚集的咖啡和服装店,有老人每日必去的水果店和菜市。在里,新与旧因生活而相聚。

Manual Espresso Bar is a tiny cafe at the foot of a pale blue apartment building. With a history dating back to 1912, the apartment is on Yanqing Road within the former French Concession. Along the street, there are cafes and fashion boutiques where young people gather, as well as fruit shops and grocery stores where elderly people frequent. Whether new or old, different lifestyles hereby mix and mingle.

▼店铺外观,exterior view ©Alessandro Wang

我的客,也是我的朋友咖啡提出了一系列改装想法,例如在店内布置自己喜的自行、使用平梁板混凝土等等。以些点子,我们进一步展开了讨论和探索。

My client, who is also my friend, proposed several interesting ideas at the beginning of the project, such as decorating the interior space with his favorite bicycles and employing flat cement slabs. We pushed our discussion and exploration further based on these points.

▼入口,the entrance ©Alessandro Wang

原店虽然直接向路面打开,但室内比街道低了一个台,偏矮的天花板人一种昏暗的印象。在思考设计要求、用地以及与城市关系的程中,我们产生了一个想法,那就是设计一个像车库似的咖啡,借此造自由随性的氛

Though opened towards the street, the original space was comparatively lower than the street level, which resulted in low ceilings and insufficient light. Taking design function, space and urban environment into account, we decided to create a garage cafe and keep it casual.

▼向路面打开的店铺,cafe open towards the street ©Alessandro Wang

▼室内空间,interior view ©Alessandro Wang

咖啡入口处设板制折叠门,与相的水果店一向街道敞开。吧台和椅依而建,使空中心部分得到最大程度的利用。中心停放着一辆带轮子的工作台,可以根据需要灵活移,有活动时也能够推到室外使用。

The iron folding shutter entrance opens towards the street in parallel with the neighboring fruit shop. Coffee counter and long benches line up against the walls, maximizing space efficiency. A service trolley takes center stage, which can be rolled out to open space for special events.

带轮子的工作台,the service trolley ©Alessandro Wang

工作台细部,details of the trolley ©Alessandro Wang

▼窗边用餐区,drinking area by the window ©Alessandro Wang

▼铝板座位,seats made of aluminum ©Alessandro Wang

地板使用的是仓库中常的防滑板。种材料硬耐磨,且将室外光线引入室内,在淡色天花板上制光的案,以工业风格的四壁幕布投影不断化的天气。

 The floor is covered by slip-resistant aluminum floor plate, a common material characterized by its durability. It also introduces daylightinto the space. Reflections move and shift upon the pale blue ceiling, while the changing weather are projected across the walls.

▼将室外光线引入室内,introducing daylightinto the space ©Alessandro Wang

施工完成的同,一自行和一个巨大的工具架与咖啡厅设施一同入。咖啡馆摇车库,大方地向路敞开门,行人自然会往里探一瞧。店门口常停放着数自行,店里的人手拿咖啡,借自行车为题开启对话。蛮牛咖啡馆虽小,却已化作城市肌理的一部分,慢慢开始成为街道的车库

At the end of the project, a bicycle and a large equipment shelf are installed along with the coffee station. The cafe officially transforms into a garage and embraces the street with an open door. Pedestrians feel free to stop by and peek inside. Next to the entrance, bikes are parked at the bicycle fence. For coffee drinkers at Manual, a bike will become a conversation piece to start pleasant exchanges. Small as it may be, Manual Espresso Bar has gradually become a part of the city, and a special garage on the street.

▼细部,details ©Alessandro Wang

▼场地分析,site ©一岸建筑

▼平面图,plan ©一岸建筑

▼剖面图,section ©一岸建筑

项目名称: 蛮牛咖啡
建筑师或建筑公司 :一岸建筑
地址: 上海徐汇区延庆路15号
完成月年份: 07.2021
面积 : 22 sqm
摄影师: Alessandro Wang
公司网站: www.officecoastline.com
联系邮箱: contact@officecoastline.com

Project name: Manual Espresso Bar
designer : OFFICE COASTLINE
location: 15 Yanqing Road, Xuhui District, Shanghai
Completion month, Year: 07.2021
Area: 22 sqm
Photographer : Alessandro Wang
Website: www.officecoastline.com
Contact e-mail: contact@officecoastline.com

More:  一岸建筑设计  更多关于:OFFICE COASTLINE on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment