The Student Hotel Delft by The Invisible Party

On the basis of circular design

Project Specs

Location:

感谢 The Invisible Party 予gooood分享以下内容。
Appreciation towards The Invisible Party for providing the following description:

来自阿姆斯特丹的设计事务所The Invisible Party近期为学子酒店(The Student Hotel)设计了其位于代尔夫特的最新门店(第15家)。酒店所有的公共区域,包括工作空间、Collab联合办公区以及内部餐厅The Commons均采用了“循环设计”的原则。

The Amsterdam design studio The Invisible Party designed The Student Hotel’s newest property in Delft in collaboration with the brand’s in-house design team. All public areas, workplaces, co-working space Collab and the in-house restaurant The Commons were created according to circular design principles.

▼项目概览,preview © Steve Harud

代尔夫特学子酒店位于环境宜人且发展完善的Nieuw-Delft区域,紧邻代尔夫特中央车站。以循环和连接为核心理念,学子酒店旨在为创新人士提供自由创造的场所、为学生营造生活的家园,同时成为一个能够将社区凝聚起来的欢迎中心。

事务所创始人和创意总监Vivian van Schagen表示:“学子酒店有着强大而鲜明的品牌形象,而对于每个不同的新地点,他们都会尽力做到与城市、街道和社区建立真正的联系。在该项目中,我们深挖了代尔夫特的技术基因和城市历史,并将其作为研究的基础,最终使酒店在符合品牌一贯标准的同时拥有了独特的身份和体验。”

The fifteenth hotel of the leading hybrid hospitality group could not have hoped for a better location; located in Nieuw-Delft, the green heart of the city that is in full development, and next to Delft Central Station. Circularity and connection are central to TSH Delft. The Student Hotel aims to give innovators and creatives a place to innovate and create, provide a home for students and be a welcoming hub where the community can come together.

“The Student Hotel has a strong and distinct brand identity, but for each new location they seek a genuine connection with the city, the neighborhood and the community. For Delft, we tapped into the technical DNA and history of the city as the basis for our project research. This ultimately gave this project its own identity and experience within the lines of the brand,” says Vivian van Schagen, founder and creative director of The Invisible Party.

▼酒店外观和周边环境,architecture exterior view & context © Ossip

考虑到酒店的多功能特征和多样化的公共职能,设计团队试图以一种毫不费力的方式将实用性融入酒店设计,在兼顾品牌趣味性的同时,使学子酒店和代尔夫特理工大学之间形成视觉上的连接。材料、图案、印刷物和形状元素均围绕着技术主题进行设计,包括计算机网格和空气动力学外形等等。

With the multifunctional character and the numerous public functions of the building in mind, the design studio managed to effortlessly incorporate usability and created a visual link between The Student Hotel and Delft University of Technology, without losing sight of the playful character of the brand. Materials, patterns, prints and shapes have been purposefully designed with a technical theme in mind; from computer grids to aerodynamic shapes.

▼平面图,plan © The Invisible Party

The Commons餐厅被设计为一个面向当地居民的现代版“大咖啡馆”。它是一个拥有许多窗户和混凝土立柱的开阔空间,给人带来放松和舒适的感觉。圆形的几何元素、跃动的色彩和质感丰富的材料为空间增添了温馨的氛围;窗帘、工业吊灯、植物和分布在整个空间的宴会长椅创造出多种类型的就座区域,使客人可以在亲切的环境下用餐。

15米长的鸡尾酒吧是餐厅的核心地带,兼具了开放式厨房的功能。用回收塑料制成的桌子、天蓝色的吧台椅、勃艮第红色沙发和用彩纸屑铺设的地面共同彰显出餐厅不拘一格的材料和色彩搭配——在摆放家具前,这里已经装饰得足够美观。

For the restaurant The Commons, the design studio brought to life a contemporary version of a grand café, meant for locals to enjoy. The large open industrial space with many windows and concrete columns has been given a casual and cozy appearance by implementing classic grand café references. Round shapes, expressive colors and tactile materials add warmth to the room. By using curtains, industrial chandeliers, plants and wall-to-wall banquet benches, many different seating areas have been created where guests can dine intimately.

The heart of The Commons is the fifteen meter long cocktail bar that also serves as an open kitchen. The eclectic materials and color palette, of recycled plastic tables, sky blue bar stools, burgundy red sofas and a recycled confetti screed floor ensure that the space is always decorated, even before the tables have been set.

▼The Commons餐厅,The Commons restaurant © Steve Harud

▼用餐区,dining area © Steve Harud

▼窗帘、工业吊灯和植物围合出亲切的用餐环境 © Steve Harud
curtains, industrial chandeliers and plants are used to create seating areas where guests can dine intimately

汇集邻里、凝聚社区是学子酒店的核心理念,同时也是本次设计的主要任务之一。作为该理念的集中体现,Collab联合办公区提供了一系列多样且灵活的设施,人们可以在这里安静地工作、学习和交流。一个有意思的细节是,覆盖在墙壁上的毛毡是采用荷兰Efteling游乐园的回收服装制作而成的。墙面上的插图由平面设计师Monsieur Hubert创作,与艺术家Chantal van Heeswijk绘制的壁画一同为客人带来惊喜和灵感。

Bringing neighbors together and connecting the community is central to The Student Hotel and it is the design’s task to stimulate this. This is reflected in, among other things, TSH Collab, where The Invisible Party designed the co-working spaces. In the heart of the space there are various meeting pods where people can work, study or consult in peace and privacy. In addition, all amenities for flexible working and conference facilities are available. A detail that is a sly wink for Dutch guests is that the felt used to cover the walls in TSH Collab is made from recycled Efteling costumes. The walls inspire visitors through hand-drawn illustrations by graphic designer Monsieur Hubert and a mural by artist Chantal van Heeswijk.

▼Collab联合办公区,TSH Collab co-working spaces © Steve Harud

▼楼梯,stair © Steve Harud

▼夹层办公区,workplace on the mezzanine floor © Steve Harud

 

循环设计
Circular Design

设计过程强调了“循环”的概念,同时秉持“少即是多”的原则,尽可能地对材料进行重复使用并减少建筑的碳足迹。家具设计同样体现了循环设计的理念:所有的螺丝和螺栓都可以轻松地拆卸以便回收利用。此外,客人们还将在空间中找到用旧牛仔裤制作的椅子,以及首次在学子酒店中出现的复古家具和物件。

During the design process, The Student Hotel placed great emphasis on circularity, with less-is-more as the motto. The public areas of TSH Delft have been given a circular design, which means that reuse, preservation of value and reduction of the carbon footprint are central. The furniture has similarly been developed in a circular manner – all screws and bolts can be easily removed so that it is ready for recycling. In addition, there are chairs made of old jeans and guests encounter vintage furniture and items that first served at another The Student Hotel location.

▼休闲区和办公空间,communal area and workplace © Steve Harud

▼空间一角,interior view © Steve Harud

所有的区域均采用了可回收的材料,例如The Commons餐厅的吧台饰面采用了回收的塑料牛奶瓶盖;所有墙面都覆盖以水性涂料,并且避免了胶水的使用、The Invisible Party创意总监Vivian van Schagen补充道:“从可持续的目的出发,我们与致力于提供循环、环保或升级改造材料的供应商合进行了合作。酒店入口处的墙面就是一个鲜明的例子,它是用回收塑料制成的,以代尔夫特蓝为主题,我们还选择了一些能够体现学子酒店特征的色彩来加以点缀。”

All areas are entirely constructed from recyclable materials. For example, recycled plastic milk caps by The Student Hotel have been used for parts of the bar coverings in The Commons, the use of glue has been avoided and all walls have been provided with water-based paint. “From a sustainable perspective, we have worked with suppliers and materials that are circular, environmentally friendly or upcycled. An example is the impressive wall on entry; for this we made a recycled plastic wallcovering, designed with a Delft Blue color theme to which we added a distinct The Student Hotel color accent,” notes Vivian van Schagen, creative director of The Invisible Party.

▼室内陈设细节,furnishing details © Steve Harud

▼信箱,mailbox © Steve Harud

▼材料,materials © The Invisible Party

More:The Invisible Party

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment