TEM-PLATE概念店,里斯本 / Gonzalez Haase AAS

磨砂与镜面材料

项目标签

类型:

感谢 Gonzalez Haase AAS 予gooood分享以下内容。更多关于他们:Gonzalez Haase AAS on gooood
Appreciations towards Gonzalez Haase AAS for providing the following description:

在TEM-PLATE概念店项目中,Gonzalez Haase AAS将一个800平方米的仓库改造为一处极简、开放的连续空间。建筑位于Marvila蓬勃发展的创意区域,介于里斯本城市中心和1998年世博会场地之间。沿海工业郊区一度荒废的仓库和工厂建筑如今被画廊、工作室、音乐厅和市场取代,成为当代创意界青年先锋的聚集地。 TEM-PLATE店铺的设计概念可以满足每月自主地重新布置内部展示空间。商店出售高品质的设计师服装和限量版及独家合作款的商品,Gonzalez Haase AAS通过塑造一个具有高度灵活性和可持续性、同时又具有永恒美学感的空间概念对此作出回应。设计以简洁的形式和真实的表面为基础,利用旧仓库大厅原始框架,同时借助纪念性建筑和材料语言进行改造。正如Gonzalez Haase AAS惯常使用的手法一样,项目展示出精致光滑与原始粗糙之间、简洁与独特之间的相互作用。同时,整个空间仍然集中而朴素,为高品质展示品留下了充满吸引力的展示空间。

For the new concept store TEM-PLATE, Gonzalez Haase AAS has transformed an old 800-square-meter warehouse into a minimalist, open spatial continuum. The building is located in the rising creative district of Marvila, between the city centre of Lisbon and the grounds of Expo 98. The once deserted storage halls and factory buildings of the industrial coastal suburb have been revived by art galleries, workshops, concert halls and markets, becoming a gathering spot for young pioneers of the contemporary creative scene. The store concept behind TEM-PLATE involves spontaneously re-curating the store’s exhibition space on a monthly basis. On offer are top-quality designer clothing and objects in limited editions and exclusive collaborations. Gonzalez Haase AAS has responded to this by developing a spatial concept that’s highly flexible and sustainable while simultaneously embodying a timeless aesthetic. The design is based around simple forms and authentic surfaces that play with the raw framework of the old warehouse halls while reinventing them using a monumental architecture and material language. As is typical of Gonzalez Haase AAS, the project represents an interplay between sleek and raw, between the simple and the extraordinary. At the same time, the overall feel of the space remains concentrated and prosaic, leaving space for dramatic presentation of the high-end showpieces.

▼概念店内部概览,interior view of the concept store  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

访客从谦逊简洁的立面上一扇简单的灰色仓库大门进入到店铺内,门后,一道巨大的黄色pvc帷幕遮盖了长长的内部立面,访客从这里穿越帷幕到达中央空间。帷幕不仅限定了进入内部的体验,也营造了空间室内气候:帷幕阻挡了冬季的严寒与夏季的炎热。

Visitors enter the hall through a simple grey warehouse door in the unassuming front facade. Behind the door, a massive yellow PVC curtain covers the long inner facade that’s traversed by visitors before arriving to the central space. The curtain doesn’t only anchor the entry experience, but also the space’s indoor climate: the curtain moderates both the cold in the winter and the heat in the summer brought into the space via the front facade.

▼访客从谦逊简洁的立面上一扇简单的灰色仓库大门进入到店铺内,visitors enter the hall through a simple grey warehouse door in the unassuming front facade  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

▼黄色pvc帷幕,yellow PVC curtain  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

设计师保留了仓库原有的镶板天花板,并在上面安装了细长的灯带来作为空间构成要素。灯带间的距离随着空间大小变化,空间缩小,距离增大,确保整个销售空间都沐浴在冷色、均匀的照明之中。内部形成了灰色、棕色和银色构成的精妙组合,这些颜色的材料有的是镜面的,有的是磨砂的,与透明及半透明的表面形成对比。仓库原来的混凝土地面保留下来并用砂纸打磨后,铺设一层磨砂保护层提亮。在后部,银灰色的聚碳酸酯幕墙将空间划分为不同的服务区。

Strips of lights, installed on the original panelled ceiling, function as space-forming elements; the gap between them increases as the space tapers off. Thus, they ensure that the entire sales floor is bathed in a cool, homogenous illumination. The interior forms a precise composition of grey, brown and silver tones, some of which are mirrored, some of which are matte, establishing a contrast to the transparent and semitransparent surfaces. The original concrete floors of the warehouse have been retained, sanded down, and brightened with a matte protective layer. At the back, a curtain wall of silver-grey polycarbonate divides the space into separate service areas.

▼内部形成了灰色、棕色和银色构成的空间,the interior forms a precise composition of grey, brown and silver tones  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

▼仓库原来的混凝土地面保留下来并用砂纸打磨后,铺设一层磨砂保护层提亮,he original concrete floors of the warehouse have been retained, sanded down, and brightened with a matte protective layer  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

▼镜面及磨砂材质,mirrored and matte materials  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

▼在后部,银灰色的聚碳酸酯幕墙将空间划分为不同的服务区,at the back, a curtain wall of silver-grey polycarbonate divides the space into separate service areas  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

纪念性的建筑特征也体现在家具形态的设计上,其功能根据不同的空间需求定制而成。空间中布置着桌子、凳子、长椅和分隔墙,家具上部使用金属和平板玻璃。从侧面看,顶部材料可以将内部展露出来,通常使用简单刨花板的内部材料与表面高品质的材料形成对比。内部物品克制性的表达与极致简洁性,强调了商店独特的氛围。

The monumental architecture is picked up in the formal design of the furniture, whose functions are tailored to the needs of the individual spatial situations. The space is dotted with collections of tables, stools, benches and partition walls, topped with untreated precious metal surfaces and plate glass panelling. Seen in profile, these pieces deliberately reveal their innards, which are often composed of simple chipboard that stands in contrast to the high-quality materials used on the surface. The curtailed expressiveness and radical simplicity of the inventory underscores the distinctive atmosphere of the store.

▼内部定制家具,interior tailored furniture  Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

Gonzalez Haase AAS
www.gonzalezhaase.com
caroline.wolf@bureau-n.de
FACT SHEET
ARCHITECTS Gonzalez Haase: AAS, Potsdamer Straße 83, 10785 Berlin OWNER TEM-PLATE
LOCATION: ADRESS Rua Projetada à Martinha, F, 1950-327 Lissabon, Portugal
STATUS: completed
COMPLETION DATE: 2019
SIZE: 800sqm
CATEGORIE: PROGRAM Store and showroom
PHOTOGRAPH
Thomas Meyer – Ostkreuz
www.thomas-meyer.com
mail@thomas-meyer.com
COPYRIGHTS PRESS PICTURES:
Copyrights: Courtesy Gonzalez Haase AAS / Photographs Thomas Meyer – Ostkreuz

More: Gonzalez Haase AAS。更多关于他们:Gonzalez Haase AAS on gooood

发表评论

随机推荐工作 所有工作 »