Soft Boundary – Shanghai W0311 Select Store, China by Hangzhou mountain soil Interior Design Co., Ltd

dissolving all conflicts and tensions by blurring the traditional forms of windows

Project Specs

Location:

感谢 杭州山地土壤室内设计有限公司(联系邮箱:mountainsoil@163.com)予gooood的分享以下内容。更多关于他们:Mountain Soil Interior Design on gooood
Appreciation towards Mountain Soil Interior Design (Contact: mountainsoil@163.com) for providing the following description:

 

城市框架
Urban Framework

此项目是位于上海市长宁区愚园路1361号院内的一处次沿街复合型建筑,面积约为140平方。原始建筑前身是一间隐蔽的茶室。整体外立面与周边居民楼建筑风格融为一体,室内由于周边建筑物遮挡,空间明度感知较低。

▼店铺外观,exterior view  ©稳摄影

Situated at Yard 1361, Yuyuan Road, Changning District, Shanghai, this project is a sub along-street compound building with total area of roughly 140 square meters. And its predecessor is a hidden tea room. And its overall façade is perfectly integrated with the architectural style of surrounding residential buildings. Due to the shelters of surrounding buildings, its indoor space has relatively low brightness perception.

▼入口,the entrance ©稳摄影

▼室外座椅,the outdoor seating ©稳摄影

 

建筑尺度
Architectural Scale

设计师整合周边环境要素将此空间重新定位。入口区域半开放式拱形处理,让室内外空间进入对话状态,使其存在于环境之中,并与环境产生互动。

Our designers have better combined with multiple surrounding environment elements to reposition its entire space. The semi-open arched treatments in entrance areas have made all indoor and outdoor spaces achieve mutual dialogues, as well as existed and interacted into entire indoor environment with each other.

▼柜台区,the reception area ©稳摄影

▼室内休息区,the indoor seating area ©稳摄影

▼从展览区看柜台区,view of the reception area from the display area ©稳摄影

▼展示区,the display area ©稳摄影

▼造型各异的展架,racks in different shapes ©稳摄影

 

柔软的边界
Soft Boundary

在室内空间我们常见的窗户形态为正交切角,设计师模糊窗户的传统形态,用柔性曲线消解其空间对立紧张的氛围。

In its interior space, we can commonly see various windows with patterns of orthogonal cut corners. And by blurring the traditional forms of windows and applying diversified flexible curves, they better dissolved all conflicts and tensions therein.

▼通向试衣间,connected to the fitting room ©稳摄影

▼试衣间,the fitting room ©稳摄影

▼柔性曲线的门洞,flexible curved door ©稳摄影

 

空间形式
Spatial Form

整体大面积的白色处理,将整体建筑框裱出来。嵌入的室内软膜,解决了基础空间明度。产品零售区域设计师从山林中拾取其自然形态,转化为空间的立柱与平面组合,延伸室内视觉空间。

And the large-area white treatments have framed the entire building. And the embedded indoor soft films have also better solved brightness issues in all its basic spaces. And all designers in charge of product-retailing region have well selected various natural forms from a variety of mountains and forests. And by transforming them into multi-form combinations of space columns and planes, all indoor visual spaces have achieved further extensions.

▼细部,details ©稳摄影

▼平面图,plan © 杭州山地土壤室内设计

▼立面图,elevation © 杭州山地土壤室内设计

▼剖面图,section © 杭州山地土壤室内设计

项目名称:柔软的边界-上海W0311买手店
设计方:杭州山地土壤室内设计
联系邮箱:mountainsoil@163.com
项目设计 & 完成年份:2020年11月 & 2021.3月
主创及设计团队:董甜甜
项目地址:上海市长宁区愚园路
建筑面积:140m²
摄影版权:稳摄影
客户:W0311
品牌:艺术涂料、微水泥、不锈钢。

Project name: Soft Boundary – Shanghai W0311 Select Store
Design: Hangzhou mountain soil Interior Design
Contact e-mail: mountainsoil@163.com
Design year & Completion Year: November. 2020 & March. 2021
Leader designer & Team: Tiantian Dong
Project location: Yuyuan Road, Changning District, Shanghai
Gross Built Area: 140m²
Photo credits (needs to credit each) Wen Studio
Client: W0311
Brands: art coatings, micro cement,stainless steel.

More:  杭州山地土壤室内设计有限公司(Contact:mountainsoil@163.com
更多关于他们:Mountain Soil Interior Design on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment