Shute Creative Park, Guangzhou, China by Atelier cnS

Transfer the old glass factory into a creative park, using brick walls to create a modern garden-like space.

Project Specs

Location:

非常感谢竖梁社予gooood分享以下内容 。更多关于他们:Atelier cnS on gooood
Appreciation towards Atelier cnS for providing the following description:

项目前身为大稳玻璃厂,由十数个年代不一,体量不一,材料不一的轻工业厂房组成,包含原有玻璃厂区的办公、生产车间、原料车间、烟囱、宿舍、食堂、仓库等功能。

The Site use to be a glass factory, contains of many typical industrial buildings varies in construction time, volume, and material, which housed the former manufacturing plans, warehouses, offices, chimneies, domitories, canteens.

▼新旧对比,comparison

003-Shute Creative Park_cnS     004-Shute Creative Park_cnS

▼改造后外观,external view after renovation

012-Shute Creative Park_cnS

针对大稳玻璃厂内建筑形象不统一,道路尺度不佳的问题,通过新建、置换、扩建等界面改造手法,重新定义街道尺度,将其打造为文具创意产业聚落,融工业设计、艺术设计、广告设计、展示互动为一体的文具生活馆和创意园。

The client, Shute Technology, aimed to renovate the site as a creative industries cluster, which was an integrated office park for industrial design, graphic design, advertisement, showroom, etc. As the former building’s facades were chaostic, and the roads dull and poor, we redefine the whole interface and space scale by replacement, enlargement, and new volume.

▼总平面图,site plan

Model

▼A2庭院,courtyard in A2

006-Shute Creative Park_cnS

▼B1,B4间庭院,courtyard between B1 and B4

007-Shute Creative Park_cnS

▼生活馆,life pavilion

001-Shute Creative Park_cnS

009-Shute Creative Park_cnS

011-Shute Creative Park_cnS

▼室内,interior

015-Shute Creative Park_cnS

▼ 红砖与绿植  red vs green

002-Shute Creative Park_cnS

013-Shute Creative Park_cnS

014-Shute Creative Park_cnS

界面建立是通过建立了一系列的红砖为材料的“墙体”,对原有厂房进行围合,或围出院子,或打开厂房墙体外扩重新定义围合,或围出新功能体……而“围墙”是时实时虚的围合,让植物攀爬其上,让光线引入,营造出现代园林意境。

To make sure an unified, yet enriched and lively interface, we built a continuous brick wall(the most local material, cheap and convinent), which becomed solid or transperant, strong or weak from time to time, the vines climbed, the light in, The former buildings were enclosed, opened, redefined, there comed plazas, courtyards, gardens, pavilions, thus we made a morden park in office buildings.

▼砖墙,brick wall & B1外扩围合界面引入天光和种植到室内,the extended enclosure of B1 let in sunshine and greening

016-Shute Creative Park_cnS     017-Shute Creative Park_cnS

▼A1平面,A1 plan

Layout2

▼B1立面,B1 elevation

019-Shute Creative Park_cnS

▼轴测图,axonometric drawings

020-Shute Creative Park_cnS

021-Shute Creative Park_cnS

项目名称:树德创意园(大稳玻璃厂改造)
项目地点:广州番禺
项目规模:建筑20000平方米
项目团队:宋刚 钟冠球 朱志远 蔡嘉彬 涂思典 梁善斐
设计时间:2013年-2014年
建设时间:2014年-2015年
摄影:钟冠球

Project Name:Shute Creative Park (Renovation of Dawen glass works factory)
Location: Panyu , Guangzhou
Area: Architecture 20000 sqm
Team: SONG Gang, ZHONG Guanqiu, ZHU Zhiyuan, CAI Jiabin, TU Sidian, LIANG Shanfei
Design Period: 2013- 2014
Construction Period: 2014- 2015
Photograph: ZHONG Guanqiu

More: Atelier cnS, 更多关于他们:Atelier cnS on gooood

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment