Midtasen skulpturpark in Norway by Lund Hagem Architects

A sculpture pavilion built by light concrete, playing down itself in relation to the nature.

Project Specs

Location:

非常感谢 Lund Hagem Architects 予gooood分享以下内容 。更多关于他们,请至:Lund Hagem Architects on gooood 
Appreciation towards Lund Hagem Architects for providing the following description:

Midtåsen项目位于Sandefjord的一座山坡上,可以俯瞰城市和峡湾的景色。建筑的入口距市中心约2公里,游人沿着小道穿过一片美丽的山毛榉树林,到达建筑主体,一个由老橡树和诸多植物环绕的露台雕塑公园。

Midtåsen is located on a hill above Sandefjord, with spectacular views of the city and the fjord. The main gate is located about 2 km from the city centre. Entering the grounds the access road leads up through a beautiful beech forest revealing in addition to the buildings, a terraced park adorned by sculptures, old oak trees and beautiful plants.

▼建筑外观,external view of the building

001-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

▼将人引向建筑入口的小道,path leading peoplt to the building entrance

002-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

Midtåsen雕塑展览馆由轻质混凝土墙和玻璃围合而成,其形态与周边地形相协调,仿佛是一条被扩宽的步道,吸引人们向深处走去。建筑西侧的小山坡被围成了一个室外集会空间,南端由巨大的玻璃窗覆盖,可以将周边的乡村,城市和峡湾景观尽收眼底。展馆由入口,连接区和开放的主展厅组成,地面的高差随地形变化,划分出不同区域的同时,让游人可以漫步在不同高度欣赏雕塑,增加了观展的乐趣。

The sculpture pavilion at Midtåsen is designed as an expansive walk with light concrete walls and glass, creating a form which in many ways reflects the site’s topography as well as emphasizing movement, direction and a sense of wonder. The building’s geometry surrounds and reinforces the adjacent hill shape to the west and help form an exterior space which can be used for small gatherings. The pavilion opens up to the south with large panoramic windows capturing views towards the surrounding countryside, the city and the fjord. Three different zones: the entrance, an in-between space and a final open main room make up the pavilion. Varying floor heights help reinforce the different zones, and encourage visitors to wander and view the sculptures from the different levels.

▼建筑平面图,plan

Midtåsen_plan, 1 to 100@A3_black_1

▼西侧室外集会空间,exterior space for small gatherings

004-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

▼南端的玻璃,large glass at the south end

005-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

为了突出雕塑,艺术家要求建筑的墙面是轻盈而中立的,并且要在环境中保持低调。因此建筑师选择轻质混凝土作为建筑材料,这种混凝土比一般人概念中的灰色混凝土稍轻,可以满足艺术家的需求。在展品的布置上,根据艺术家的希望,每个展厅中摆放了不同雕塑,每个雕塑都有自己的展台,人们既可以单独欣赏一个作品,也可以同时感受多个作品的魅力。建筑师与艺术家和顾问紧密合作,使建筑和展品相辅相成,人们可以在欣赏雕塑的过程中加深对建筑空间的认知。

In accordance with the artist’s aspiration, the building consists of rooms where the sculptures can be experienced all together, as well as separate in space. The artist’s desire for a light and neutral backdrop for his sculptures as well as a wish to play down the new pavilion’s presence in relation to the existing grounds further informed the choice of materials and use of light concrete. The concrete is slightly lighter than the usual grey type that one often associates with concrete. The result accentuates the main form of the pavilion through individual indirect illumination of the sculptures, a system developed in close collaboration with the artist and consultants.

▼以自然为背景的展览空间,exhibition space with natural backdrop

006-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

007-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

008-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler     009-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

阳光透过松林,穿过建筑半透明的屋顶照入室内。建筑的玻璃墙面透明度不尽相同,周边的自然环境随季节不断变化,二者共同造就了室内变幻的光影,营造出了一个独特的雕塑展览空间。

Light filtered through the surrounding pine forest in combination with the opaque ceiling, the differentiated translucency of the glass walls and the ever changing surrounding landscape and seasons all make up a unique environment of contemplation where the sculptures can be viewed.

▼不同季节中建筑的光影,light in different seasons

010-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

011-Midtasen skulpturpark_Berrel Berrel Krautler

▼总平面图,site plan

Midtåsen_site plan with scale bar_black_2

▼北立面图,north elevation

3100-S_2

Name: Midtåsen skulpturpark
Client: Sandefjord Municipality
Completed: 2009
Size: 200 m2
Location: Sandefjord, Norway
Photographers: Erik Stening, Nils Kavlie-Borge and Sam Hughes

Drawings: Lund Hagem Architects
English text: Lund Hagem Architects
Chinese text: gooood

More: Lund Hagem Architects ,更多关于他们,请至:Lund Hagem Architects on gooood 

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment