Project281 Café and Roastery by Splinter Society Architecture

Concrete and construction traces bring unique spatial experience

Project Specs

Location:

非常感谢 Splinter Society Architecture 对gooood的分享。
Appreciation towards Splinter Society Architecture for providing the following description:

Project 218咖啡烘焙坊位于一栋旧仓库内,其设计融合了Brunswick标志性的工业历史风格,为人们带来一种令人沉浸其中的接待式体验。废弃的仓库显露着原有建筑日积月累所形成的特征和历史感。新增元素仿佛自然生长出来的一般,并将随着时间流逝持续变化。整体设计建立在场地原始、坚固粗糙、可持续和意想不到的接待方式基础之上。

▼工业历史风格的内部空间,interior space in historical industrial style

Working within the shell of a former warehouse building, the fitout for the Project 218 Cafe embraces Brunswick’s iconic industrial past to create an immersive hospitality experience. The abandoned warehouse concept preserves the character and history of the original building which has been gradually exposed over the years. It adds new elements in a way that feels as if it has become naturally overgrown and will continue to do so with the passage of time. From plate to fitout, the design builds on the venue’s raw, robust, sustainable, and unexpected hospitality approach.

▼旧仓库的建筑外观,exterior view of the former warehouse building

除了增加场地感,设计还与空间独特的接待理念联系起来,结合简单、原始的材料形成独特的空间整体。烹饪区域和空间设计都自然而然的呈现一种粗糙感,注重细节和潜在的秩序。跨越两层的空间包括咖啡烘焙区、瑜伽空间、植物花园、可容纳120人的座位区和一个大厨房区。咖啡厅布局有意地在空间前部与后部之间划分出一片明确的区域,展示食物准备过程。功能布局有助于内部供应饮食,上部夹层之间的植物花园种植着独特的植物。

In addition to adding to the strong sense of place, the design also links to the venue’s distinct hospitality concept which also combines simple, raw ingredients into exceptional compositions. The approach to both the culinary vision and venue design is rough in nature, with an attention to detail and underlying order which show care and consideration.Across the two levels is a coffee roastery, yoga space, herb garden, seating for 120, and a large kitchen area. The layout purposely includes a defined zone between the front-of-house and back-of-house to celebrate the preparation of the food. Functionally contributing to the dishes, an herb garden is built into the upper-level mezzanine which grows some of their unique components.

▼入口区域-简单原始材料构成独特的整体,entrance area-simple, raw ingredients create exceptional compositions

以自然元素为改造主题,方案最突出的特点是分散的自然植物,其生长显露着时间的流逝。仓库内巨大的空间通过堆叠的浇筑混凝土部件分割成更具亲密感的用餐区,不同尺寸的预制混凝土块组成雕塑般的空间分隔构件和花盆,长椅沿着墙面和雕塑般的构件延伸,如同散落在建筑工地上的木材,深橘色的室内装饰也凸显着锈蚀肌理。内部特色照明采用螺纹钢边角料与大块花边元素构成。

▼长椅沿着墙面和雕塑般的构件延伸,如同散落在建筑工地上的木材,深橘色的室内装饰也凸显着锈蚀肌理,the bench seating follows along the walls and sculptures, like timber scattered through a building site and the deep orange colour of the upholstery picks up on the rusted quality

Reclaimed by nature, the program is distinguished by dispersed, naturalistic plantings which make evident the passage of time. The vast footprint of the warehouse is broken into more intimate dining areas through the accumulation of stacked cast concrete forms, fashioned from various sizes of pre-cast drainage sumps into sculptural dividers and planters.  The bench seating follows along the walls and sculptures, like timber scattered through a building site and the deep orange colour of the upholstery picks up on the rusted quality.Feature lighting has been fashioned from offcuts of rebar steel and large compositions of detached lacework.

▼内部空间采用螺纹钢边角料与大块花边元素构成的特色照明灯具,feature lighting has been fashioned from offcuts of rebar steel and large compositions of detached lacework

▼仓库内巨大的空间通过堆放的浇筑混凝土部件分割成更具亲密感的用餐区,the vast footprint of the warehouse is broken into more intimate dining areas through the accumulation of stacked cast concrete forms

▼不同尺寸的预制混凝土块组成雕塑般的空间分隔构件和花盆,stacked cast concrete forms, fashioned from various sizes of precast drainage sumps into sculptural dividers and planters

▼堆叠的混凝土模块,stacked cast concrete forms

为了塑造一种真正的“Brunswick”用餐体验,设计借鉴原有建筑材料的工艺元素,形成了一种“不完美的美感”。咖啡服务柜台由多层混凝土浇筑而成,在地板上留下了施工过程中产生的斑点和痕迹。沿着一面墙,一系列的金属杆嵌入砖砌墙体中,方便植物生长攀援。同时,金属被设计成逐渐生锈的样子,为空间增添色彩和肌理。

Creating a truly “Brunswick” dining experience, the design embraces the beauty of imperfection by crafting elements from raw building materials. The cafe service counters are made from layers of poured concrete which draw on the patterns exposed in floors revealing stains and blemishes from its manufacturing past. Along one wall, a series of metal bars are embedded into the brickwork which will allow the plants to continue to climb over time. Simultaneously, the metal is designed to gradually rust adding colour and texture across the wall through the process of corrosion.

▼浇筑的混凝土柜台在地板上留下了施工过程中产生的斑点和痕迹,poured concrete draws on the patterns exposed in floors revealing stains and blemishes from its manufacturing past

▼一系列的金属杆嵌入砖砌墙体中,方便植物生长攀援,a series of metal bars are embedded into the brickwork which will allow the plants to continue to climb over time

▼柜台细节,counter details

一面螺纹钢墙面形成夹层区域,下部是洗手间。室内与食物理念共同利用原始美感为这个从白天持续到夜晚的惬意饮食空间带来了舒适、吸引人的氛围。室内空间出人意料,让顾客一次又一次的回到这里。

A wall of rebar steel is formed to create a mezzanine area with bathrooms tucked below. Working together, the interiors and food concepts harness the raw beauty to create a comfortable, inviting atmosphere for the casual day-to-night drinking and dining space. With an element of unexpected, the fitout will continue to evolve giving customers good reason to come back time and time again.

▼螺纹钢墙面形成夹层区域,下部是洗手间,a wall of rebar steel is formed to create a mezzanine area with bathrooms tucked below

▼一层平面,ground floor plan

▼夹层平面,mezzanine plan

Project Title: Project281 Café and Roastery
Project Location: Brunswick, VIC
Architecture and Design: Splinter Society Architecture(www.splintersociety.com)
Photography:Tom Ross (hi@tomross.xyz)
Press Contact: Melany Wimpee (mw@melanywimpee.com)

More: Splinter Society Architecture

版权️©谷德设计网gooood.cn,禁止以gooood编辑版本进行任何形式转载Copyright©gooood
Click to contact with the designer/author

Post a Comment