Perf House, London / ama

The transparent footpath paving material brings the light to central London.

Project Specs

来自 Andy Martin Architecture 对gooood的分享。
Appreciation towards Andy Martin Architecture for providing the following description:

 

“地板大胆的透明铺装保证了地下室空间的采光,
the transparent paving material is innovatively used in interior area.

▼ 通过圆形的空洞可以看向下层的餐厅,view of the dining area is swaying through the opening on the floor

▼ 上下层空间被光线交织在一起,the first two levels are sewed together by lights

这个室内设计的项目是由客户提出的,他们希望将撒丁岛的光线和开放的感受带到伦敦市中心。于是设计师彻底清除了 Belgravia 区的这个 5 层格鲁吉亚风格建筑的所有室内结构,将上下层全部打通。设计师重新规划了空间,用透明的手法联系了各个楼层,材料、质感,光影和激情创造出兴奋而宁静的家庭环境。

The perf house design was driven by clients who wanted to bring some of the light and openness of their native Sardinia to central London. The scope involved the complete removal of all existing internal elements of this generic Georgian 5-storey terrace house in Belgravia, leaving a vast 6 sided internal volume. ama then re-imagined the spaces within to deliver a new home environment with transparency and connection, materiality and texture, light and shadow, excitement and tranquility.

▼ 首先映入眼帘的是一层的客厅,living room on the ground floor

▼ 精致的手工艺细节,the finely detailed handmade interior

▼ 分隔玄关和客厅的隔断,the translucent partition seperates the living area and entrance

   

▼ 经由楼梯进入地下一层,the stairs lead to the basement

设计师运用了工业风格有限的材料选择:原始混凝土和黑色钢板与木质表面和精心设计的石膏相结合,创造出轻松而清爽的内饰效果。为了解决在这种建筑师普遍存在的地下室采光问题,设计师使用铺设人行道的玻璃砖打造楼板。这种材料在伦敦的商业街上非常常见。但是把户外的材料用于室内设计不仅给空间带来了新鲜感,同时用光线连接了上下层的空间。

A restrained palette of industrial materials – raw concrete and blackened steel, combine with refined glass, timber and carefully detailed plasterwork to create a relaxed but crisp interior. To solve the issue of a dark and unwelcoming basement level so common in this building type, we have introduced a ground floor made up entirely of footpath paving lights, common on every London commercial street – repurposed here to allow natural light and activity to connect the first two levels of the building.

▼ 位于地下一层的生活空间,the renovated living area in the basement

▼ 餐厅,dining area

▼ 大面积的采光,the skylight and the franch window bring lights to the basement

▼ 厨房,kitchen

▼ 透明的楼板连接了上下层的空间,增加了地下室的照明,the transparent material allow natural light to connect the first two levels

   

▼ 由楼梯回到首层,stairs lead back to the ground floor

一个手工制作的钢制楼梯将连接了上下的楼层,实心钢板穿过整栋建筑物直到顶楼像一条金属的脊柱。到了二层的休息空间,生硬的金属楼梯转换为柔和的木质表面,再次展现了精湛的手工工艺和完美的细节把控。

Starting at basement level a handmade steel staircase connects to the ground floor and then works its way up to the first floor, at which point the solid steel plates transform into a perforated metal spine which cuts right through the building to the top floor. The stair from first floor to the top have been realised as a continuous timber sculpture, again completely handmade and finely detailed.

▼ 通向二层的楼梯,stairs lead to the first floor

▼ 通向二层卧室的楼梯用了温和的木质饰面,the stair connecting the resting area is realised as a continuous timber sculpture

   

▼ 洗手间,bathroom

More: Andy Martin Architecture.

Post a Comment